Έχει ιδρύσει και ηγείται του πλεόν καινοτόμου και έγκριτου ομίλου στον τομέα της πιστοποίησης και εκπαίδευσης.
Η καταξιωμένη και δυναμική πρόεδρος του ομίλου BCED κυρία Άννα Δελημάνη μας έκανε την τιμή και μίλησε στο δημοσιογράφο Πάνο Δημητρακόπουλο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη που μας παραχώρησε η κυρία Δελημάνη:

Π.Δ.: Κυρία Πρόεδρε, θα μου επιτρέψετε, ξεκινώντας, να πάμε λίγα χρόνια πριν, όταν ο όμιλος BCED «γεννιόταν». Ποιοι ήταν οι στόχοι και οι προσδοκίες;

Α.Δ.: Οι στόχοι και οι αντίστοιχες προσδοκίες ήταν να δημιουργηθεί ένας οργανισμός συμβούλων σε θέματα πιστοποιημένης εκπαίδευσης διεθνούς αναγνώρισης, που θα παρέχει την πιο έγκριτη κι αμερόληπτη ενημέρωση σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να εξελίξει την ακαδημαϊκή και επαγγελματική του καριέρα και να κάνει τη διαφορά. Επίσης, οι υπηρεσίες μας δεν αφορούν μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά και εκπαιδευτικούς οργανισμούς που θέλουν να αναπτύξουν τις υπηρεσίες τους πρωτοποριακά και ποιοτικά, αλλά και να λειτουργούν ανταγωνιστικά στην αγορά εργασίας.
Άλλωστε, η επιλογή της λέξης Best στο διακριτικό τίτλο της εταιρίας, είναι για να μας θυμίζει κάθε μέρα ότι πρέπει να είμαστε ΤΗΕ BEST σε αυτό που κάνουμε.

Π.Δ.: Ομολογουμένως το BCED ξεχωρίζει στο χώρο του. Τι είναι τελικά αυτό που το διαφοροποιεί;

Α.Δ.:Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και την αναγνώρισή σας. Πιστεύουμε ότι ο σεβασμός απέναντι σε αυτό και σε αυτούς που εκπροσωπούμε, το πάθος, ο ενθουσιασμός, αλλά κυρίως το όραμα να παρέχουμε πρωτοποριακές και στρατηγικές λύσεις, σε συνδυασμό με το ανθρώπινο στοιχείο μας, μας κάνει διαφορετικούς.

Π.Δ.: Τα τελευταία χρόνια, πανελλαδικά αλλά και συγκεκριμένα στην Ηλεία, οι εξεταζόμενοι στρέφονται στο EDI με επιτυχή αποτελέσματα. Πώς έχετε κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο των ΚΞΓ όσο και των μαθητών;

Α.Δ.:Όπως είναι γνωστό, το να κερδίζεις την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που συνεργάζονται μαζί σου, είναι από τα πιο δύσκολα αλλά παράλληλα καταλυτικά σημεία στην πορεία σου. Θεωρώ λοιπόν ότι το έμπρακτο ήθος στις κινήσεις μας απέναντι στα ΚΞΓ αλλά και στους μαθητές, είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους μας εμπιστεύονται οι συνεργάτες μας.

Π.Δ.: Με ποιους τρόπους το BCED βρίσκεται κοντά στα ΚΞΓ;

Α.Δ.:Με το να συζητάμε μαζί τους τις ανάγκες τους, τις ανησυχίες τους, όχι μόνο στο χώρο που εκπροσωπούν αλλά και στην κοινότητα και νομό που ζουν και δραστηριοποιούνται. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να στηρίζουμε και να υποστηρίζουμε τις προσπάθειές τους. Είναι γεγονός ότι η πρώτη κίνηση ενός γονιού για την περαιτέρω εκπαίδευση του παιδιού του είναι να το εγγράψει σε ένα φροντιστήριο για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας. Για αυτό το λόγο τόσο συνεργάτες μου όσο και εγώ προσωπικά, ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα και για να τους γνωρίσουμε από κοντά, γιατί ο κάθε συνεργάτης μας είναι για εμάς μοναδικός.

Π.Δ.: Τα άτομα με ειδικές ικανότητες πώς βοηθούνται μέσω BCED;

Α.Δ.:Από την πρώτη μέρα που το BCED ανέλαβε την δημιουργία και την οργάνωση των εξετάσεων αγγλικής γλώσσας σε όλη την Ελλάδα, κατέστησε σαφές στους Βρετανικούς Φορείς που εκπροσωπεί, ότι υιοθετεί ως οργανισμός «ίσες» ευκαιρίες για όλους. Είμαστε οι πρώτοι που τα άτομα με ειδικές ικανότητες έδιναν και δίνουν την ίδια ημέρα εξετάσεις με όλους τους συνυποψηφίους, στο ίδιο εξεταστικό κέντρο, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Με μια απίστευτα δύσκολη αλλά χαμηλών τόνων προσπάθεια, έτσι ώστε να μην θορυβηθούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι αλλά και τα ίδια τα παιδιά, εντάσσουμε στο επιτελείο των συνεργατών μας ειδικούς συνεργάτες που θα αναλάβουν προσωπικά αυτά τα παιδιά.

Θυμάμαι κλασσικά μια περίπτωση ενός τυφλού παιδιού, που μετά από τεράστιο αγώνα καταφέραμε να πείσουμε τους Βρετανούς να δημιουργήσουν για πρώτη φορά, έστω και για ένα παιδί, εξεταστικό υλικό στο σύστημα Braille. Επιπροσθέτως, η καθηγήτρια που επιμελήθηκε της εξέτασης ήταν εκπαιδευμένη και είχε εμπειρία στο συγκεκριμένο σύστημα.

Όπως καταλαβαίνετε το κόστος ενός εξετάστρου, δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα όλης αυτής της προσπάθειας. Όμως η χαρά αυτού του παιδιού, που του δόθηκε η ευκαιρία να εξεταστεί και η δική μας ηθική ικανοποίηση ήταν ανεκτίμητης αξίας.

Π.Δ.: Με ποιους τρόπους το BCED προάγει τη δια βίου μάθηση;

Α.Δ.Ξεκινώντας από τη δημιουργία του διακριτικού τίτλου του οργανισμού, όπου μιλάει για τη δια βίου μάθηση (Continuing Education). Η κάθε πιστοποίηση που εκπροσωπούμε, έχει σχεδιαστεί και εξελίσσεται βάσει του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Πλαισίου και των αντίστοιχων προδιαγραφών της δια βίου μάθησης. Πρωτοπορήσαμε στο χώρο πριν 14 χρόνια, όταν ξεκινήσαμε να την παρουσιάζουμε ως το μέλλον της εκπαίδευσης και να την ταυτίζουμε με την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη ενός ανθρώπου. Θεωρούμε ότι το μέλλον της εκπαίδευσης επιβάλλει την κινητικότητα των φοιτητών και επαγγελματιών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να μπορεί να συμβεί αυτό, έχει δημιουργηθεί το σύστημα συσσώρευσης και μεταφοράς διδακτικών μονάδων. (ECTS, ECVET)
Άλλωστε όχι μόνο λόγω θέσης, αλλά και παιδείας πιστεύουμε ακράδαντα ότι η γνώση δεν έχει όρια ούτε πνευματικά αλλά ούτε και ηλικιακά. Η γνώση είναι η πραγματική δύναμη ενός ανθρώπου και η εκπαίδευση ο κινητήριος μοχλός της, που μπορεί να αλλάξει τις κοινωνίες. Η τεχνογνωσία μας και η αντίστοιχη εξειδίκευσή μας στα θέματα πιστοποίησης και δια βίου μάθησης, έχουν αποτελέσει σημείο αναφοράς στους επαγγελματίες στο χώρο. Συζητούμε και προωθούμε τις ιδέες μας και το συμβουλευτικό μας γενικότερα έργο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Π.Δ.: Ο όμιλος επεκτείνεται και στο χώρο της συμβουλευτικής. Είστε πλέον άρρηκτος κρίκος μεταξύ των μελλοντικών σπουδαστών και των πανεπιστημίων στο εξωτερικό. Τι περιλαμβάνει αυτή η εξειδίκευση;

Α.Δ.Πρώτα από όλα την αγάπη μας για τα παιδιά. Το σεβασμό απέναντι στις ανησυχίες των γονέων και τέλος την εξειδικευμένη τεχνογνωσία μας. Μετά από μια πορεία τριάντα χρόνων στη συμβουλευτική, στοχεύουμε στην πιο σωστή και στρατηγική καθοδήγηση σε θέματα επιλογής ειδικότητας και πανεπιστημίου. Για εμάς, οι άνθρωποι που εμπιστεύονται τις υπηρεσίες μας είναι μέλη της οικογένειας του BCED και ως είθισται στις οικογένειες, είμαστε δίπλα τους σε κάθε κίνηση, εύκολη ή δύσκολη, από την αρχή μέχρι το σημείο που δεν θα μας έχουν ανάγκη πλέον και απλά θα μοιράζονται τις χαρές και τις επιτυχίες τους.

Π.Δ. Σε ποιους εξειδικευμένους τομείς επεκτείνεται η πιστοποίηση;

Α.Δ.Σε πάρα πολλούς κλάδους, ξεκινώντας από πιστοποίηση αγγλικής γλώσσας γενικών αγγλικών (Pearson EDI ESOL International), αναγνωρισμένων και από το ΑΣΕΠ, αγγλικών για επιχειρήσεις (Pearson LCCI)αναγνωρισμένων επίσης από το ΑΣΕΠ, αλλά και αγγλικών για τουρισμό, αγγλικών για λογιστική και οικονομικά. Συνεχίζουμε με πιστοποιήσεις επαγγελματικών δεξιοτήτων σε business skills, customer care, public relations, sales, leadership, tourism and hospitality, management, marketing κ.α. Αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει στο σημείο να μπορούμε να καλύψουμε πιστοποιήσεις σε πάνω από 300 δεξιότητες, διεθνώς αναγνωρισμένες από Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας, Πανεπιστήμια και πολυεθνικές εταιρίες.

Π.Δ. Πόσο δύσκολο είναι να ηγείστε μιας τόσο δυναμικής και επιτυχημένης ομάδας;

Α.Δ.Θεωρώ ότι ένας ηγέτης πρώτα από όλα πρέπει να έχει όραμα, να εμπνέει, να πιστεύει, να νοιάζεται, να συμπάσχει, στα πιο δύσκολα αλλά και στα πιο εύκολα, να σέβεται, να είναι γενναιόδωρος, να αγκαλιάζει και να επικροτεί κάθε ποιοτική και ανθρώπινη προσπάθεια της ομάδας του. Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν; Είναι λοιπόν τόσο δύσκολο, αλλά παράλληλα και τόσο μαγικό και μοναδικό, όσο είναι η ίδια η Ζωή του ανθρώπου.

Π.Δ.: Για ποιο επίτευγμα του ομίλου αισθάνεστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια;

Α.Δ.Γιατί παρόλες τις αντιξοότητες, τις δύσκολες και απαιτητικές καταστάσεις στην αδυσώπητη «επιχειρηματική ζούγκλα», έχουμε παραμείνει άνθρωποι και αυτό που μετράει για εμάς στο τέλος της ημέρας, δεν είναι μόνο το οικονομικό όφελος, αλλά το να μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι το βράδυ.

Π.Δ.:Θα μου επιτρέψετε να εικάσω πως η σημερινή υψηλή θέση του BCED στο στερέωμα της εκπαίδευσης έχει ξεπεράσει τα αρχικά σας όνειρα και προσδοκίες. Πώς νιώθετε, κυρία Πρόεδρε, και τι στόχους έχετε θέσει για το μέλλον;

Α.Δ.:Ευχαριστώ το Θεό και τους συνεργάτες μου που βοήθησαν μέχρι τώρα να γίνουν πολλά από τα όνειρά μου πραγματικότητα. Ο αγώνας μας όμως συνεχίζεται, γιατί όπως προαναφέραμε εκπροσωπούμε τη δια βίου μάθηση και αυτή δεν έχει όρια. Οι στόχοι λοιπόν, που βασίζονται στην ποιότητα και το σεβασμό στην εκπαίδευση, πώς μπορούν να έχουν όρια;

 

Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία


 

Πρωτοσέλιδα