Συνεδρίασε την Τρ'ιτη 28/04/2015 και ώρα 12:00μ.μ. το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας στα γραφεία του Συνδέσμου, στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πηνειού.

Ο Φορέας κατά την συνεδρίαση του αναφέρθηκε στα παρακάτω θέματα:
1. Όσον αφορά την εξέλιξη και την πορεία υλοποίησης της «ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΥΤΥ», για άλλη μία φορά επαναβεβαιώθηκε ομόφωνα η θέση του ΦΟΔΣΑ πως η υλοποίηση του εργοστασίου είναι η οριστική λύση του ζητήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στο Νομό Ηλείας.
2. Όσον αφορά την υλοποίηση της ενδιάμεσης διαχείρισης μέχρι την ολοκλήρωση του έργου «ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΥΤΥ» ομόφωνα λήφθηκε η απόφαση για την υλοποίηση μιας κινητής μονάδας μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας. Πρόκειται για μια κινητή μονάδα που θα παραλαμβάνει σύμμεικτο υλικό (δηλαδή το υλικό του πράσινου κάδου) αφού προηγηθεί διαλογή στην πηγή και από αυτή τη διαδικασία θα

προκυπτούν 3 ρεύματα: Α) Ανακυκλώσιμο Υλικό
Β) Οργανικό Υλικό που θα πηγαίνει για κομποστοποίηση
Γ) Υπόλειμμα το οποίο θα διατίθεται στο ΧΥΤΥ (στραγγίδια και οποιοδήποτε άλλο υλικό θα καταλήγει στον βιολογικό καθαρισμό που θα ολοκληρωθεί με την λειτουργία του ΧΥΤΥ).
Η μονάδα ευελπιστούμε να είναι έτοιμη για λειτουργία με την ολοκλήρωση των εργασιών του ΧΥΤΥ (Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους).
Άμεσα ο ΦΟΔΣΑ αναλαμβάνει την διαδικασία για την σύνταξη μελέτης και των τευχών δημοπράτησης των παραπάνω, όπου θα τα φέρει ως θέμα στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα προς έγκριση (το αργότερο σε είκοσι ημέρες).
Εκτίμηση μας είναι πως θα είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που μας έχει θέσει το Υπουργείο.

nissan_tsioris_qashqai.png


 

Πρωτοσέλιδα