Για τη μητέρα, την πιο ηρωική μορφή όλων των αιώνων, όπως τη χαρακτήρισε, μίλησε η δημοσιογράφος, Μαρία Δημητρακοπούλου στον Αμπελώνα, το απόγευμα του Σαββάτου. Η δημοσιογράφος ήταν προσκεκλημένη του Πολιτιστικού Συλλόγου του Δημοτικού Διαμερίσματος.

Στην αρχή της ομιλίας της, η Μαρία Δημητρακοπούλου έκανε μια αναδρομή στην ιστορικότητα του εορτασμού της ημέρας της μητέρας στη χώρα μας.
Βασικός άξονας της ομιλίας ήταν η Παναγία ως πρότυπο, παρηγοριά και δύναμη για τη μάνα.

Οι μητέρες που γέμισαν την αίθουσα και ο ιερέας του Αμπελώνα που τίμησε με την οικογένειά του την εκδήλωση, άκουσαν έναν συγκινητικό παραλληλισμό της Θεοτόκου με τη μητέρα κάθε εποχής.
Η αξίωση, οι δοκιμασίες, οι αγωνίες που "γεύτηκε" η Παναγία ακολουθούν κάθε μητρική καρδιά. Αλλά, συγχρόνως η παρηγοριά και η στοργή της Παναγίας "σκεπάζει" κάθε μάνα.
Στο τέλος της ομιλίας, η Μαρία Δημητρακοπούλου αναφέρθηκε στον Άγιο Κωνσταντίνου και την Αγία Ελένη, γιο και μητέρα που τιμώνται από την Εκκλησία μας την ίδια μέρα.

Κλείνοντας, η δημοσιογράφος ευχήθηκε σε όλες τις μάνες η Παναγία Μητέρα με τη Χάρη Της, να χαρίζει υγεία, υπομονή, κουράγιο, χαρά ευλογία και αγάπη.


 

Πρωτοσέλιδα