*

Φήμη: Η Microsoft σύντομα θα λανσάρει smartphone με Android

Όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για την εταιρεία.

Η Microsoft προσπαθεί εδώ και χρόνια να κερδίσει μερίδιο αγοράς στον χώρο των smartphones, όμως μέχρι σήμερα καμία της προσπάθεια δεν έχει αποδώσει, ενώ η κυκλοφορία του Surface Phone φαίνεται να έχει αναβληθεί.

Αρκετοί φίλοι της εταιρείας, είτε σοβαρά είτε αστειευόμενοι, έχουν κατά καιρούς προτείνει ότι η Microsoft πρέπει να λανσάρει μία συσκευή με Android προκειμένου να καταφέρει να πετύχει στην αγορά. Φαίνεται, σύμφωνα με πρόσφατες φήμες, ότι αυτό ίσως τελικά συμβεί!

Μηνύματα που διέρρευσαν, και υποτίθεται ότι προέρχονται από συζήτηση με υπάλληλο σε Microsoft Store, δείχνουν ότι στο Redmond είναι έτοιμοι να αποκαλύψουν σύντομα ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο με Android.

Ακόμα κι αν δεχτεί κανείς ότι η συζήτηση είναι απολύτως αυθεντική πάντως, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο λάθους ή παρερμηνείας εκ μέρους του εργαζομένου. Σε κάθε περίπτωση, μία τέτοια κίνηση της Microsoft μόνο παράλογη δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αφού κατ’ αυτό τον τρόπο η εταιρεία θα μπορούσε να προωθήσει καλύτερα τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές της σε εταιρικούς πελάτες, ποντάροντας στην δημοτικότητα του Android.