Είχαμε χαρακτηρίσει τα σκουπίδια, σε προηγούμενα δημοσιεύματα του IliaPress, "βραδυφλεγή βόμβα". Η βόμβα τώρα "εξεράγη" και εξαπέλυσε ασθένειες.
Τα απορρίμματα που κάποτε ξεχείλιζαν σε κάδους και κάλυπταν δρόμους έχουν πληθύνει ασύλληπτα και αφού κατέκλυσαν φράχτες και αυλές σπιτιών, σκορπίστηκαν και..."καλλιεργούνται" και σε αγροκτήματα!

Σε δημοτικά διαμερίσματα του Πύργου, οι κάτοικοι κυκλοφορούν με αντιασφυξιογόνες μάσκες! Υπάρχουν δρόμοι του Πύργου στις παρυφές των οποίων οι σωροί των σκουπιδιών ξεπερνούν τα 200 μέτρα σε μήκος! Σε άλλους δρόμους τα σκουπίδια, διασκορπισμένα στο οδόστρωμα, κάνουν τη διέλευση των αυτοκινήτων ιδιαίτερα δύσκολη και σε κάποιες περιπτώσεις σχεδόν αδύνατη!

Ο ιατρικός σύλλογος, συλλογιζόμενος την κρισιμότητα της παρούσας κατάστασης δεν έχει σταματήσει να ενημερώνει, να προειδοποιεί και να ζητά από τις αρμόδιες αρχές να διαχειριστούν το θέμα των σκουπιδιών με υπευθυνότητα. Σε νέα του ανακοίνωση κάνει λόγο για τις ασθένειες που έχουν ήδη προσβάλει τους πολίτες.

Οι κάτοικοι του δήμου Πύργου ξεσηκώνονται, εκλιπαρούν τη δημοτική αρχή να τους προστατεύσει.

Εκκλήσεις, διαμαρτυρίες και τελικά απόγνωση!
Απόγνωση, γιατί όλες αυτές οι φωνές που υψώνονται απευθύνονται σε ώτα μη ακουόντων, όπως φαίνεται.

Και όπως καταγράφει το φωτορεπορτάζ του IliaPress, οι σωροί των σκουπιδιών σε κάθε γωνιά του Πύργου και των χωριών του δήμου Πύργου καλά κρατούν....


 

Πρωτοσέλιδα