Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Το όραμα να μην γίνει εφιάλτης

Πριν από μερικά χρόνια ο συμπολίτης μας υπουργός Δημήτρης Σιούφας θεσμοθέτησε τη ΒΙΠΕ Γοργοβιτών σε μια προσπάθεια αναζήτησης αναπτυξιακών διεξόδων για τον νομό μας.
Η πρωτοβουλία εκείνη συνδυάστηκε με ισχυρά κίνητρα ,παρόμοια σχεδόν με εκείνα των παραμεθόριων περιοχών της χώρας. Καταγράφηκαν ορισμένα δειλά βήματα αλλά η καθυστέρηση του Ε65 δεν επέτρεψε την εγκατάσταση επιχειρήσεων. Ωστόσο το όραμα παραμένει, έστω και ανενεργό και θα είχαμε την ευκαιρία να το αναθερμάνουνε με την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.
Δυστυχώς όμως τ’ όραμα τείνει να γίνει εφιάλτης.
Στ’ απανωτά χαστούκια που δεχτήκαμε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ με το κλείσιμο σχολείων και την εγκατάλειψη έργων, έρχεται να προστεθεί και ένα ακόμη, με την σφραγίδα της δίκης μας κυβέρνησης.
Όπως γνωρίζουμε όλοι στην περιοχή της ΒΙΠΕ, πρόκειται να εγκατασταθούν 1500 περίπου πρόσφυγες. Αυτό σημαίνει ότι, εκεί που περιμέναμε ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, έρχεται να λειτουργήσει ένα hot spot με πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία. Και το χειρότερο όλων είναι πως δε ρωτήθηκαν καν οι τοπικοί φορείς. Κατά συνέπεια βρισκόμαστε μπροστά σε μια οδυνηρή προοπτική γιατί οι άνθρωποι που θα έλθουν πέρα από υπαρκτά και ανύπαρκτα προβλήματα που έχουν, θα λειτουργήσουν σαν μια ωρολογιακή βόμβα.
Τους φόβους μας επιβεβαιώνουν τα επεισόδια στην μόρια και άλλες περιοχές των νησιών του Αιγαίου. Καταγράφηκαν εμπρησμοί εκκλησιών, εξεγέρσεις και μη αποδοχή φαγητών κλπ.
Μάλιστα αν συνυπολογίσουμε τις μαζικές γεννήσεις τους τότε αυτοί σε λίγα χρόνια από 1500 θα γίνουν 6000 και θα συγκροτούν πολυπληθή μουσουλμανικό δήμο. Τότε θ’ ανακαλύψουν δυσεπίλυτα προβλήματα. Τότε οι φορείς θα τρέχουν με χίλια να στεγάσουν αυτούς, ενώ οι χρεωκοπημένοι Έλληνες άστεγοι πλέον θα πεθαίνουν στους δρόμους χωρίς καμία φροντίδα.
Ο κρατικός μηχανισμός όπως και σήμερα θα λειτουργεί υπέρ των ξένων.
Οφείλει η Κυβέρνηση που υπερψηφίστηκε από τους κατοίκους του Νομού Καρδίτσας να κάνει πίσω και αντί για hot spot ν ‘ αναζωογονήσει τη ΒΙΠΕ. Θέλουμε ανάπτυξη και θέσεις εργασίας για να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο τους. Κανείς δεν προβληματίζεται ότι οι ξένοι με το έντονο δημογραφικό πρόβλημα που έχουμε ως χώρα θα μας πνίξουν σε μια δεκαετία;

Ορέστης Ψαχούλας


1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Δίκαιο εχετε αλλά που θα το βρείτε.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής