*

Lite έκδοση απέκτησε και το Spotify

Μία αρκετά βολική έκδοση της εφαρμογής για όσους θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Οι χρήστες του Spotify σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη μπορούν τώρα να δοκιμάσουν μία lite έκδοση της εφαρμογής, η οποία καταλαμβάνει λιγότερο αποθηκευτικό χώρο, ενώ καταναλώνει και λιγότερα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Η συγκεκριμένη εκδοχή του app επιτρέπει τον καθορισμό μηνιαίου ορίου στην κατανάλωση δεδομένων, ενώ πληροφορεί τον χρήστη για το πόσα από τα διαθέσιμα megabytes του έχουν καταναλωθεί.

Το Spotify Lite έχει μέγεθος μόλις 15 MB, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έρχεται με όλα τα χαρακτηριστικά της πλήρους έκδοσης. Για παράδειγμα, δεν υποστηρίζει την offline αναπαραγωγή και τη λειτουργία Spotify Connect.

Φαίνεται ότι το συγκεκριμένο app προορίζεται για εκείνους τους χρήστες που δεν διαθέτουν premium λογαριασμό στην υπηρεσία, ενώ προτιμούν να χρησιμοποιούν το Spotify περισσότερο ως ραδιόφωνο.

Μέχρι στιγμής το Spotify Lite βρίσκεται σε φάση beta, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο το πότε και που ακριβώς θα γίνει διαθέσιμο. Βρίσκεται πάντως ήδη στο Google Play Store, οπότε όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να το δοκιμάσουν.