O επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Δημοτικό Στάδιο Πύργου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
1. Χαιρετίζουμε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να ανοίξουν ξανά οι εξωτερικές πόρτες του συγκροτήματος του Δημοτικού Σταδίου. Ο κ. Λιατσής έπραξε το αυτονόητο. Να μπορούν δηλαδή οι γονείς να αποβιβάζουν και να επιβιβάζουν με ασφάλεια στα αυτοκίνητα τους τα παιδιά τους, που αθλούνται στους χώρους του Σταδίου και του Κλειστού Γυμναστηρίου. Πιστεύουμε ότι σε αυτή τη θετική εξέλιξη, συμβάλλαμε κι εμείς με την ανάδειξη του συγκεκριμένου προβλήματος και την επισήμανση του κινδύνου για πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και τραυματισμών από την άναρχη κατάσταση που επικρατούσε επί της λεωφόρου Πατρών.
2. Όσον αφορά την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αναστείλει τη λειτουργία του Σταδίου, μετά το επείγον έγγραφο της Επιτροπής Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. για επικινδυνότητα των κερκίδων και των χώρων κάτω από αυτές, μας προκαλεί απορίες και ερωτηματικά ο χρόνος υλοποίησης της. Πρόκειται για τακτικό ή για έκτακτο έλεγχο; Ποιος προκάλεσε αυτό τον έλεγχο; Τα προβλήματα με τις κερκίδες και τους χώρους κάτω απ' αυτές είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους ή αυτό συνέβη τώρα για πρώτη φορά; Μήπως έγινε για να προκαλέσει σύγχυση στους συμπολίτες μας και να επιρρίψει αλλού τις δικές της μεγάλες ευθύνες; Αναμένουμε ακριβείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις.
3. Ό,τι και να ισχύει πάντως εμείς καλούμε τη Δημοτική Αρχή και προσωπικά

το δήμαρχο να αποκαταστήσουν άμεσα τις ατέλειες που διαπίστωσε η Επιτροπή Καταλληλότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και να δώσουν ξανά σε χρήση το Δημοτικό Στάδιο στον Πανηλειακό και στους συλλόγους του κλασσικού αθλητισμού που το χρησιμοποιούν Παράλληλα να προχωρήσουν άμεσα στην επισκευή των ζημιών που επισημάναμε κατά την πρόσφατη συνέντευξη μας.
4. Θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά ότι το συγκρότημα του Δημοτικού Σταδίου ανήκει στου πολίτες και κυρίως στους νέους του δήμου μας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους στερεί την δυνατότητα να αθλούνται, να το απολαμβάνουν και να το χαίρονται. Το Στάδιο πρέπει να ανοίξει ξανά το συντομότερο δυνατόν. Τελεία και παύλα!
Υ.Γ: Επειδή κάποια γνωστά και μη εξαιρετέα «παπαγαλάκια» επιχειρούν να συνδέσουν το «λουκέτο» στο Δημοτικό Στάδιο με τη συνέντευξη τύπου που παραχωρήσαμε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, επισημαίνουμε ότι αφ' ενός το πρακτικό της Επιτροπής Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων, που επικαλείται στην απόφαση της η Δημοτική Αρχή, συντάχθηκε στις 12 Ιανουαρίου - δηλαδή έξι μέρες νωρίτερα- και αφ' ετέρου ότι οι δικές μας επισημάνσεις δεν είχαν καμιά σχέση με την επικινδυνότητα στις κερκίδες. Δυστυχώς γι' αυτούς... τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια.


 

Πρωτοσέλιδα