.be" target="_blank">ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 Την Κυριακή 23 Απριλίου γιορτάστηκε και φέτος από τους χριστιανούς, η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου.
Στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας από τους 782 ναούς οι 87 είναι αφιερωμένοι στον Άγιο Γεώργιο. Πλήθος πιστών τίμησαν την εορτή του Αγίου και παρακολούθησαν τις πανηγυρικές θείες λειτουργίες.

Στη Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λαμπετίου Πύργου, στον "Αγιοργάκη" όπως τον αποκαλεί ο ευσεβής λαός της περιοχής, συνέρευσε λαοθάλασσα πιστών. Με κατάνυξη και ευλάβεια οι πιστοί παρακολούθησαν την πανηγυρική θεία λειτουργία και την ιερή Λιτάνευση της σεπτής εικόνας του ενδόξου Αγίου Γεωργίου.

Την παραμονή της εορτής ετελέσθει ο πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας στον οποίον προέστη ο πρωτοσύγκελος π. Ηλίας Παπαγγελής, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον, πλαισιωμένος από ιερείς.

Τους ύμνους και τα τροπάρια της εορτής απέδωσαν καλλίφωνα ιεροψάλτες της Ι. Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι προσκυνητές φιλοξενήθηκαν από την Οσιοτάτη καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Μοναχή Μακρίνα, η οποία τους προσέφερε γλυκίσματα τα οποία είχαν ετοιμαστεί στο Μοναστήρι. Όλοι ευχαρίστησαν την Γερόντισσα της ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά και του Χρόνου με υγεία.

 

Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία


 

Πρωτοσέλιδα