Από την αρχή του εξαμήνου αντιμετωπίζουμε μια τραγική κατάσταση στο ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ που βάζει φρένο στο δικαίωμα μας να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς, υποβαθμίζει το ήδη υποβαθμισμένο επίπεδο των σπουδών, βάζει βόμβα στην ίδια τη λειτουργία του ΤΕΙ από αυτό το εξάμηνο προαναγγέλλοντας τι έρχεται τα επόμενα χρόνια.

Τα μαθήματα στο ΔΟΕΠΤΜ ξεκίνησαν ουσιαστικά μετά τις 10 Νοέμβρη χωρίς καμία εγγύηση ότι το εξάμηνο θα κυλήσει ομαλά, οι ελλείψεις καθηγητών ακόμη συνεχίζουν και ακυρώνουν ώρες μαθημάτων, η μία από τις 3 κατευθύνσεις έχει ήδη κοπεί δείχνοντας το πως θα αντιμετωπίζεται από εδώ και πέρα συνολικά κάθε πρόβλημα. Ακόμη και τώρα δύο μήνες πριν το τέλος του εξαμήνου το μπέρδεμα με τη δήλωση μαθημάτων δεν έχει τελειωμό, με συμπληρωματικές δηλώσεις που ακόμη δεν έχουν ξεδιαλύνει το πιο μάθημα θα παρακολουθεί ο κάθε σπουδαστής. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή στα εργαστήρια, τα οποία πραγματοποιούνται σε αίθουσες θεωρίας. Ειδικά για την πρώτη κατεύθυνση είναι ανήκουστο μαθήματα που προϋποθέτουν εξειδικευμένη υποδομή να γίνονται σε προτζεκτορα. Η πρόταση για την παρακολούθηση εργαστηρίων στην Πάτρα έρχεται να επιβεβαιώσει την πλήρη υποβάθμιση του τμήματος, δίνει τη χαριστική βολή στους σπουδαστές. Η γραμματεία συνεχίζει να υπολειτουργεί παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των καθηγητών να αντεπεξέλθουν σε πολλαπλά καθήκοντα.
Στο ΠΛΗ κ ΜΜΕ η μεταβατικότητα φαίνεται ότι όχι μόνο υποβαθμίζει το επίπεδο αυτών που συνεχίζουν να παλεύουν για να πάρουν το πτυχίο τους αλλά αφήνει αβέβαιο και αν θα το πάρουν. Του χρόνου τα μαθήματα που προβλέπεται να γίνουν είναι μετρημένα στα δάχτυλα, όπως και οι καθηγητές που θα προσληφθούν. Το πρόβλημα που έχει ήδη δημιουργηθεί με την ανάληψη των πρακτικών θα γιγαντωθεί αφού θα υπάρχουν 3-4 καθηγητές για 400-500 πρακτικές και ήδη έχει πέσει η πρόταση στο τραπέζι για την ανάθεση

πρακτικών σε καθηγητές της Πάτρας. Για τις υλικοτεχνικές υποδομές ούτε λόγος αφού την ίδια στιγμή που η NASA ανακοίνωνε ότι βρήκε νερό στον Άρη το τμήμα πληροφορικής διένυε ήδη το δεύτερο μήνα χωρίς σύνδεση στο internet.
Τα παραπάνω προβλήματα δεν έπεσαν από το ουρανό. Είναι αποτελέσματα της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ακολουθώντας πιστά το δρόμο που έχει χαράξει η ΕΕ για τις αλλαγές στην εκπαίδευση. Γι αυτό έχουν στραγγίξει τα ΤΕΙ από λεφτά και καλούνται να τα βγάλουν πέρα με το 20% του προϋπολογισμού του 2011. Γι αυτό το λόγο ο Πρόεδρος των ΤΕΙ πανελλαδικά δήλωσε ότι υπάρχουν ΤΕΙ που μέσα στη χρονιά θα προχωρήσουν σε αναστολή λειτουργίας. Υποβαθμίζουν σκόπιμα τα ΤΕΙ, για μπάσουν σαν σωτήρες τις κάθε είδους επιχειρήσεις, για να βάλουν δίδακτρα και να μας κάνουν πελάτες που θα αγοράζουμε γνώση. Ήδη οι δηλώσεις του Μπουτάρη για 500 ευρώ δίδακτρα για κάθε φοιτητή φαίνεται που το πάνε το πράγμα.
Το 3ο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ματώνει κι άλλο τις οικογένειες μας, πετσοκόβει το ήδη πενιχρό εισόδημα. Βάζουν χέρι σε όλες τις τσέπες από μισθούς, μέχρι συντάξεις των παππούδων μας για να πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησαν μια χούφτα καπιταλιστές. Μας καταδικάζουν στην ανεργία ή στην καλύτερη περίπτωση δουλειά με 300 ευρώ.
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την έλλειψη σπουδαστικής εστίας ήδη οδηγούν πολλούς συναδέλφους να παρατήσουν τις σπουδές τους

Απέναντι σε αυτά δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια, να βλέπουμε να μας τσακίζουν τα όνειρα μας να σπουδάσουμε όπως μας αξίζει.

Με μπροστάρη το Σύλλογο μας διεκδικούμε σπουδές στο ύψος των αναγκών μας. Δεν αρκούμαστε σε μπαλώματα και στη λογική να λέμε και ευχαριστώ και για αυτά που έχουμε.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:

● Ούτε σκέψη για χαμένα μαθήματα.
● Προσλήψεις μόνιμων καθηγητών που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ιδρύματος.
● Να συμπληρωθούν τώρα τα κενά που υπάρχουν
● Ούτε σκέψη για μεταφορά εργαστηρίων στην Πάτρα. Άμεση δημιουργία σύγχρονων εργαστηρίων που θα ανταποκρίνονται στο αντικείμενο που σπουδάζουμε.
● Άμεση πρόσληψη διοικητικού προσωπικού για τη λειτουργία της γραμματείας και τις άλλες λειτουργίες του ΤΕΙ. Να μπει τέλος στο αίσχος να γίνονται οι καθηγητές λάστιχο από το μάθημα στη γραμματεία στη βιβλιοθήκη και πάλι πίσω.
● Να παρθούν άμεσα μέτρα για την λειτουργία του ΠΛΗ κ ΜΜΕ μέχρι το 2018.
● Επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να επιστραφούν πίσω τα κλεμμένα αποθεματικά από το ΤΕΙ.
● Επίδομα ενοικίου για όλους τους σπουδαστές από άλλες πόλεις που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Διαμορφώνουμε αγωνιστικό σχέδιο δράσης.

1) Την Πέμπτη πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Πρόεδρο του ΤΕΙ στη Πάτρα μαζί με τους Σπουδαστικούς Συλλόγους του ΤΕΙ Πάτρας.
2) Πραγματοποιούμε συλλαλητήριο στον Πύργο την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη για το δικαίωμα μας να σπουδάζουμε.
3) Πραγματοποιούμε Γενική Συνέλευση την Τρίτη στις 12 για συζήτηση της πορείας μας και τη συνέχεια της δράσης.
4) Προχωράμε σε συντονισμό όλων των ΤΕΙ πανελλαδικά μετά από πρόταση των Συλλόγων της Πάτρας και διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Αθήνα ενάντια στη υποβάθμιση των ΤΕΙ

Είμαστε σε ετοιμότητα να σταθούμε στο πλάι κάθε συμφοιτητή μας που θα πάνε να του κόψουν το ρεύμα. Είμαστε σε θέσεις μάχης για τους πλειστηριασμούς σπιτιών.
Κανείς να μη μείνει μόνος στο χειμώνα που έρχεται.

Ενισχύουμε τη δραστηριότητα του Συλλόγου. Συμμετέχουμε στις ομάδες. Προχωράμε στην εκλογή 3 μελών επιτροπών από κάθε τμήμα με επικεφαλής τον υπεύθυνο από το ΔΣ για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ.


 

Πρωτοσέλιδα