Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού αναστέλλει τη λειτουργία της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Την απόφαση αναστολής της λειτουργίας πήραν σε συνάντησή τους, πριν από μερικές ημέρες, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Βασίλης Δημόπουλος, ο διευθυντής- συντονιστής της Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Νίκος Παπαδημάτος, ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Πύργου κ. Θάνος Γιαννόπουλος και η διευθύντρια της Μονάδας Τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Πύργου κα Χρύσα Πετροπούλου.

Η εισήγηση υποβλήθηκε στην 6η ΥΠΕ και ο διοικητής κ. Γιώργος Γιαννόπουλος, ενέκρινε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας από τις 2 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Αυτή τη στιγμή, οι ανάγκες του νομού καλύπτονται από τρεις μόλις γιατρούς γυναικολόγους και στα δύο νοσοκομεία. Στη Μαιευτική του Νοσοκομείου Πύργου έχουν μείνει δύο γιατροί, καθώς η τρίτη γιατρός, που έχει οργανική θέση στη Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, λείπει με αναρρωτική άδεια. Την ίδια ώρα στην Αμαλιάδα, υπάρχει μόνο ένας γιατρός, καθώς η δεύτερη έχει αναρρωτικά άδεια, ένας τρίτος καλείται να υπηρετήσει ως αγροτικός, ενώ η θητεία του επικουρικού έληξε τον Απρίλιο.
Το διάστημα της αναστολής, στην κλινική, θα γίνονται προσωρινά τακτικά εξωτερικά ιατρεία, ενώ δεν θα γίνονται χειρουργεία και νοσηλεία.

Όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό των Μαιευτικών Κλινικών των δύο Νοσοκομείων, θα εργάζεται από κοινού στο Νοσοκομείο του Πύργου, σύμφωνα με την απόφαση, και αναλαμβάνει την κάλυψη των εφημεριών σε επίπεδο νομού, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει την ευθύνη για τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.
Μία μαία θα βρίσκεται καθημερινά στα τακτικά εξωτερικά γυναικολογικά ιατρεία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Από τις 8 μαίες και νοσηλεύτριες της κλινικής, οι πέντε θα εργάζονται στη Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου. Εκεί θα λειτουργήσουν την κλινική σε συνεργασία με τις 7 υπάρχουσες.


 

Πρωτοσέλιδα