Παρουσίαση: Τα Τελευταία Παιδιά στη Γη 2

Οι περιπέτειες του Τζακ συνεχίζουν να ενθουσιάζουν.

Τα ζόμπι εξαφανίζονται. Αυτός ίσως ακούγεται θετικό μιας και τα ζόμπι τρώνε μυαλά, αλλά κάτι βρωμάει στον Τζακ Σάλιβαν. Ακούει συνέχεια ένα περίεργο μυστήριο ήχο σαν να καλεί τα ζόμπι - αλλά για που; και γιατί; Ο Τζακ και οι τρεις καλύτεροι φίλοι του (πιθανότατα και οι μοναδικοί εν ζωή άνθρωποι στην Γη) μαζί με το κατοικίδιο τέρας τους, Ρόβερ, πρέπει να ανακαλύψουν τι συμβαίνει. Κατά τη διάρκεια της περιπέτειας τους, θα ανακαλύψουν ότι είναι περισσότερο μπλεγμένοι απ' ό,τι περίμεναν καθώς την εμφάνιση του κάνει ένας γιγάντιος Σκουλικοδαίμονας, μια πιτσαρία που συχνάζουν τέρατα κι ένα αρχαίο κακό που καταστρέφει κόσμους... Θα καταφέρει ο Τζακ να ανακαλύψει γιατί εξαφανίζονται τα ζόμπι... πριν έρθει η σειρά εκείνου και των φίλων του;

H ιστορία του Τζακ στο "Τα Τελευταία Παιδιά στη Γη: Η Παρέλαση των Ζόμπι" συνεχίζει να είναι μια διασκεδαστική, αξιοπερίεργη περιπέτεια και μάλιστα γίνεται ακόμα καλύτερη. Ο κόσμος τους τώρα έχει άλλα τέρατα μέσα - τέρατα που φαίνεται να θέλουν απλά να ζήσουν σε αυτόν τον κατεστραμμένο κόσμο και ξεπερνάνε το "άδειο" μυαλό τους. Η δράση επίσης αυξάνεται δημιουργώντας ακόμα περισσότερο πανικό και αγωνία για τους πρωταγωνιστές.

Φυσικά, το ξεκαρδιστικό χιούμορ του βιβλίου, η δράση και τα τέρατα δεν είναι τα μοναδικά θέματα άξια αναφοράς. Όπως και στο πρώτο βιβλίο, δίνεται αρκετή βαρύτητα στην σχέση μεταξύ των ηρώων και ιδιαίτερα στη σημαντικότητα της φιλίας. Ο Τζακ μαθαίνει πως είναι να νοιάζεται για τους άλλους αλλά και αυτοί για εκείνον. Στην προσπάθεια του να τους προστατέψει ανακαλύπτει πως πρέπει να μάθει να τους εμπιστεύεται περισσότερο και όχι να παίρνει αποφάσεις γι' αυτούς. Αν και οι υπόλοιποι χαρακτήρες αναπτύσσονται σε μικρότερο βαθμό από τον Τζακ, η εξέλιξη και δυναμική μεταξύ τους και η προσθήκη αυτής της ρεαλιστικότητας στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων (όσο γίνεται) είναι ένα από τα υπέρ της ιστορίας που προσπαθεί να είναι εξίσου εκπαιδευτική για τις μικρότερες ηλικίες όσο και διασκεδαστική.

Δεν ξεχνάμε εννοείται ότι το βιβλίο κοσμείται από σχέδια που είναι μέρος της εξέλιξης της ιστορίας, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη μίξη κόμικ και συνηθισμένου μυθιστορήματος που κάνει την ανάγνωση και εμπειρία πιο ευχάριστη, ξεχωριστή και εύκολη. Και παρόλο που είναι εμφανές ότι έχουμε στα χέρια μας ένα βιβλίο για παιδιά ηλικίας 10-14, οι ενήλικες που αγαπάνε τα ζόμπι και τα παιχνίδια, και απολαμβάνουν μια περιπέτεια καλής δράσης ανεξαρτήτως target group, θα το καταευχαριστηθούν και θα καταλήξουν να χασκογελάνε σαν μικρά παιδιά.

To "Τα Τελευταία Παιδιά στη Γη: Η Παρέλαση των Ζόμπι" κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, όπως και το πρώτο βιβλίο της σειράς. Το τρίτο μέρος, "Ο Βασιλιάς Εφιάλτης", αναμένεται στα τέλη Μαΐου.


Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

Περισσότερα άρθρα
Σχόλια