Δύο μαχαιριές "έριξαν" νεκρό 27χρονο Ρομά, από τη Γαστούνη χθες το βράδυ. Το σκηνικό της τραγωδίας εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του τετραπλού φονικού πέρυσι τον Αύγουστο, πίσω από το εργοστάσιο της Ελαΐς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο συγγενικά πρόσωπα του θύματος, πατέρας και γιος, καυγάδιζαν για προσωπικές τους διαφορές και ο 27χρονος προσπάθησε να σταματήσει τον καυγά. Τότε, ο 38χρονος γιος μαχαίρωσε δύο φορές τον νεαρό και χάθηκε μες στο σκοτάδι.
Ο νεαρός Ρομά, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από τους γιατρούς.

Στην αστυνομία σήμανε συναγερμός. Αστυνομικοί από όλο τον νομό έσπευσαν στη Γαστούνη, για να εντοπίσουν τον δράστη, αλλά και για να αποτρέψουν μια βεντέτα που πιθανότατα θα ακολουθούσε.
Έξω από το Κέντρο Υγείας, η νύχτα γέμισε με τα μοιρολόγια των συγγενών του 27χρονου, που είχαν συγκεντρωθεί εκεί.

Γύρω στις 11 το βράδυ, μια πληροφορία μεταξύ των συγκεντρωμένων Ρομά, ότι ο 38χρονος κρυβόταν σε ένα χωράφι κοντά στον καταυλισμό της Γαστούνης, στον δρόμο του Βαρθολομιού, ήταν αρκετή για να "ανάψουν" τα αίματα.
Φίλοι του 27χρονου έφυγαν με τα αυτοκίνητά τους με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το σημείο, για να βρουν τον δράστη. Αστυνομικοί, όμως, ήδη είχαν αποκλείσει την περιοχή και έτσι αποφεύχθηκε ένα θερμό επεισόδιο.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε όλη την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.


 

Πρωτοσέλιδα