Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Η Ωραία Κοιμωμένη Των Αγράφων

Με την πρώτη ματιά βλέπει κανείς μία κορυφογραμμή.
Με μία πιο προσεκτική ματιά όμως βλέπει ένα μικρό θαύμα της φύσης.
Οι τραχιές και δαιδαλώδεις κορυφές των Αγράφων σχηματίζουν τη φιγούρα μιας γυναίκας.
Είναι η "Ωραία κοιμωμένη των Αγράφων" όπως την ξέρουμε όλοι οι κάτοικοι της περιοχής.
Είναι μοναδικό φυσικό μνημείο που η μορφή της είναι ορατή από ολόκληρο σχεδόν τον Θεσσαλικό κάμπο.
Σχηματίζεται από τις κορυφές Πέντε Πύργοι, Φλυντζάνι, Πλάκα και Μπορλέρο, αποτελεί τον πιο χαρακτηριστικό ορεινό σχηματισμό.
Λίγα πράγματα μένουν ανεπηρέαστα από την εναλλαγή των εποχών.
Καθεμία αφήνει όμορφες πινελιές πάνω στον ειδυλλιακό πίνακά της.
Διότι στη Λίμνη Πλαστήρα εμφανίζονται οι εποχές σαν τα ξωτικά του βουνού, του δάσους και τoυ νερού. Τυλίγουν με την πέπλο τους τα έλατα και τα φυλλοβόλα δέντρα που κατεβαίνουν ως τις όχθες της λίμνης.
Αυτή ήταν και η πρώτη εικόνα που αντίκριζα μικρός κάθε σούρουπο που ο Ήλιος έγερνε πίσω της και την έφερνε τόσο κοντά που σχεδόν την άγγιζα.
Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε.
Το ραντεβού με τον άγνωστο για μένα αυτόν τόπο δεν έμελλε να ευοδωθεί ακόμα, ελπίζω σύντομα σε μια εξόρμηση για μια "γνωριμία" εφ΄όλης της ύλης μαζί της.

Με μια βαθιά υπόκλιση…

Π.Σ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής