Την Παρασκευή 20/01/2017 με πρωτοβουλία του Δήμου Ήλιδας πραγματοποιήθηκε στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο ειδική συνάντηση με θέμα την ανάρτηση του δασικού χάρτη στην Ηλεία, με κεντρικό ομιλητή τον Προϊστάμενο του Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων της Δ/νσης Δασών Ν. Ηλείας κ. Άρη Μίχο.
Καλεσμένα προς ενημέρωση ήταν τα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Παράρτημα Ηλείας (Τοπογράφους, Πολιτικούς κ.λπ.), του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Δασολόγους κ.λπ.), ενώ συμμετείχαν και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Από την πλευρά του Δήμου παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο Γεν. Γραμματέας κ. Λυκούργος Πολυχρονόπουλος.
Στην συνάντηση έγινε αναλυτική παρουσίαση των θεμάτων που σχετίζονται με τον Δασικό Χάρτη, των διαδικασιών που θα πρέπει να ακολουθηθούν για τη υποβολή ενστάσεων και των συνεπειών της κύρωσης του δασικού χάρτη για την κοινωνία. Υπήρξε αναλυτικός διάλογος με τους παριστάμενους και δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινήσεις, ενώ από την συζήτηση αναδείχθηκαν και πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από την πολιτεία.
Ο Δήμος Ήλιδας ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κύριο Μίχο και τον

Δ/ντή Δασών Ηλείας κ. Παναγιώτη Κορισιάνο που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για ενημέρωση στους άμεσα ενδιαφερόμενους και προσβλέπει στην ουσιαστική συνεργασία μαζί τους για αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την ανάρτηση του δασικού χάρτη.
Ο δήμος δηλώνει ότι θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους δήμους του Νομού, την Π.Ε. Ηλείας, τα Επιμελητήρια, τους συλλόγους των αγροτών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει, έτσι ώστε ο δασικός χάρτης να αποτελέσει στην συνέχεια ένα εργαλείο προστασίας του δασικού περιβάλλοντος και της περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής μας, με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον.


 

Πρωτοσέλιδα