Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Ο κορωνοϊός, οι συνωμοσίες και η έξοδος

Ηγέτες που μέσα σε μια εβδομάδα, από το: “αυτός ο κορωνοϊός είναι σαν την γρίπη” πέρασαν σε μέτρα περιορισμού και συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Ιστορίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από τότε που ξέσπασε η κρίση του κορωνοϊού. Άνθρωποι που αρνούνται την ύπαρξη της πανδημίας στη κρίσιμη περίοδο που διανύουμε και  ζουν με την πεποίθηση ότι είμαστε μαριονέτες στα χέρια κάποιων.
Τα παραμύθια δεν είναι για τους μεγάλους, μας χάιδευαν τ’ αφτιά πριν αποκοιμηθούμε όταν ήμασταν παιδιά. Οι θεωρίες συνωμοσίας αποπροσανατολίζουν και αποσπούν την προσοχή μας τώρα που πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους δίπλα μας και τους εαυτούς μας.
Αναρωτιέστε γιατί έπρεπε να μπούμε σε καθολική καραντίνα;
Μα για να αποφύγουμε τη μαζική εξάπλωση της πανδημίας και να σώσουμε ζωές. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις έναν καινούριο, άγνωστο ιό στον οποίο δεν έχει εκτεθεί ποτέ κανένας, πρέπει να επιλέξεις με ποιο κόστος θέλεις να τον αντιμετωπίσεις.
Πως εκτιμάται ο οικονομικός και κοινωνικός αντίκτυπος;
Ποια είναι η καλύτερη στρατηγική;
Αν δεν κάναμε τίποτα, όλοι θα είχαμε μολυνθεί από τον ιό, το σύστημα υγείας θα είχε υπερφορτωθεί, θα φτάναμε στο σημείο να επιλέγουμε ποιοι θα μπουν στις ΜΕΘ, η θνησιμότητα θα είχε εκτοξευθεί στα ύψη.
Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου διάλεξαν αρχικά την τακτική του μετριασμού της διασποράς, διστάζοντας να εγκαταστήσουν μέτρα περιορισμού που θα είχαν οικονομικό αντίκτυπο. Επέλεξαν την διασπορά του ιού ελπίζοντας να μειώσουν την κορύφωση του αριθμού των κρουσμάτων(επιπέδωση της καμπύλης). Το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθούν πολύ οι θάνατοι και το σύστημα υγείας να μην μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση.
Οι άνθρωποι πάσχουν και από άλλες ασθένειες που χρήζουν εντατικής νοσηλείας (έμφραγμα, ανεύρυσμα). Αν ο κορωνοϊός εξαπλωνόταν ανεξέλεγκτα ,το σύστημα υγείας θα κατέρρεε από το πλήθος των ασθενών, δεν θα υπήρχαν κρεβάτια στις ΜΕΘ, ούτε γιατρός διαθέσιμος για να τους φροντίσει και  θα πέθαιναν λόγω των ελλείψεων.
Η δική μας κυβέρνηση ,επέλεξε την εγκατάσταση αυστηρών μέτρων περιορισμού, με καραντίνα των πιθανών κρουσμάτων, απομόνωση των ασθενών, και περιορισμό των ηλικιωμένων. Όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με έναν ιό για τον οποίον γνωρίζεις ελάχιστα, προσπαθείς να κερδίσεις χρόνο, να προετοιμαστείς. Ο χρόνος αποκτά ανεκτίμητη αξία καθώς σου επιτρέπει να μάθεις από τις εμπειρίες των άλλων χωρών , από τις δοκιμές και τα αποτελέσματα των διάφορων θεραπειών, ενώ περιμένεις την ανάπτυξη του εμβολίου.
Χρόνος όμως χρειάζεται και για να ενημερωθεί και να  εκπαιδευτεί ο κόσμος σε μέτρα προστασίας και αλλαγή συνηθειών. Όπως να πλένουν τα χέρια τους σχολαστικά ,να σταματήσουν τις χειραψίες και τις αγκαλιές. Να φοράνε μάσκες στην καθημερινή ζωή (όχι αυτές με την βαλβίδα που είναι επικίνδυνες), κάνοντας λιγότερο πιθανό να μολύνουν κάποιον αν είναι άρρωστοι και να μειώσουν την πιθανότητα να μολυνθούν οι ίδιοι.
Όλοι αυτοί οι τρόποι μειώνουν το ρυθμό μετάδοσης (R). Ανάλογα με το R πρέπει να εντείνονται ή να αμβλύνονται τα μέτρα περιορισμού. Όσο λιγότερο διαδίδεται ο ιός, τόσο λιγότερα μέτρα χρειάζονται. Αν το R είναι μεγαλύτερο από 1, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται εκθετικά οδηγώντας σε επιδημία. Αν είναι κάτω από 1, μειώνεται. Πρόκειται για ένα γαϊτανάκι μέτρων που καθορίζεται από την οικονομία, την προστασία της υγείας και την διακύμανση των R.
Το βέβαιο είναι ότι δεν θα γυρίσουμε αμέσως στην κανονικότητα. Η αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας θα έχει οικονομικό αντίκτυπο, η ανεργία θα αυξηθεί, οι θάνατοι όμως μειώθηκαν. Διασφαλίστηκε, η υγεία και η ζωή του παραγωγικού δυναμικού της χώρας και όταν είσαι ζωντανός μπορείς να αγωνιστείς, να δουλέψεις ξανά. Ο θάνατος είναι αμετάκλητος ενώ η κρίση με θυσίες μετατρέπεται σε ανάκαμψη. Κερδίσαμε λιγότερα κρούσματα,προστασία του συστήματος υγείας και των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτό και την ευκαιρία να είμαστε ζωντανοί να ελπίζουμε.
Σταδιακά η μείωση των μέτρων θα μας οδηγήσει να ανακτήσουμε τις ελευθερίες μας και την αίσθηση ότι προσεγγίζουμε την κανονική ζωή. Το R και η προσμονή του εμβολίου θα συντροφεύει τη νέα μας καθημερινότητα. Έχουμε να μάθουμε πολλά ακόμα. Θα γίνουμε σοφότεροι αλλά και μοναδικοί στην ιστορία της ανθρωπότητας, καθώς ο κόσμος δεν έχει μάθει τόσα πολλά και τόσο γρήγορα για κάτι, ποτέ στην ιστορία του. 
Χ Α Μ – ογελάστε λοιπόν, θα περάσει και αυτό!

                      Λία Ρογγανάκη
           Γενικός–Οικογενειακός Ιατρός
Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας                                                                         
   των Φύλων  της Περιφέρειας Θεσσαλίας                                     






4 σχόλια:

Theresa williams είπε...

Γεια σας, είμαι η Τερέζα Γουίλιαμς Μετά από χρόνια σχέσης με τον Άντερσον, χώρισε μαζί μου, έκανα ό, τι ήταν δυνατό για να τον επαναφέρω, αλλά όλα ήταν μάταια, τον ήθελα τόσο πολύ λόγω της αγάπης που έχω γι 'αυτόν, Τον παρακαλούσα με τα πάντα, έκανα υποσχέσεις αλλά αρνήθηκε. Εξήγησα το πρόβλημά μου στον φίλο μου και μου πρότεινε να προτιμήσω να επικοινωνήσω με έναν ξόρκι που θα μπορούσε να με βοηθήσει να κάνω ένα ξόρκι για να τον επαναφέρω, αλλά είμαι ο τύπος που ποτέ δεν πίστευε στο ξόρκι, δεν είχα άλλη επιλογή από το να το δοκιμάσω, εγώ μου έστειλε το ξόρκι ξόρκι, και μου είπε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα ότι όλα θα είναι εντάξει πριν από τρεις ημέρες, ότι ο πρώην μου θα επιστρέψει σε μένα πριν από τρεις ημέρες, έριξε το ξόρκι και εκπληκτικά τη δεύτερη μέρα, ήταν γύρω στις 4μμ. Ο πρώην μου τηλεφώνησε, ήμουν τόσο έκπληκτος, απάντησα στο τηλεφώνημα και το μόνο που είπε ήταν ότι λυπάται τόσο πολύ για όλα όσα συνέβησαν που ήθελε να επιστρέψω σε αυτόν, που με αγαπά τόσο πολύ. Ήμουν τόσο χαρούμενος και πήγα σε αυτόν, έτσι ξεκινήσαμε να ζούμε μαζί ευτυχισμένοι ξανά. Έκτοτε, έχω υποσχεθεί ότι όποιος γνωρίζω ότι έχει πρόβλημα σχέσης, θα βοηθούσα ένα τέτοιο άτομο παραπέμποντάς τον στο μοναδικό και ισχυρό ξόρκι που με βοήθησε με το δικό μου πρόβλημα. Το email του: {drogunduspellcaster@gmail.com} μπορείτε να τον στείλετε μέσω email εάν χρειάζεστε τη βοήθειά του στη σχέση σας ή σε οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.
1) Αγάπη ξόρκια
2) Χάθηκε η αγάπη
3) Σταματήστε τα ξόρκια διαζυγίου
4) Ορθογραφία γάμου
5) Ξόρκι εγκυμοσύνης
6) Διαλείμματα ξόρκια
7) Ξόρκι θανάτου
8.) Θέλετε να προωθηθείτε στο γραφείο σας
9) θέλεις να ικανοποιήσεις τον εραστή σου
10) Λοταρία
Επικοινωνήστε με αυτόν τον υπέροχο άνδρα εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα για μια διαρκή λύση
μέσω { drogunduspellcaster@gmail.com }

unknown είπε...

ο φίλος μου χώρισε μαζί μου μετά από 7 χρόνια σχέσης. ξεκίνησε από μικρές παρεξηγήσεις και μετά μου είπε ότι θα ήταν καλό να κάνουμε ένα διάλειμμα, το οποίο νομίζω ότι μετατράπηκε σε διάλυση. Δεν με ψάχνει πια, μπλόκαρε τον αριθμό μου και οι άνθρωποι είπαν ότι τον είδαν με ένα άλλο κορίτσι που έφερε δάκρυα στα μάτια μου γιατί πρόκειται να παντρευτούμε, έψαξα για βοήθεια όταν συνάντησα έναν πνευματικό άντρα που ονομάζεται Δρ Ajayi που βοήθησε πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα σχέσης, μίλησα μαζί του για την κατάστασή μου και μου περιέγραψε τη διαδικασία να επιστρέψω με τον εραστή μου, ακολούθησα τις οδηγίες του και σήμερα είμαι χαρούμενος γιατί ο άντρας μου επέστρεψε μετά από 5 μήνες διάλυσης και είμαστε ευτυχώς παντρεύτηκε τώρα. Εάν χρειάζεστε τη βοήθεια ενός ορθοστάτη για οποιοδήποτε πρόβλημα προβλήματος, επικοινωνήστε με τον Δρ Ajayi για μια διαρκή λύση Whatsapp / Αριθμός Viber: +2347084887094 ή Email: drajayi1990@gmail.com

Anonymous είπε...

Αντιμετωπίζετε προβλήματα στο γαμήλιο σπίτι σας και θέλετε μια γρήγορη λύση στα προβλήματα της ζωής σας Ο Δρ Ajayi είναι πνευματικός άνθρωπος που μπορεί να σας βοηθήσει σε οποιαδήποτε κατάσταση που αντιμετωπίζετε, με βοήθησε να συμφιλιωθώ με τον άντρα μου με ένα ξόρκι αγάπης μετά από 2 χρόνια χωρισμού . επικοινωνήστε με το whatsapp / Viber: +2347084887094 για τη λύση σας, ο Δρ Ajayi είναι επίσης καλός με φυτικά φάρμακα που μπορεί να θεραπεύσει κάθε είδους ασθένεια ή ασθένεια που σας κρατάει κάτω, δοκιμάστε τον και υπόσχομαι ότι θα επιστρέψετε για να μοιραστείτε τη μαρτυρία σας όπως εγώ 'κάνω.

Anonymous είπε...

Θέλω απλώς να μοιραστώ την εμπειρία μου με ολόκληρο τον κόσμο για το πώς πήρα τον άντρα μου πίσω και έσωσα τον γάμο μου. Wasμουν παντρεμένος για επτά χρόνια με τέσσερα παιδιά και ζω ευτυχισμένα με την οικογένειά μου μέχρι που τα πράγματα άρχισαν να γίνονται άσχημα με μένα και τον σύζυγό μου που μας οδηγεί σε καυγάδες και καβγάδες σχεδόν κάθε φορά. χειροτέρεψε σε ένα σημείο που ο σύζυγός μου υπέβαλε αίτηση διαζυγίου. Προσπάθησα να κάνω τον εαυτό μου να αλλάξει γνώμη και να μείνει μαζί μου γιατί τον αγαπούσα με όλη μου την καρδιά και δεν ήθελα να χάσω τον άντρα μου, αλλά όλα δεν πήγαν καλά. Μετακόμισε από το σπίτι και συνέχισε να ζητά διαζύγιο. Παρακαλούσα και δοκίμασα τα πάντα, αλλά τίποτα δεν λειτούργησε. Η ανακάλυψη ήρθε όταν κάποιος μου σύστησε αυτόν τον υπέροχο, σπουδαίο ξόρκι που ονομάζεται DR WALE, ο οποίος τελικά με βοήθησε… λόγω των καλών ιστοριών που είχα για τον DR WALE και των πολλών γλυκών σχολίων για αυτόν στο διαδίκτυο, επικοινώνησα μαζί του και όλα έγιναν Καλός. Έκανε το ξόρκι για μένα και τα πράγματα εξελίχθηκαν πραγματικά όπως είχε υποσχεθεί και ο άντρας μου άλλαξε γνώμη και επέστρεψε στο σπίτι για να μείνει μαζί μου και τα παιδιά. Και υποσχέσου ότι δεν θα με πληγώσεις ποτέ ξανά. ζούμε ευτυχισμένοι όπως ήταν με τη βοήθεια του DR WALE. Εάν χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το DR WALE WhatsApp/Viber: +2347054019402 ή Email: drwalespellhome@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής