Ο Δήμος Ήλιδας υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά και ξεχωριστή συγκίνηση, την αντιπροσωπεία από την Κοινότητα Μπελογιάννης της Ουγγαρίας, στα πλαίσια της διαδικασίας Αδελφοποίησης και σε ανταπόδοση της άψογης και ένθερμης φιλοξενίας που είχε τύχει αντίστοιχα, η αντιπροσωπεία του Δήμου μας, από τους ιθύνοντες και τους πολίτες, της αδελφοποιημένης πια, κοινότητας.

Τα Μέλη της Αντιπροσωπείας, βρέθηκαν στην Αμαλιάδα, τη γενέτειρα του Νίκου Μπελογιάννη. Στην Ήλιδα, τον τόπο που γέννησε τους ολυμπιακούς αγώνες, κατά την αρχαιότητα. Στην Ηλεία, τη γη των μεγάλων Ολυμπιακών ιδεωδών.
Στην Αμαλιάδα λοιπόν, ολοκληρώθηκε και τυπικά, μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει προ ετών. Ούτως ή άλλως, είναι προφανές πως στο χωριό Μπελογιάννης της Ουγγαρίας, θα συναντήσει κανείς, δικούς μας ανθρώπους. Όπως και οι άνθρωποι από την Κοινότητα Μπελογιάννης, πρέπει να ξέρουν, ότι στην Αμαλιάδα και την περιοχή μας, υπάρχουν δικοί τους άνθρωποι. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα, πως οι δεσμοί αυτοί, θα σφυρηλατηθούν στο πέρασμα του χρόνου.
Επίσης, θα θέλαμε ιδιαιτέρως από την πλευρά της Ανεξαρτησίας της νέας γενιάς, να εκφράσουμε -δημόσια- ένα βαθύ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προς την Κοινότητα Μπελογιάννης και το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής, για την ονομασία της κεντρικής πλατείας του χωριού, σε Πλατεία

diamantopoylos nikosΑμαλιάδας.
Στις μέρες μας, ίσως είναι και μια ευκαιρία να προβληματιστούμε και να σκεφτούμε τους ανθρώπους, ανά τον κόσμο, που περνούν δύσκολες και σκληρές καταστάσεις, που βασανίζονται, που παίρνουν τους δρόμους της προσφυγιάς, τη στιγμή που ολόκληρες περιοχές, βρίσκονται σε εμπόλεμες καταστάσεις. Να αναλογιστούμε αξιακές έννοιες, όπως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ειρήνη, η εθνική και πολιτική ανεξαρτησία, η κοινωνική ομόνοια, η συμφιλίωση και συναδέλφωση, ο αλληλοσεβασμός, ο σεβασμός στον άλλο άνθρωπο, ο σεβασμός στην άλλη άποψη.
Τέλος, να σημειωθεί πως, την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της νέας γενιάς, επισήμως εκπροσώπησε στην κεντρική εκδήλωση για την Αδελφοποίηση, το ηγετικό στέλεχος και εκ των δημιουργών της 3ης δημοτικής παράταξης, κ. Γεώργιος Γούναρης, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό εκ μέρους της Ανεξαρτησίας, παρουσία και του επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Νίκου Διαμαντόπουλου.

 

Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία


 

Πρωτοσέλιδα