Ο Δήμαρχος Ήλιδας συμφωνεί να μεταφερθούν αλλού

Την μεταφορά τους σε κτίριο, ώστε να σταματήσουν να κάνουν μάθημα στις λυόμενες αίθουσες , ζήτησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Σιμόπουλου , από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρίστο Χριστοδουλόπουλο.
Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια του σχολείου τους κα Άννα Κοκκίνου, επανέλαβαν ότι αυτό που θέλουν είναι να πάψουν να φοιτούν στις λυόμενες αίθουσες, αφού είναι ανθυγιεινές και τις μέρες βροχόπτωσης, γεμίζουν με νερά .
Ο Δήμαρχος Ήλιδας, είπε ότι δεν είναι δυνατό να συνεχίσουν να φοιτούν σε λυόμενες αίθουσες και ο ίδιος, όπως και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας συμφωνεί να μεταφερθούν αλλού.
Ο κ. Χριστοδουλόπουλος επεσήμανε ότι στο πρώην Δημαρχείο Πηνείας απαιτούνται 12 αίθουσες, ενώ δήλωσε ότι υπάρχουν μόνον 7, παρότι τα αιτήματα από το 2009 προς τις συναρμόδιες αρχές, αναφέρονταν στην ανάγκη διαμόρφωσης 12-13 αιθουσών διδασκαλίας για την συστέγαση του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Και να γίνονταν σήμερα δεκτό αυτό το αίτημα, και δρομολογούσαν το έργο, τόνισε ο Δήμαρχος Ήλιδας, το πρόβλημα δεν θα λύνονταν άμεσα, μιας και από την έγκριση μέχρι την υλοποίηση του έργου χρειάζονται 2-3 χρόνια.
Άλλη λύση, ανέφερε, είναι η μεταφορά του σχολείου σε υπάρχον κτίριο στην Εφύρα, ωστόσο, όπως διεμήνυσαν οι μαθητές, η τοπική κοινωνία του Σιμόπουλου δεν δέχεται αυτή τη λύση, αν και η συντριπτική πλειοψηφία των ίδιων των μαθητών το δέχονται, ώστε να πάψουν να φοιτούν στα λυόμενα.
Ο Δήμαρχος Ήλιδας εξήγησε ότι άλλο κτίριο στο Σιμόπουλο δεν υπάρχει και το επόμενο διάστημα, ο ίδιος και οι

συνεργάτες του θα συγκαλέσουν ενημερωτική συνάντηση στο Σιμόπουλο, όπου θα κλιθούν να συμμετάσχουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και η εκπαιδευτική κοινότητα, για να τεθεί το πρόβλημα και να βρεθεί μια λύση, προς το όφελος των παιδιών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος,Χρήστος Φωτόπουλος,Σπύρος Τζουλέκης και Παναγιώτης Μαυρίκος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ.Λυκούργος Πολυχρονόπουλος.


 

Πρωτοσέλιδα