Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Μέτρα στήριξης και ανακούφισης για τους τοπικούς επιχειρηματιες.

Με την ύφεση της πανδημίας και στο πλαίσιο των κυβερνητικών αποφάσεων, ανοίγουν αύριο την Δευτέρα επιχειρήσεις αναψυχής και εστίασης (καφέ, ταβερνάκια) κι άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες μετά από το κρίσιμο διάστημα της απραξίας, θα προσπαθήσουν να σταθούν όρθιες.
Η φτώχεια όπως λέει κι ο λαός μας, πάντα φέρνει γκρίνια!
Πέραν λοιπόν από τις τυχόν κυβερνητικές αποφάσεις που θα ληφθούν για την ενίσχυση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, εμείς ως τοπική κοινωνία οφείλουμε να στηρίξουμε τα τοπικά μαγαζιά.
Στο σημείο αυτό καλείται η Δημοτική Αρχή να προβεί σε οικονομικές ελαφρύνσεις ώστε να ανακουφίσει τις επιχειρήσεις του Δήμου μας. Θα πρέπει να τις απαλλάξει από ανταποδοτικά δημοτικά Τέλη και από την καταβολή τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.
Θα πρέπει επίσης να προλάβει τυχόν διαπληκτισμούς που ίσως υπάρξουν από επιχειρήσεις όπου θα διεκδικήσουν χώρους, ο ένας σε βάρος του άλλου, προκειμένου να επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματα τους, αφού θα πρέπει να τηρούνται οι ανάλογες αποστάσεις.
Εδώ ακριβώς θα πρέπει έγκαιρα η Δημοτική Αρχή να συνομιλήσει με τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, να οριοθετήσει τους χώρους με κίτρινη γραμμή αν χρειαστεί, ώστε να εκλείψουν αντιπαραθέσεις και αντιδικίες.
Με την καινούργια τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών παρέχεται η ευχέρεια για πεζοδρόμηση οδών, με Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του οικείου Δήμου, η οποία εκδίδεται κατά παρέκκλιση του αρ.52 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ν. 2696/1999) και του αρ.225 του ν.3852/2010 και ύστερα από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, είναι δυνατή η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε δημοτικές οδούς, είτε για ορισμένες ώρες της ημέρας είτε για το σύνολο της ημέρας.
Το γεγονός αυτό θα τονώσει την ρευστότητα της οικονομίας του δήμου μας και θα δώσει πνοή ελπίδας στα τοπικά μαγαζιά μας, αφού θα καταφέρουν να επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματα τους στις πεζοδρομημένες οδούς που θα αποφασίσουμε, όπως Παπάγου και Ηρώων Πολυτεχνείου, περιμετρικά της πλατείας και όχι μόνο.
Πεζοδρόμηση οδών μπορεί με τον ίδιο τρόπο να γίνει και σε άλλες τοπικές κοινότητες του Δήμου μας μετά από αιτήσεις ιδιοκτητών επιχειρήσεων.
Η κρίση έχει προκαλέσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η επίλυση τους θα απαιτήσει χρόνο. Ας προβούμε λοιπόν άμεσα σε μέτρα στήριξης και μέτρα Οικονομικής ανακούφισης.
Ας αντιμετωπίσουμε τουλάχιστον τα απλά και ας προχωρήσουμε στον τόπο μας με αισιοδοξία.
Είναι επιτακτική ανάγκη να ξαναδώσουμε ζωή στον τόπο μας.

       Φωτεινή Καραϊσκου
      Δημοτική Σύμβουλος
          Δήμου Παλαμά





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής