*

SUSE Linux: Η μητρική εταιρεία άλλαξε χέρια για $2,5 δις

Μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές στον χώρο του ανοικτού λογισμικού, που θα δώσει στην SUSE την ευκαιρία να επεκταθεί περαιτέρω.

Η βρετανική Micro Focus International συμφώνησε να παραχωρήσει τη SUSE, γνωστή για την ανάπτυξη της διανομής SUSE Linux και διάφορων enterprise λύσεων λογισμικού, στη σουηδική EQT Partners, για το ποσό των $2,535 δισεκατομμυρίων.

Η SUSE είναι μία από τις παλαιότερες στον κόσμο εταιρείες ανοικτού λογισμικού και μία από τις πρώτες που ξεκίνησαν να παρέχουν βασισμένες στο Linux υπηρεσίες για την enterprise αγορά. Απασχολεί σήμερα περισσότερους από 1.400 υπαλλήλους παγκοσμίως.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η εταιρεία αλλάζει χέρια, αφού το 2003 είχε εξαγοραστεί από τη Novell για $120 εκατομμύρια, ενώ το 2010 πέρασε στην The Attachmate Group, η οποία λίγο αργότερα ενώθηκε με την Micro Focus.

Σχολιάζοντας τα νέα, ο Michael Miller έγραψε στο blog της εταιρείας ότι η εξαγορά θα διευρύνει την ανεξαρτησία της:

Τα νέα είναι εξαιρετικά για όλους στη SUSE και σηματοδοτούν το επόμενο βήμα σε μία πορεία ανάπτυξης και προόδου. Η επένδυση και η υποστήριξη της EQT θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε την στρατηγική μας αγορών και δημιουργίας, με στόχο να επεκταθούμε περαιτέρω, τόσο οργανικά όσο και μέσω των αγορών τεχνολογίας

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας καθησύχασε την κοινότητα, τονίζοντας ότι η SUSE παραμένει πιστή στο μοντέλο και το όραμα του ανοικτού λογισμικού, κάτι που άλλωστε συνέβαλε και στην επιτυχία της όλα αυτά τα χρόνια, διευκρινίζοντας ότι οι εξελίξεις δεν θα επηρεάσουν τις δεσμεύσεις της.