Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Δήμαρχος Δελφών: η ανεπίτρεπτη συμπεριφορά της κ. Ψάλτη να σταματήσει και να περιοριστεί στα καθήκοντά της... δεν θα ζητήσουμε άδεια από κανένα για τις διεκδικήσεις μας!!

 Δελτίο Τύπου

    Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας, κ. Αθανασία Ψάλτη, με την προσωπική στάση της στο θέμα της λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου και Χώρου Δελφών, υπερέβη πλέον τα εσκαμμένα. 

  Οι δύο τελευταίες ενέργειές της υπήρξαν: 
 α) η παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών της Δευτέρας 20.11.2017, κατά το οποίο εγκάλεσε τη δημοτική αρχή και άλλους δημοτικούς συμβούλους γιατί δήθεν τη στοχοποιήσαμε και β) η χθεσινή έκδοση ανακοίνωσης από το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (προφανώς με υποκίνηση της εδώ Προϊσταμένης), που επίσης μέμφεται τους «τοπικούς παράγοντες» για τον ίδιο λόγο. 

  Η κ. Ψάλτη, όλο αυτό το χρονικό διάστημα του τελευταίου μήνα, με πολλούς τρόπους στράφηκε κατά της τοπικής μας κοινωνίας που δικαίως ξεσηκώθηκε για το κορυφαίο αυτό ζήτημα και -με επικεφαλής το Δήμο μας- έδωσε τον αγώνα που όφειλε, προκειμένου να αποφευχθεί η υποβάθμιση του Μουσείου Δελφών. 

  Η κ. Προϊσταμένη δεν εκτίμησε ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα επιτρέψαμε να στραφεί το θέμα εναντίον της, αλλά αντιθέτως την προστατέψαμε σε όλες τις επίσημες και δημόσιες τοποθετήσεις μας, καθορίζοντας το πλαίσιο του αγώνα μας σε αυστηρά πολιτικά και όχι υπηρεσιακά πλαίσια, μολονότι ήταν εμφανές (λ.χ. στη Συνέλευση των Δελφών στις 02.11.2017), ότι η τοπική κοινωνία εύκολα θα μπορούσε να εκτραπεί εις βάρος της, αν εμείς δεν απλώναμε προστατευτικό μανδύα. 

  Από την άλλη πλευρά, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με συνεχείς δημόσιες τοποθετήσεις της (facebook κ.α.) η κ. Ψάλτη πολιτικολογεί ανεπίτρεπτα και στρέφεται εναντίον της δημοτικής μας αρχής και της τοπικής κοινωνίας, που μάλιστα την έχει πολλαπλά τιμήσει. 

   Επειδή δεν είναι ανεκτό να παρεμβαίνουν δημόσια υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού στα τοπικά πολιτικά τεκταινόμενα και ειδικότερα στα δημοτικά πράγματα, ζητούμε να σταματήσει αυτή η συμπεριφορά και να περιοριστεί η κ. Προϊσταμένη στα καθήκοντά της. 

   Ως εκφραστές της τοπικής μας κοινωνίας, δεν έχουμε σκοπό να ζητήσουμε από κανέναν άδεια για να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούται ο ιστορικός μας τόπος, πολύ περισσότερο όταν οι αγώνες μας δίνονται πάντα με ευπρέπεια, αλλά και με πολιτικό δυναμισμό, γι’ αυτό και φέρνουν αποτελέσματα.

 Ο Δήμαρχος Δελφών 
 Θανάσης Παναγιωτόπουλος

4 σχόλια:

  1. Υπερεκτιμημένη η κυρια.
    Το πολύ χαίδεμα αυτά τα αποτελέσματα έχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έβγαλε ανακοίνωση-καταπέλτη ο Δήμος Δελφών για την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας:
    http://www.dimosdelfon.gr/attachments/article/2004/%CE%94%20%CE%A4%20%2072%2024%2011%2017%20%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%BF%20%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%86%CF%8E%CE%BD.pdf

    Η έκδοση ανακοίνωσης από το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του http://www.sea.org.gr/, βρίσκεται στο τμήμα ¨Ενημέρωση Μελών¨ και όχι στο τμήμα ¨Δελτία Τύπου¨. Παρ' όλα αυτά, μία τέτοια εξειδικευμένη ανακοίνωση ¨αλιεύεται¨ και δημοσιεύεται, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την έκδοση της, σε τοπικό ενημερωτικό blog (http://karteria1.blogspot.gr/2017/11/blog-post_121.html). Είναι προφανές ότι η ανακοίνωση δόθηκε στο συγκεκριμένο ιστότοπο από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος, εκθέτοντας ανεπίτρεπτα με αυτό τον τρόπο το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων μιας και ο σκοπός της ανακοίνωσης ήταν να ενημερωθούν τα μέλη του Συλλόγου και μόνο (αναφέρεται ρητά η ανακοίνωση σε ποιους απευθύνεται : Προς Όλα τα μέλη του ΣΕΑ αναρτώντας την στο αντίστοιχο τμήμα της ιστοσελίδας) και όχι το ευρύ κοινό (σε αυτή την περίπτωση η ανακοίνωση θα είχε μορφή Δελτίου Τύπου και θα είχε αναρτηθεί στο αντίστοιχο τμήμα της ιστοσελίδας του Συλλόγου)

    Η διαγραφή της Προϊσταμένης και τυχόν συνυπεύθυνων από το Σύλλογο και η αποπομπή της από την Υπηρεσία είναι πλέον μονόδρομος.


    Υ.Γ. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο συγκεκριμένος ιστότοπος που δημοσίευσε την ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων λειτουργεί εδώ και χρόνια άτυπα ως Γραφείο Τύπου της Εφορείας Αρχαιοτήτων (πρώην Ι ΕΠΚΑ) ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία τόσο περί θέματα δήθεν αρχαιολογίας αλλά και αυτοπροβολή της Υπηρεσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρησιμοποιήθηκε όσο ήταν χρήσιμη για να χτυπηθεί ο βουλευτής και ο Σύριζα. Τώρα... Εμ, δεν ήξερες, δε ρώταγες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή