*

Απίστευτο ζουμ με τη νέα Nikon Coolpix P1000

Η νέα superzoom της ιαπωνικής εταιρείας θα σας επιτρέψει να φωτογραφίσετε ακόμα και ορισμένες λεπτομέρειες της επιφάνειας της Σελήνης.

Η P900 της Nikon είναι μία φωτογραφική μηχανή που οι περισσότεροι γνωρίζουν για το εντυπωσιακό της zoom. Όμως η ιαπωνική εταιρεία, παρά την μεγάλη επιτυχία του συγκεκριμένου μοντέλου, δεν επαναπαύτηκε.

Η νέα Nikon Coolpix P1000 εξοπλίζεται με φακό εστιακού μήκους 24-3.000 mm [σε αντιστοιχία με 35 mm], ικανό να αποδώσει οπτικό zoom 125Χ! Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο θα σας επιτρέπει να “ζουμάρετε” εξαιρετικά μακριά στη Γη, αλλά ακόμα και να βλέπετε λεπτομέρειες στην επιφάνεια της Σελήνης!

Όσον αφορά στον αισθητήρα, η Coolpix P1000 βασίζεται στον ίδιο με την P900, ο οποίος έχει εμβαδό 1/2,3 ίντσες και εύρος ISΟ που ξεκινά από 100 και φτάνει ως το 6.400. Η νέα πρόταση της Nikon υποστηρίζει αρχεία RAW, ενώ ενσωματώνει, εκτός από οθόνη LCD, και ένα ψηφιακό viewfinder τεχνολογίας OLED.

Πάντως, μην σας μπερδεύει το όνομα “Coolpix”, που συνήθως συνοδεύει τις οικονομικές compact της Nikon, αφού η P1000 δεν είναι ούτε μικρή, ούτε φτηνή. Το μέγεθος της είναι συγκρίσιμο με μιας σύγχρονης DSLR, ενώ η τιμή της είναι $1.000!

Διαβάστε περισσότερα για τη φωτογραφική μηχανή στην επίσημη ιστοσελίδα της Nikon, κάνοντας κλικ εδώ.