Στις προγραμματισμένες για το 2015 αφίξεις προστέθηκαν και νέες που ανεβάζουν τον αριθμό των αναμενόμενων κρουαζιερόπλοιων στο 265, ενώ βάσιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακολουθούν κι άλλες νέες αφίξεις!!!

Υπολογίζεται ότι τελικά θα υπάρξει μια αύξηση περίπου 8% στις προσεγγίσεις έναντι τού 2014, ενώ ο αριθμός των επιβατών θα αυξηθεί πάνω από 10%!!!
Και όλα αυτά, τη στιγμή που πανελλαδικά (μηδέ και τού Πειραιά εξαιρουμένου) όλα τα λιμάνια παρουσιάζουν πτωτική τάση. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το γειτονικό λιμάνι της Πάτρας (για το οποίο έχουν δαπανηθεί και δαπανώνται άπειρα χρήματα) όπου το 2008 είχε 240.000 περίπου αφίξεις επιβατών, το 2014 δεν άγγιξαν τις 35.000...

Κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν, διαπιστώνουμε ότι ενώ στη δεκαετία τού 60 το μεγαλύτερο πλοίο που κατέπλεε στο Κατάκολο ήταν το «ANKARA» με περίπου 300 επιβάτες, σήμερα προσεγγίζουν τα πλέον ονομαστά μεγαθήρια της παγκόσμιας τουριστικής ναυτιλίας!!!
Τα ενθαρρυντικά βέβαια μηνύματα, δεν επαναπαύουν το Δ.Σ. τού Δ.Λ.Τ.Π. ως φορέα διαχείρισης τού λιμανιού, αντίθετα αυξάνουν τον προβληματισμό και τις υποχρεώσεις του!!!
Στα πλαίσια αυτά, βρίσκεται σε αέναη επαφή με τους αρμόδιους φορείς ( Υπουργεία, Περιφέρεια, Δήμους κ.λπ.) και αναζητά μαζί τους την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν αλλά και την υλοποίηση των σχεδίων που αφορούν στην , σε ύψιστο βαθμό , βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τόσον προς τα πλοία όσο κυρίως προς τους επιβάτες.
Συνεχής επίσης είναι η επικοινωνία με τις ναυτιλιακές – τουριστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο και μαζί τους αναζητούνται και διερευνώνται οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι εξυπηρέτησης.

Το Κατάκολο ως «θαλάσσια πύλη» της Αρχαίας Ολυμπίας, είναι παγκοσμίως γνωστό και ως εκ τούτου

«οφείλουμε όλοι να σκύψουμε πάνω του!!!» , επισημαίνει διαρκώς το νέο Δ.Σ
Με γνώμονα όλα τ' ανωτέρω το Λ.Τ. έχει υιοθετήσει και προωθεί τις παρα-
κάτω προτεραιότητες:

α) ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!!
Αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο της Διοίκησης και ήδη έχει ανατεθεί σε εγνωσμένου κύρους εταιρεία η αναθεώρηση τού Σχεδίου Ασφαλείας Λιμενική Εγκατάστασης. Η εταιρεία αυτή θα εφαρμόσει σχέδια και θα υποδείξει τον τρόπο με τον οποίο το λιμάνι θα καταστεί ένα από τα πλέον ασφαλή της Ελλάδος!!!
Είναι κάτι το οποίο αποζητούν οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες μας κι το Λ/Τ οφείλει να τους το προσφέρει!!!

β) Ανάπλαση της χερσαίας ζώνης τού λιμανιού.
Με την προσθήκη των απαιτούμενων από τού κώδικες ασφαλείας (ISPS Code και συνθήκη SCHENGEN) κτιριακών εγκαταστάσεων η εξυπηρέτηση των επιβατών θα καταστεί και ασφαλής και πολύ γρήγορη!
Σε συνδυασμό με το εκτελούμενο έργο επέκτασης και ανάπλασης της προκυμαίας (μπροστά από τα καταστήματα), την πραγματοποιούμενη ήδη ανάπτυξη πρασίνου αλλά και την αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων, το Δ.Σ εκτιμα ότι οι επισκέπτες τού Κατακόλου ημεδαποί και αλλοδαποί, θ' αναχωρούν με τις καλύτερες των εντυπώσεων!!!

γ) Κυκλοφοριακό
Άμεσα θα εκτελεστούν οι απαραίτητες προεργασίες , μετά τη σύσκεψη εμπλεκομένων φορέων που έγινε πρόσφατα για το σκοπό αυτό , για την πλήρη εφαρμογή της εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης!

δ) Υδροδότηση πλοίων
Εντός των προσεχών ημερών θα ολοκληρωθεί και το έργο της πλήρους σύνδεσης τού λιμανιού με τον αγωγό τού Ερυμάνθου , που εκκρεμούσε επι τέσσερα έτη , και ως εκ τούτου θα είναι δυνατός ο εφοδιασμός των πλοίων με μεγάλες ποσότητες πόσιμου νερού και σε λίαν προσιτή τιμή!

Ε) Διεθνές Forum για την κρουαζιέρα
Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί από το Δ.Σ για την διεθνή προβολή τού Κατάκολου, το Λ.Τ. μαζί με το Επιμελητήριο Ηλείας και το Λ.Τ Κυλλήνης συνδιοργανώνουν στην Ολυμπία Διεθνή Ημερίδα για την κρουαζιέρα. Στην εκδήλωση αυτή όπου πέραν τών άλλων θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ερευνών πού αφορούν στον Θαλάσσιο τουρισμό, θα παρευρεθούν η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά , αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες και τουριστικοί – ναυτιλιακοί πράκτορες!!!

Όσον αφορά το έτος 2016, ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που θα προσεγγίσουν στο Κατάκολο, θα είναι κατά 35-40% μεγαλύτερος από το 2014.

nissan_tsioris_micra.png


 

Πρωτοσέλιδα