Γράφει ο πρεσβ. Νικολάος Κατσηδήμας

Με περισσή ευλάβεια και Ιερή κατάνυξη έγινε το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιανουαρίου ε.έ, η μεταφορά της σεπτής και θαυματουργής Εικόνας του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, του προστάτου και Πολιούχου της Πόλεως του Πύργου, όπως είθισται κατά παράδοσιν πολλών δεκαετιών, εις τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη των Θρησκευτικών εκδηλώσεων, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προς τιμήν του, οι οποίες θα κορυφωθούν συν Θεώ και με τις πρεσβείες του Αγίου Χαραλάμπους, το διήμερο Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ε.έ με τον Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό, το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, καθώς επίσης με την Λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων αυτού.

Η μεταφορά της Ιερής Εικόνας από το Ιστορικό του Παρεκκλήσιο, έγινε υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, πλαισιουμένου υπό του Ιερού Κλήρου της Πόλεως και της ευρύτερης περιοχής του Πύργου, κάτω υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ», συνοδευόμενη από τιμητικό Στρατιωτικό άγημα της ΣΕΤΤΗΛ ενώ ακολούθησε πλήθος ευλαβών Χριστιανών της Πόλης του Πύργου, οι οποίοι με ιδιαίτερη προσήλωση, ευλάβεια και σεβασμό τιμούν τον Άγιο και προστάτη τους, Ιερομάρτυρα

Χαραλάμπη ο οποίος πολλές φορές έχει προστατέψει την Πόλη από διάφορες δοκιμασίες.

Την Ιερά Εικόνα έξωθεν του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής, υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός, οποίος μετά την δέηση εισόδευσε και ενθρόνισε αυτήν εις τον Ιερό Ναό, όπου και τελέσθηκε προεόρτιος Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασιών υπό του ιδίου, ενώ τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η θαυματουργή Εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους, θα παραμείνει στον εν λόγω Ιερό Ναό, μέχρι και την Κυριακή 19 Μαρτίου (Σταυροπροσκύνησης), όπου μετά τον Κατανυκτικό Εσπερινό, θα μεταφερθεί και πάλι με τις ίδιες τιμές στο Ιστορικό Ναϋδριό του.

 

Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία


 

Πρωτοσέλιδα