Την Παρασκευή 27-03-2015 συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολ. Προστασίας του Δήμου Πύργου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Ο Δήμαρχος Πύργου τόνισε την ανάγκη προσοχής και συνεργασίας από όλους του εμπλεκόμενους φορείς, και έθεσε τα ζητήματα της προστασίας του δάσους στο βουνό του Κατακόλου και της δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης στο Κάστρο Αγ. Ανδρέα. Ακόμη, τόνισε την ανάγκη επίλυσης του ζητήματος της ανεξέλεγκτης κατασκήνωσης- στάθμευσης τροχόσπιτων στην περιοχή του Κατακόλου (μαρίνα, δάσος κ.λ.π.). Σημείωσε τέλος ότι ο Δήμος θα συνδράμει το έργο της Πυρ. Υπηρεσίας με 4 πυροσβεστικά οχήματα κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Δασάρχης Πύργου κος Λάττας σημείωσε ότι υπάρχει κλίμα καλής συνεργασίας και ελπίζει ότι θα συνεχιστεί. Τόνισε ότι θα γίνει από το Δασαρχείο καθαρισμός των αντιπυρικών ζωνών και των αγροτοδασικών δρόμων, καθώς και στις περιοχές του Κατακόλου, του αλσυλίου της Σπιάτζας και στη Σκαφιδιά. Επίσης, συμφώνησε με το πρόταση για δημιουργία αντιπυρικής ζώνης στο Κάστρο Αγ. Ανδρέα, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και το Δήμο Πύργου.
Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κος Σμαρνάκης έθεσε το ζήτημα της ανάγκης καθαρισμού των αγροτοδασικών δρόμων και των υδροστομίων, καθώς και τον καθαρισμό των οικοπέδων εντός οικιστικού ιστού και σχεδίου πόλεως, από τους ιδιοκτήτες.
Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας κος Καραχάλιος σημείωσε την ανάγκη εφαρμογής της απαγόρευσης κυκλοφορίας στα Δάση (κατόπιν της σχετικής απόφασης που θα εκδοθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη) και ζήτησε την τοποθέτηση σχετικών απαγορευτικών πινακίδων.
Ο εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΠ κος Βασιλόπουλος δήλωσε σχετικά με τα υδροστόμια ότι κάποια εξ αυτών είναι σε λειτουργία, και όσα δεν είναι θα καθαριστούν έγκαιρα.
Ο εκπρόσωπος της Ι.Μ.Ηλείας, Αιδεσιμότατος κ. Πάπαρης Γρηγόριος σημείωσε ότι θα σταλεί, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανό, έγγραφο προς τους εφημέριους των Ιερών Ναών σχετικά με την ανάγκη καθαρισμού και επίβλεψης των κοιμητηρίων για την αποφυγή πυρκαγιών.
Ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, πρότεινε να γίνει εκπαίδευση στο προσωπικό του Δήμου και σε εθελοντές πάνω σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών .
Ο εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ σημείωσε ότι γίνεται τακτική επιθεώρηση και καθαρισμός των χώρων όπου περνά το δίκτυο ρεύματος, καθώς και ότι έχει ανατεθεί σε εργολάβο ο καθαρισμός του υποσταθμού στο Κουζούλι.-

nissan_tsioris_note.png


 

Πρωτοσέλιδα