*

Νέος AMD Ryzen με οκτώ πυρήνες και TDP μόλις 45 Watt

Έναν αρκετά “κρύο” high-end επεξεργαστή αναμένεται να διαθέσει σύντομα η AMD.

Ένα νέο μοντέλο πρόκειται να προστεθεί σύντομα στη σειρά επεξεργαστών Ryzen της AMD, το οποίο θα διαθέτει οκτώ φυσικούς πυρήνες, με την κατανάλωσή του όμως να είναι αρκετά χαμηλή, αφού το TDP του ορίζεται στα 45 Watt.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τον Ryzen 7 2700E, ο οποίος πρόσφατα έκανε την εμφάνισή του στη βάση δεδομένων του γνωστού 3DMark. Προκειμένου να διατηρηθεί στο απαραίτητο επίπεδο η κατανάλωση του ολοκληρωμένου, ο χρονισμός βάσης που επέλεξε η AMD είναι τα 2,8 GHz. Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η συχνότητα Turbo της CPU.

Ο Ryzen 7 2700E πάντως δεν φαίνεται να υστερεί σε άλλο τομέα από τις high-end προτάσεις της εταιρείας, αφού εξοπλίζεται με 4 MB μνήμης cache δευτέρου επίπεδου, ενώ υποστηρίζει και SMT, γεγονός που του επιτρέπει την ταυτόχρονη διαχείριση έως και 16 νημάτων.

Μπορεί η εν λόγω σχεδίαση να μην είναι η ιδανική για ένα high-end gaming σύστημα, όμως παραμένει εξαιρετικά ισχυρή και μπορεί να ταιριάξει απόλυτα σε μικρότερου μεγέθους υπολογιστές, όπου η καλή θερμική συμπεριφορά αποτελεί προτεραιότητα.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το πότε ο νέος χαμηλής κατανάλωσης Ryzen 7 θα φτάσει στην αγορά.