Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Εργατικό Κέντρο Φωκίδος: ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!...



  Όλες και όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ! 
 Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 
στην Άμφισσα 10.30πμ στην πλατεία Λαού 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ
δεν είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε απαθείς μπροστά στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού! Μέτρα που προετοιμάζονται να περάσουν μέσα στη σιωπή, ανάμεσα σε μπόχα και σκάνδαλα που ξεπηδούν προκειμένου να περάσει στα ψιλά η νέα επίθεση, έχουν ως επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ
τίποτα θετικό για τον εργαζόμενο λαό δεν εμπεριέχει το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» που μας καλλιεργεί όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η "δίκαιη ανάπτυξη" που προωθεί και υπερασπίζεται, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ
δεν αντέχουμε άλλο πάνω στις πλάτες και τον ιδρώτα μας η κυβέρνηση από τη μια να διογκώνει τα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία κατευθύνει σε νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με «ζεστό» χρήμα και από την άλλη να χτυπιέται ανελέητα το εργατικό-λαϊκού εισόδημα.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ
δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε στον πάγιο πόθο της μεγαλοεργοδοσίας και της κυβέρνησης να δώσουν ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στην οργάνωση των εργατικών αγώνων και των εργατικών διεκδικήσεων με το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ
δεν ανεχόμαστε άλλο να δουλεύουμε χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να γινόμαστε κάθε φορά έρμαια των ορέξεων των μεγαλοεργοδοτών με συνεχείς μειώσεις μισθών, απλήρωτη εργασία, με γκρέμισμα κατακτήσεων που κερδήθηκαν με αίμα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ
επιτέλους πρέπει να βάλουμε φρένο στους μεγαλοεργοδότες και το κράτος που μπροστά στην αδυσώπητη δίψα τους για κέρδος βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή των εργατών καθώς τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ
δεν θέλουμε άλλο να καθόμαστε απαθείς βλέποντας να εντείνεται η καταστολή και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι σε όποιον σηκώνει το κεφάλι ψηλά και αγωνίζεται όπως οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη στα Γιάννενα, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι στις εστίες έξω από το Υπουργείο Παιδείας αλλά και οι διαδηλωτές στα ειρηνοδικεία. Όλοι αυτοί πήραν τις προηγούμενες μέρες προτεραιότητα και απέσπασαν πρώτοι και εφάπαξ το κοινωνικό μέρισμα σε διώξεις, συλλήψεις, βίαιη καταστολή και χημικά.
Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, της ζωής με τα ψίχουλα!
Καλούμε τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, να οργανώσουν συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, να παρθούν αποφάσεις στους κλάδους, στα εργοστάσια.
Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των εργαζομένων. Να πάρουν μέρος μαζικά στις 14 Δεκέμβρη στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας στις 10.30πμ στην πλατεία Λαού στην Άμφισσα,.
Διεκδικούμε:
·         Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
·         Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
·         Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
·         Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
·         Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
·         Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
·         Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου