Buzz

ARTWORKS: To Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στηρίζει τους καλλιτέχνες

στα 10

Για δεύτερη χρονιά, η ARTWORKS καλεί καλλιτέχνες από κάθε πεδίο να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Flix Team
ARTWORKS: To Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στηρίζει τους καλλιτέχνες

Το 2018, η ARTWORKS βράβευσε 60 καλλιτέχνες ώστε να συνεχίσουν να δημιουργούν και να θέτουν καίρια ερωτήματα μέσα από το έργο τους. Το 2019 επιδιώκει να στηρίξει ακόμα περισσότερους.

Αναγνωρίζοντας τον ουσιαστικό ρόλο της τέχνης στη σύγχρονη ζωή και στοχεύοντας στην επιβράβευση και την οικονομική στήριξη Ελλήνων καλλιτεχνών αλλά και στην ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, η ARTWORKS ετοιμάζεται να καλωσορίσει τους φετινούς της Fellows, ώστε να ερευνήσει μαζί τους όλα όσα μπορούν να συμβάλουν στην εξέλιξή τους.

Διαβάστε ακόμη: Γράψε κι εσύ το σενάριο για μια παιδική ταινία μικρού μήκους!

ARTWORKS 607

Στο 2ο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (2nd SNF Artist Fellowship Program), η ARTWORKS θα ενισχύσει 80 άτομα (75 καλλιτέχνες και 5 επιμελητές εικαστικών εκθέσεων), για χρονικό διάστημα 8 μηνών, τα οποία δραστηριοποιούνται σε ένα από τα παρακάτω πεδία:

  • Εικαστικές τέχνες: ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, φωτογραφία, εγκαταστάσεις, περφόρμανς, εικαστικό βίντεο, πολλαπλά και νέα μέσα, ψηφιακές μορφές τέχνης
  • Κινούμενη εικόνα: μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation
  • Χορός: ερμηνεία, χορογραφία
  • Επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων

Κάθε άτομο, εφόσον επιλεχθεί (ARTWORKS Fellow), θα λάβει χρηματικό βραβείο 8.000 ευρώ και παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε όλες τις δράσεις που θα διοργανώσει η ARTWORKS (σεμινάρια, workshops, masterclasses από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου, ομιλίες καλλιτεχνών, θεωρητικών και άλλων), που στόχο έχουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις των συμμετεχόντων, να καλλιεργήσουν τον δημιουργικό διάλογο και να ενισχύσουν την προοπτική συνεργασιών.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκινά στις 4 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2019. Οι Fellows θα επιλεχθούν από επιτροπές αξιολόγησης που έχουν συσταθεί ειδικά για αυτόν το σκοπό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο της ARTWORKS καθώς και στις σελίδες της στο Facebook και στο Instagram.

Η ARTWORKS δημιουργήθηκε το 2017 με σκοπό να αποτελέσει γόνιμο πεδίο δράσης για τους Ελληνες καλλιτέχνες και υποστηρίζεται με ιδρυτική και αποκλειστική δωρεά από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Info
ARTWORKS
Ιπποκράτους 9, 10679 Αθήνα, 210 3647065
contact@art-works.gr

ARTWORKS 607

Διαβάστε ακόμη

ARTWORKS 607

ARTWORKS 607