Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε το Δ.Σ. του συνδικάτου οικοδόμων που εκλέχτηκε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση εξέλεξε το καινούργιο προεδρείο που αποτελείται από τους εξής:
Πρόεδρος επανεκλέχτηκε ο Αγγελος Μπούζης, Γενικός Γραμματέας ο Χαράλαμπος Τζίμης, Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Ηλιόπουλο, Ταμίας ο Χαράλαμπος Κακαράκης, Οργανωτικός Γραμματέας ο Δημήτρης Σέττας, έφορος ο Ντέγιαν Μίνιτς καθώς και οι αναπληρωτές τους.
Το Δ.Σ. απευθύνει θερμό αγωνιστικό ταξικό χαιρετισμό στους οικοδόμους που σε πολύ δύσκολες συνθήκες ανέχειας, εκτεταμένης φτώχειας, εξαθλίωσης σε πάμπολλες περιπτώσεις, με ένα κλάδο κυριολεκτικά διαλυμένο από την τεράστια ανεργία και την άγρια αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης και όλων των κομμάτων που υπηρετούν την πολιτική της ΕΕ-Πλουτοκρατίας, σήκωσαν το ανάστημά τους, αντιστάθηκαν στους εκβιασμούς και τις απειλές των εργατοπατέρων του Ε.Κ Πύργου και άλλων πολιτικών, συνδικαλιστικών και εργοδοτικών παραγόντων και αποφασιστικά με την ψήφο τους στήριξαν το συνδικάτο τους, μπροστάρη στους ταξικούς αγώνες που γίνονται και θα γίνουν για την ανατροπή αυτής της κατάστασης «για να βρουν τα όνειρα εκδίκηση». Δεν είναι τυχαίο ότι η ξεπουλημένη ηγεσία του ΕΚ Πύργου την επόμενη από την απεργία στην οποία δεν είχαν καν την ευθιξία να απεργήσουν παρακολουθούσαν τις εκλογές λες οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είναι σαν αυτούς που κάνουν τις εκλογές χωρίς να το γνωρίζει κανένας κα ψηφίζουν μέχρι και τα δέντρα. Για να δούμε θα έχει τουλαχιστον την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί ο Γραμματέας του ΕΚ Πύργου ο οποίος καλούσε σε απεργία και ο ίδιος ήταν απεργοσπάστης.
Το Δ.Σ. καλεί τον κλάδο μαζί με όλη την

εργατική τάξη του Νομού και τα σύμμαχα λαϊκά στρώματα, τους φτωχούς αγρότες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, την νεολαία, τις γυναίκες και τους απόμαχους της δουλειάς ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη στις 10.30 το πρωί στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο.
Το Δ.Σ. το επόμενο διάστημα θα αναπτύξει πολύμορφη δράση για την ενημέρωση των συναδέλφων μπροστά στην νέα επίθεση σε βάρος της Εργατικής Τάξης και το λαό που προετοιμάζουν με το νέο νομοσχέδιο «σκούπα», με τραγικές συνέπειες στα ασφαλιστικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας, στην υγεία και στην παιδεία, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, το ξεσπίτωμα χιλιάδων ανήμπορων να πληρώσουν τα δάνειά τους, την άγρια φοροληστεία, το κόψιμο ρεύματος και νερού και πολλά ακόμα.
Καλούμε τους οικοδόμους και όλη την εργατική τάξη να βρίσκονται σε ετοιμότητα για μαζική και αποφασιστική αντίσταση, να μην περάσουν , να μην εφαρμοστούν τα νέα βάρβαρα μέτρα που θα εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά.

Το Δ.Σ.

nissan_tsioris_qashqai.png


 

Πρωτοσέλιδα