Δυστυχώς ,ο Δήμος Πύργου,η πόλη και τα χωριά της,απειλούνται με οριστική καταδίκη σε υπανάπτυξη και φτώχεια,απο τον ίδιο τον κορυφαίο αιρετό παράγοντα του Δήμου,τον Δήμαρχο.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκπληκτοι αρχικά,έντονα ενοχλημένοι στην συνέχεια ακούσαμε τα εξής καταπληκτικά απο στόματος Δημάρχου:
α)Νοσοκομείου Πύργου
Έθεσα προ ημερησίας το οξυμένο πρόβλημα λειτουργίας του Νοσοκομείου της πόλης και της Ηλείας.Υπάρχουν κλινικές που λειτουργούν με ένα ή δυο γιατρούς.Η απάντηση του Δημάρχου κινήθηκε μεταξύ αδιαφορίας και ευχολογίου.Μας είπε ο Δήμαρχος οτι "δεν είναι δικιά μας δουλειά ",η λειτουργία του Νοσοκομείου...!!!!
Σαφώς και δεν είναι υποχρέωση του Δήμου.
Έχουμε όμως υποχρέωση να προστατέυουμε την υγεία των συμπολιτών μας.
Δηλαδή ο Δήμος Ήλιδας,ο Δήμος Πηνείας,που καλώς κάνουν και οργανώνουν συνεχώς συναντήσεις-κινητοποιήσεις για ζητήματα υγείας των δημοτών τους,προφανώς κατά τον Κύριο Λιατσή είναι σε λάθος πορεία.
Καμία λοιπόν πρωτοβουλία απο τον Δήμο για την προάσπιση του πολύτιμου αγαθού της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή.
Εμείς προτείναμε,και επιμένουμε την διοργάνωση σύσκεψη φορέων της περιοχής,

παρουσία Βουλευτών και υιοθέτηση της πρότασης των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας.
Άμεση προώθηση,δέσμευση της Κυβέρνησης για στελέχωση και κάλυψη των ζωτικών αναγκών σε ιατρικό,νοσηλευτικό,παραιατρικό προσωπικό.Χρηματοδότηση των ελάχιστων αναγκαίων λειτουργιών.
β)ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ
Εμβρόντητοι ακούσαμε τον Δήμαρχο να προτρέπει το ΤΕΙ να φύγει απο τον Πύργο.
Η παθολογική πολιτική συγκεκριμένη συμπεριφορά,ίσως είναι προάγγελος και άλλων τέτοιων καταστροφικών για την πόλη,εκρήξεων του πρώτου δημότη.
Βέβαια ανέφερε το χρονικό ιδρύσης του ΤΕΙ στον Πύργο,έκανε αναφορά στον θετικό ρόλο που διαδραμάτισα τότε ως Βουλευτής.
Όμως η αρνητική στάση απέναντι στην σημερινή παρουσία ΤΕΙ στην πόλη μόνο καταστροφική είναι για την πόλη.
Προτείνουμε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα.
γ) ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ-ΤΑΙΠΕΔ
Στην ίδια συνεδρίαση,υπήρχε θέμα "απολογισμός έργων ΝΠ.ΔΔ".Έτσι ακούσαμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου,Κου Βαρουξή να στηρίζει την άποψη πως είναι καλύτερα το λιμάνι Κατακόλου να το πάρει το ΤΑΙΠΕΔ!!!!!
Στήριξα την αντίθετη άποψη,όχι μόνο για λόγους οικονομικούς Τοπικού και Εθνικού Συμφέροντος,αλλά και για λόγους Εθνικούς, Πολιτιστικής Ταυτότητας.
Το λιμάνι του Κατακόλου είναι πύλη ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΟΥΔΟΥ με προορισμό την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ.
Δεν είναι δυνατό το συγκεκριμένο σε Ιστορικά-Πολιτιστικά μεγέθη του Ολυμπισμού να τύχουν σύγκριση και μόνο Ιδιωτικοοικονομικής Εκμετάλλευσης απο μια Πολυεθνική Εταιρεία.
ΟΧΙ Ο ΠΥΡΓΟΣ δεν εκχωρείται,ούτε χαρίζεται!!!!!

Καλούμε σε κινητοποίηση τους φορείς και τους πολίτες.

ΠΡΟΤΑΣΗ:
Όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης στον Δήμο να ζητήσουμε έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου,με ενιαίο πλαίσιο διεκδίκησης για τα παραπάνω θέματα.

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ-ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΥΡΓΟΥ
"ΑΝΑΣΑ"

 

Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία


 

Πρωτοσέλιδα