Η σημαντικότητα της μεθόδου της ανακύκλωσης στην διαχείριση των απορριμμάτων, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε την Δευτέρα (22/9/2014), ο Δήμαρχος Ήλιδας κ.Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, με την Βουλευτή Ηλείας και Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κα Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, την καθηγήτρια του Ε.Μ.Π. που συντονίζει σχετικά προγράμματα κα Μαρία Λουϊζίδου και μηχανικούς.
Με πρωτοβουλία της κας Αυγερινοπούλου, ο κ. Χριστοδουλόπουλος ενημερώθηκε από την κα Λουϊζίδου για μεθόδους και προγράμματα ανακύκλωσης. Η κα Λουϊζίδου είπε ότι είναι σημαντικό να δοθεί βαρύτητα σε αυτά, καλώντας τον Δήμο Ήλιδας να αναπτύξει τις δικές του πρωτοβουλίες.
Ο Δήμαρχος Ήλιδας τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων μέσα από την σωστή ανακύκλωση. Ο Δήμος Ήλιδας συμμετέχει ήδη σε πρόγραμμα ανακύκλωσης, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα.
Ο κ. Χριστοδουλόπουλος εξέφρασε την επιθυμία της νέας Δημοτικής Αρχής να δώσει βαρύτητα στην ανακύκλωση, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται την υποστήριξη προγραμμάτων, ώστε να υπάρξουν όλα εκείνα τα εφόδια και η οργάνωση που θα αποδώσουν καρπούς. Πρόσθεσε ότι ο Δήμος Ήλιδας στοχεύει να ξεκινήσει «εκστρατεία» ενημέρωσης στους πολίτες του Δήμου, για να γίνει κατανοητή η μέθοδος αυτή διαχείρισης των ανακυκλούμενων υλικών.
Παράλληλα, ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία της επίσκεψης την κα Αυγερινοπούλου, ενώ θα υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με την κα Λουϊζίδου, για την προώθηση εποικοδομητικών προτάσεων για την μέθοδο της ανακύκλωσης.
«Θα έχουμε συνεργασία με την κα Λουϊζίδου για όλα αυτά τα ενδιαφέροντα που συζητήσαμε, για να κάνουμε

το καλύτερο δυνατό για τον δήμο μας. Είναι σημαντικό να μειώσουμε τον όγκο των απορριμμάτων μέσα από την ανακύκλωση. Η προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών πρέπει να είναι οργανωμένη και ουσιαστική και ο δήμος θα πρέπει να συμμετάσχει σε ένα σοβαρό πρόγραμμα που θα βοηθήσει το όλο εγχείρημα, από το στάδιο της ενημέρωσης, μέχρι την υλοποίηση του», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.
Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Αντιδήμαρχοι Ήλιδας κ.κ. Σπύρος Τζουλέκης και Παναγιώτης Μαυρίκος.

nissan-tsioris-qashqai.png


 

Πρωτοσέλιδα