Buzz

«Game of Thrones»: Δεν «ματώνουν» όλοι για τον θρόνο

στα 10

Η μεγάλη καμπάνια αιμοδοσίας που τρέχει ήδη στην Αμερική με αφορμή τον τελευταίο κύκλο του «Game of Thrones» βρίσκει εμπόδιο στους απαρχαιωμένους κανονισμούς που αποκλείουν τους γκέι και τους μπαισέξουαλ, προκαλώντας οργή στην κοινότητα.

«Game of Thrones»: Δεν «ματώνουν» όλοι για τον θρόνο

Σε μια προωθητική κίνηση με κοινωνικό πρόσημο, το HBO οργανώνει στην Αμερική μια τεράστια καμπάνια αιμοδοσίας για τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό. Μέρος της καμπάνιας είναι και ένας διαγωνισμός με συλλεκτικά δώρα αλλά και ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη για την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου τελευταίου κύκλου της σειράς.

Δείτε ακόμη: «Ξέρω το θάνατο. Εχει πολλά πρόσωπα»: Αυτό είναι τo τρέιλερ για τον τελευταίο κύκλο του «Game of Thrones»

Blood Donation GOT

Η ιδέα βασίζεται στο ότι οι ήρωες της σειράς έχουν ματώσει εδώ και επτά κύκλους προκειμένου να αποκτήσουν το θρόνο του Γουέστερος (ή τουλάχιστον να καταφέρουν να μείνουν ζωντανοί) και έτσι οι θαυμαστές της σειράς καλούνται να ματώσουν κι αυτοί με τη σειρά τους για καλό σκοπό.

Οχι όλοι όμως, αφού οι κανονισμοί της αιμοδοσίας στην Αμερική αποκλείουν τους γκέι και τους μπαισέξουαλ, ορίζοντας ότι για να μπορέσει ένας γκέι να δώσει αίμα πρέπει να απέχει από το σεξ για 12 μήνες και η ίδια περίοδος αφορά και τις γυναίκες που κάνουν σεξ με ενεργούς μπαισέξουαλ άνδρες.





Ο θόρυβος στην Αμερική γύρω από τον αποκλεισμό κοινωνικών ομάδων από τη συγκεκριμένη αιμοδοσία, έφερε και πάλι στην επιφάνεια τους απαρχαιωμένους κανόνες που επικρατούν και αφορούν κυρίως τους γκέι οι οποίοι θεσπίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του '80, με την εξάπλωση του AIDS.

Μια παρόμοια κίνηση αιμοδοσίας σε όλη την Ελλάδα τρέχει ήδη και από τη Nova - το κανάλι που προβάλλει αποκλειστικά το «Game of Thrones» στην Ελλάδα. Οπως και στην Αμερική, έτσι και στην Ελλάδα υπάρχουν περιορισμοί στο δικαίωμα εθελοντικής αιμοδοσίας των γκέι.


O 8oς κύκλος του «Game of Thrones» ξεκινάει στις 14 Απριλίου. Θα αποτελείται από έξι χορταστικά επεισόδια.

Blood Donation GOT