Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις, ενώ το συνολικό παράνομο όφελος τους ξεπερνά τις (15.000) ευρώ

Συνελήφθησαν, χθες (07/02/2016) το απόγευμα, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Βάρδας και Γαστούνης δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 45 και 28 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη κλοπών.

Η ίδια κατηγορία βαρύνει και έναν 29χρονο ημεδαπό, συνεργό των συλληφθέντων, ο οποίος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, αλλά δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ειδικότερα, προχθές (6-2-2015) το απόγευμα, ο 45χρονος και ο 28χρονος δράστης αφαίρεσαν κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ από οικία 35χρονης ημεδαπής στη Γαστούνη.

Άμεσα οι αστυνομικοί της μικτής περιπολίας των Αστυνομικών Τμημάτων Βάρδας και Γαστούνης, εντόπισαν και προσήγαγαν τους δύο δράστες στην Υπηρεσία τους, οι οποίοι συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας. Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του 28χρονου, τα κοσμήματα που είχαν αφαιρέσει από την οικία της ημεδαπής, τα οποία κατέσχεσαν και της τα απέδωσαν.

Από την αστυνομική έρευνα που ενέργησε το Τμήμα Ασφάλειας Αμαλιάδας πρόεκυψε ότι οι δράστες τους τελευταίους δύο μήνες είχαν διαπράξει ακόμα εννέα κλοπές, σε καταστήματα στην Αμαλιάδα και τη Γαστούνη. Αναλυτικότερα οι δράστες είχαν διαρρήξει :

· Ένα κατάστημα οπτικών ειδών, ένα κρεοπωλείο και μια καφετέρια στη Γαστούνη,
· Δυο καταστήματα εστίασης, ένα κατάστημα πώλησης ζωοτρόφων, ένα κουρείο, δυο

συστεγαζόμενα γραφεία και τις εγκαταστάσεις έκδοσης εισιτήριων των ΚΤΕΛ Ηλείας.

Για τη διάπραξη των κλοπών οι δράστες χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία, ενεργώντας κυρίως νυκτερινές ώρες όπου αφού εντόπιζαν τα καταστήματα, είτε διερρήγνυαν με αιχμηρά αντικείμενα τις θύρες τους ή έσπαγαν τις γυάλινες προθήκες, εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν ηλεκτρονικές συσκευές και χρήματα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις (15.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγηθήκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες ενέργησε το Τμήμα Ασφάλειας Αμαλιάδας.


 

Πρωτοσέλιδα