Η ενδιάμεση ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, μέχρι την υλοποίηση έργου για την οριστική λύση, ήταν το αντικείμενο της συνεργασίας που είχαν την Δευτέρα το πρωί (30/03/2015), ο Δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦoΔΣΑ Ν. Ηλείας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, με τον Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Παύλο Κολοκουτσά, στο Δημαρχείο Ζακύνθου.
Ο κ. Χριστοδουλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Υδάτινων Πόρων του Δήμου Ήλιδας κ. Χρήστο Παπαγεωργίου, είχαν εποικοδομητική συνεργασία με τον κ. Κολοκουτσά και τους συνεργάτες του, ενώ στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του ΦoΔΣΑ Ζακύνθου και του Δικτύου ΦoΔΣΑ Ελλάδας κ. Θεόδωρος Κάρδαρης, καθώς και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ζακύνθου.
Ο Δήμος Ζακύνθου, «προχωρά» την ενδιάμεση ολοκληρωμένη διαχείριση, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης, αφού ήδη έχει λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις και την σχετική χρηματοδότηση.
Με αφορμή την υλοποίηση του έργου αυτού, ο κ. Χριστοδουλόπουλος επισκέφθηκε την Ζάκυνθο, όπου εκτός από την ενημέρωση που είχε, έλαβε και την σχετική μελέτη του έργου.
«Είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία με τον κ. Κολοκουτσά, τους συνεργάτες του και τον πρόεδρο του ΦοΔΣΑ Ζακύνθου και του Δικτύου ΦοΔΣΑ Ελλάδας, για να μπορέσουμε να επισπεύσουμε την διαδικασία και στο Ν.Ηλείας για να λύσουμε το μεγάλο

πρόβλημα με τα σκουπίδια που αντιμετωπίζουμε και εμείς στην Ηλεία.
Το νησί της Ζακύνθου, βέβαια, διαθέτει μικρότερες ποσότητες απορριμμάτων, συγκριτικά με τον νομό μας και την έγκριση για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων την πήρε από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου και όχι από το αρμόδιο Υπουργείο», δήλωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας, ο οποίος καταλήγοντας πρόσθεσε: «Την ενδιάμεση ολοκληρωμένη διαχείριση, την βλέπω σαν την μοναδική λύση, μέχρι να φτάσουμε στην οριστική λύση. Πρόκειται για την μοναδική βιώσιμη λύση και πρέπει να προχωρήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ζακύνθου για την ενημέρωση και την συνεργασία που έχουμε. Τα προβλήματα είναι κοινά και πρέπει όλοι μας να επιδιώκουμε τις συνεργασίες, με γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες».

 

Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία


 

Πρωτοσέλιδα