Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Στο Δ.Σ. Παλαμά θα κριθεί η κατασκευή Διαδημοτικού Καταφυγίου Ζώων στην Αστρίτσα

Σε οριακό σημείο βρίσκεται το θέμα της έγκρισης, από το Δημοτικό συμβούλιο Παλαμά, του χώρου στην Αστρίτσα για την κατασκευή του Διαδημοτικού Καταφυγίου Ζώων.

Το θέμα θα έρθει σε τακτική συνεδρίαση του Σώματος και όχι σε έκτακτη όπως ζήτησε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, καθώς για να συζητηθεί θα πρέπει να γίνει πρόταση παραχώρησης από την κοινοπραξία των Δήμων, το καταστατικό της οποίας ήρθε και εγκρίθηκε από τα Δημοτικά Συμβούλια.

Με βάση, τώρα, τις αντιδράσεις που υπάρχουν, το να περάσει η πρόταση για την συγκεκριμένη περιοχή είναι κάτι που θα κριθεί στην ψήφο και ίσως χρειαστεί να ενεργοποιηθεί και η ισχύς της διπλής ψήφου του πρόεδρου του Σώματος.

Ήδη από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας έχει δημοσιοποιηθεί επιστολή που εξηγεί τους λόγους που αντιτίθεται στην προοπτική κατασκευής καταφυγίου στην Αστρίτσα.
Αντίθετη εμφανίζεται και η ελάσσονα μειοψηφία αλλά για άλλο λόγο καθώς όπως μας είπε ο επικεφαλής κ. Πολυγένης παρόμοιες δομές οφείλει να τις χρηματοδοτεί το κράτος και όχι να επιβάλλονται τέλη και φόροι στους δημότες όσο χαμηλά ή υψηλότερα κι αν είναι αυτά.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω και με δεδομένο ότι η πλειοψηφούσα παράταξη του δήμαρχου κ, Σακελλαρίου διαθέτει 13 έδρες, αυτή του κ. Καραλή 12 και αυτή του κ. Πολυγένη 2, αν δεν υπάρξουν διαφοροποιήσεις και εφόσον δεν υπάρξουν απουσίες στη συνεδρίαση του Δ.Σ., η πρόταση δεν θα περάσει. Όμως στην συγκεκριμένη ψηφοφορία ψηφίζει και ο πρόεδρος της κοινότητας Αστρίτσας, όπως και κάθε πρόεδρος για τέτοιου είδους θέματα που αφορούν στην κοινότητά του.
Αν τώρα η ψήφος του προέδρου της Αστρίτσας είναι θετική πάμε σε ισοψηφία και μπορεί να κριθεί το αποτέλεσμα αν μετρήσει διπλή η ψήφος του πρόεδρου του Σώματος.

Το πρόβλημα που έχει προκύψει έχει δημιουργήσει αναστάτωση και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ειδικά ο Δήμος Καρδίτσας που αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα αδέσποτα, αναζητά και άλλο χώρο καθώς όπως είναι γνωστό η περίοδος των αιτήσεων αν δεν δοθεί παράταση από τη Κυβέρνησης εκπνέει τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

πηγή






3 σχόλια:

a.anastasopoylos@gmail.com είπε...

Αφού δεν κάνατε το καλό με την κατασκευή του έργου της λιμνοδεξαμενής στην ΑΣτρίτσα αν και μπορούσατε να το εντάξετε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας τώρα έρχεστε να αποκεφαλίσετε ακόμη και την προοπτική της. ¨Όταν σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων λειτουργεί η λιμνοδεξαμενή Συκεώνος -Ηλιά και οι αγρότες απολαμβάνουν τα καλά της στην τσέπη τους ,τότε το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Νομού , μία πόρτα από την Αστρίτσα και δύο από την Ιτέα αποτελεί, για μας ,πράξη τιμωρίας.
Το κυνοκομείο μπορεί να γίνει οπουδήποτε ενώ η λιμνοδεξαμενή για να καλύψει τις ανάγκες άρδευσης μιας ευρύτερης περιοχής ΜΟΝΟ στην ΑΣΤΡΙΤΣΑ. Λεπτομέρεια που ενώ βάζει τα πράγματα στη θέση κακός αγνοείται από την δημοτική αρχή .
Και κάτι ακόμη, γιατί κόπτεστε για την ΑΣΤΡΙΤΣΑ μήπως περιφέρειες δεν έχουν τα άλλα χωριά του Δήμου Παλαμά ή μήπως έχουν δυνατότερη φωνή διαμαρτυρίας από την Αστρίτσα;
Επειδή τα νούμερα για να πραγματοποιήσετε το έγκλημα εκ προμελέτης κατά της αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής δεν σας βγαίνουν μην απογοητεύεστε , δίποδοι λαγοί με το τακ και λίγο παραπάνω θα βρεθούν , να ξέρεται όμως ότι τα αιματοβαμμένα χέρια, όσο και με ότι και να πλυθούν δεν καθαρίζουν .

ΥΓ Τελικά <> ερώτηση που έκανα σε αιρετό με θέση ευθύνης και εισέπραξα την απάντηση << οι έξυπνοι>> .
Να μην το βλέπω;

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΥΤΡΑΣ (Δημ. Σύμβουλος) είπε...

Αυτά και άλλα πολλά θα συμβαίνουν στο Δήμο μάς, όταν το συγκεκριμένο θέμα ήταν υπόθεση του ενός και όχι προγραμματισμενο απο το δημοτικό συμβουλίο. Ακόμα και σημερα δεν έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα πως επιλέχθηκε ο Δήμος να φιλοξενήσει τα αδέσποτα και μάλιστα στη συγκεκριμένη περιοχή της Αστριτσας. Να υπενθυμίσω ο χώρος έχει προταθεί για λιμνοδεξαμενή και αν τελικά πραγματοποιηθεί θα είναι ταφόπλακα για τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο.

Καραισκου Φωτεινη είπε...

Η τκ Αστριτσας καθως και η ευρύτερη περιοχή βροντοφώναξε ηχηρά οχι για την δημιουργία του Καταφυγίου στην περιοχη. Αλίμονο αν λαμβάνονται αποφάσεις αυταρχικα και χωρις να υπολογίζονται οι αποψεις των κατοίκων. Χρηματοδοτήσεις να έρχονται στον τοπο μας αλλα να αξιοποιούνται σωστά ωστε να αναβαθμίζουν τον τοπο μας και να ειναι ωφέλιμες για τους δημοτες μας. Τι κι αν γράψουμε 1.800.000 για καταφυγιο στον δημο παλαμα που θα καλύπτει μονο 180 θεσεις για τα σκυλιά όλου του Νομού. Στόχος μιας δημοτικής αρχης θα πρεπει να εινα η αναπτυξιακή πολιτικη και οχι η πολιτικη με εργα βιτρίνας.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής