*

Twitter: Εκκαθάριση της πλατφόρμας από bots και πλαστούς λογαριασμούς

Εκατομμύρια accounts αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας, με στόχο την προστασία της ελεύθερης έκφρασης και της ασφάλειας των χρηστών.

Περισσότερους από 70 εκατ. λογαριασμούς έχει παύσει μέσα στους τελευταίους μήνες το Twitter, στο πλαίσιο μίας ευρύτερης προσπάθειας για τον περιορισμό της δράσης των bots και των ψεύτικων χρηστών στην πλατφόρμα.

Όπως αναφέρει η Washington Post, η επιθετική πολιτική της εταιρείας έχει στην πραγματικότητα επιφέρει μείωση των ενεργών χρηστών της. Στο Twitter επίσης ερευνούν το πώς θα καταστεί εφικτός ο έλεγχος των κακόβουλων tweets και συμπεριφορών χρηστών, χωρίς να πληγεί η ελευθερία της έκφρασης στο κοινωνικό δίκτυο.

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές αφορά στο πώς αντιλαμβανόμαστε την ισορροπία ανάμεσα στην ελεύθερη έκφραση και την κακόβουλη χρήση αυτού του δικαιώματος με στόχο να φιμωθεί κάποιος άλλος”, δήλωσε στην Washington Post ο Del Harvey της εταιρείας.

Στην πραγματικότητα πάντως η “εκκαθάριση” του κοινωνικού δικτύου δεν αναμένεται να αυξήσει μόνο την εμπιστοσύνη των χρηστών στην πλατφόρμα, αλλά και αυτή των διαφημιστών, που σύντομα δεν θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο οι καμπάνιες τους να αναλώνονται σε πλαστούς λογαριασμούς.