*

App για V-Bucks με malware κατέβασαν πολλοί παίκτες του Fortnite

Οι παίκτες που αναζητούν έναν εύκολο τρόπο για να πάρουν πλεονέκτημα στο παιχνίδι, μάλλον θα πρέπει να προσέχουν πολύ.

Η Rainway αναφέρει σε δημοσίευση της πώς χιλιάδες παίκτες του Fortnite κατεβάσαν app, το οποίο "μόλυνε" τα συστήματά τους με κακόβουλο λογισμικό. Αν σας πέρασε λοιπόν από το μυαλό να ακολουθήσετε τον "εύκολο δρόμο", τότε ξανασκεφτείτε το.

Αναλυτικότερα, η συγκεκριμένη εφαρμογή υπόσχόταν να παράγει ελεύθερα V-bucks [το νόμισμα του Fortnite], παρέχοντας ταυτόχρονα ένα aimbot που θα έδινε στους παίκτες αθέμιτο πλεονέκτημα. Αυτά όμως όχι μόνο δεν γίνονταν, αλλά το malware αλλάζε ρυθμίσεις του συστήματος με στόχο να προβάλλονται διαφημίσεις μέσω κατάλληλα διαμορφωμένου Proxy.

Fortnite

Η σχετική έρευνα άρχισε όταν η Rainway "άρχισε να λαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες αναφορές σφάλματος" το πρωί της 26ης Ιουνίου. Δεδομένου ότι η Rainway είναι μια πλατφόρμα χωρίς διαφημίσεις, ήξερε ότι υπήρξε εξωτερικός παράγοντας που προκάλεσε πρόβλημα, και σύντομα ανακάλυψε ότι όλα τα προβλήματα είχαν συνδεθεί με τους χρήστες που έπαιξαν Fortnite. Πώς όμως χειρίστηκε η εταιρεία το θέμα; Διαβάστε το στο αναλυτικό άρθρο του IGN Greece!