*

Εμφανίστηκε MacBook Pro με τετραπύρηνο Coffee Lake

Φαίνεται ότι η Apple θα ανανεώσει τη σειρά φορητών υπολογιστών πολύ σύντομα.

Τα όνειρα πολλών φίλων της Apple φαίνεται ότι σύντομα θα πραγματοποιηθούν, αφού στη βάση δεδομένων του γνωστού Geekbench εμφανίστηκε ένα νέο MacBook Pro, το οποίο εξοπλίζεται με τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i7-8559U.

Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για μοντέλο των 13 ιντσών, που εκτιμάται ότι θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα αντίστοιχη πρόταση της Apple. Το σύστημα, που εξοπλίζεται επίσης με 16GB μνήμης RAM, πέτυχε σκορ 4.448 πόντων στο single-core τεστ του Geekbench και 16.607 στη multi-core δοκιμή. Η αύξηση των επιδόσεων σε σχέση με την υλοποίηση του 2017, που αξιοποιεί μία “Kaby Lake R” CPU, είναι αξιοσημείωτη.

Ο Core i7-8559U έχει υψηλότερο TDP από τους αντίστοιχης κατηγορίας Kaby Lake R, με αυτό να είναι στα 28 Watt έναντι των 15 Watt των επεξεργαστών της προηγούμενης γενιάς. Εκτός από τους δύο επιπλέον φυσικούς πυρήνες πάντως, ενσωματώνει και καλύτερη GPU από τους προκατόχους του – μία Intel Iris Plus.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι τα 15 ιντσών MacBook Pro που αναμένονται, εκτιμάται ότι θα εξοπλίζονται με εξαπύρηνους επεξεργαστές Coffee Lake Η.