*

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο smartphones στον κόσμο εγκαινίασε η Samsung

Η νέα μονάδα βρίσκεται στην Ινδία και αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τις παραγωγικές δυνατότητες της κορεάτικης εταιρείας.

Στο πλαίσιο επίσημου ταξιδιού του στην Ινδία, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in, παρευρέθη στα εγκαίνια του μεγαλύτερου εργοστασίου smartphones στον κόσμο, που η Samsung κατασκεύασε στην ινδική επαρχία Uttar Pradesh.

Η μονάδα έχει έκταση περίπου 141 τ.μ. και θα επιταχύνει την παραγωγή συσκευών στην Ινδία κατά 50%. Αποτελεί μέρος ευρύτερης προσπάθειας επέκτασης της κορεάτικης εταιρείας, με τη συνολική επένδυση να έχει ύψος $700 εκατ.

Τις εγκαταστάσεις θα στελεχώσουν περίπου 5.000 νέοι εργαζόμενοι, ενώ η Samsung εκτιμά ότι η βελτίωση της παραγωγικής της ικανότητας θα ενισχύσει την παρουσία της στην Ινδία, που αν και παραμένει ισχυρή, απειλείται από κινέζικα brands, όπως την Xiaomi.

Υπενθυμίζουμε ότι η αγορά smartphones στην Ινδία είναι εξαιρετικά επικερδής τα τελευταία χρόνια, με τους μεγάλους κατασκευαστές να επενδύουν σημαντικά σε αυτή. Πρόσφατα και η Apple ανέφερε ότι άρχισε να κατασκευάζει iPhone 6S στη χώρα, ώστε να διεκδικήσει έτσι μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με μία ανταγωνιστικά τιμολογημένη πρόταση.