22 Αυγούστου 2018

Όταν η ευσυνειδησία … υπολείπεται των περιστάσεων …..

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Κακή, ανάγωγη και μάλιστα επικίνδυνη συμπεριφορά, θα καταλογίσω σε μερίδα γεωργών αλλά και επαγγελματιών που ασχολούνται με το ψεχάρισμα των καλλιεργειών της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα, η παραπάνω ομάδα συνανθρώπων μας, απορρίπτουν (πετάνε) όπου τους βολεύει τις άδειες πλην επικίνδυνες (λόγω υπολειμμάτων) συσκευασίες φυτοφαρμάκων χωρίς να σκεφτούν ότι η μόλυνση αφορά, εκτός των άλλων, και αυτούς και τα παιδιά τους.

Φίλος του Blog διαπίστωσε το πρόβλημα το οποίο είναι χρόνιο (το έχω δει και ο ίδιος), και μας έστειλε φωτογραφίες.

Είναι και ο Δήμος από την άλλη ‘τα ζώα μου αργά’ και δεν στέλνει συνεργείο να καθαρίσει αυτά τα επικίνδυνα για την δημόσια υγεία ‘απόβλητα’ και χρονίζει το κακό, πέφτουν και οι βροχές και ξεπλένονται τα φυτοφάρμακα στο υδροφόρο ορίζοντα και στην θάλασσα.
(οι φωτό είναι από τον πυροσβεστικό κρουνό, που εξυπηρετεί όλο τον κόσμο με δωρεάν νερό, που είναι στον δρόμο προς την παραλία του Καινούργιου)

Και μη χειρότερα …




6 σχόλια:

Γιάννης Σκούφιας είπε...

Φίλε blogger,
η καθαριότητα των 3 Δημοτικών Ενοτήτων με τις 14 Τοπικές Κοινότητες και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά και επιτυγχάνονται µε την συνεχή συνεργασία ΔΗΜΟΥ και ΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΑΤΟΙΚΩΝ και διέπονται από διατάξεις, υποχρεώσεις και δικαιώματα.
Σύμφωνα με τον ν. 3852/2010 – Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ σε κάθε Δήμο άνω των 10.000 κατοίκων πρέπει να υπάρχει η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ που πρέπει να λαμβάνει ειδική μέριμνα για το σχεδιασμό δράσεων που αποβλέπουν στη προστασίας του περιβάλλοντος και εν γένει στη ποιότητα ζωής των δημοτών….
Υπάρχει τέτοια Επιτροπή;
Αν ΝΑΙ, ποιο σχέδιο δράσης έχει εκπονήσει;

Στο δια ταύτα τώρα …
Τι να περιμένουμε από έναν ευθυνόφοβο Δήμαρχο που βρέθηκε σε θέση εξουσίας και από μια δημοτική αρχή … που δείχνουν παντελώς ακατάλληλοι να διαχειριστούν – εκτός των άλλων – και το μεγάλο πρόβλημα της καθαριότητας ( βλ. σχετική μου καταγγελία για το Ρεγγίνι στις 31/7/2018 … για την οποία δεν έχει γίνει τίποτα )
Οι κύριοι (;) αυτοί αντί να κατεβάζουν τα μάτια και να ντρέπονται για την κατάντια της περιοχής, με τους πολίτες να νοιώθουμε 3ης κατηγορίας, έχουν επαναπαυτεί στα παλαμάκια των χαχόλων και τις φωτογραφήσεις από τις διάφορες εκδηλώσεις και τα πανηγύρια !!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι οι αγρότες είναι απαίδευτοι και ανεύθυνοι από πλευράς Δήμου τι γίνετε υπάρχει στο σημείο κάδος;Στη φωτο δεν φαίνεται,τοπάρχης και αντιδήμαρχος τι κάνουν;;;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοι αγρότες της Πλατανιάς θα σας ......εξαφανησομεν????

Ανώνυμος είπε...

Χαχα ο πρωτος που εξαφανίστηκε δεν ήταν αγρότης ήσαν συνταξιούχος εργολάβος μετά των μηχανικών τέκνων αυτού που πλένουν οχήματα κ βάζουν καύσιμα εις μώλο μεριά!!

ΜΠΑΛΤΆΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ είπε...

ΚΥΡΙΟΙ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΤΡΑΒΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΟ ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο " ΑΝΙΚΑΝΟΣ" ΔΗΜΑΡΧΟΣ -ΔΗΜΟΣ - ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ.
ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ!!!
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΠΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΟΤΙ ΠΕΤΑΝΕ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΑΜΩΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΡΕΦΤΗ .
ΜΕΤΑ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ ΘΕΛΟΥΝ.
ΑΙΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!!
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΛΩΣΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ ΣΤΟΥΣ "ΠΟΝΗΡΟΥΣ" ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ "ΕΞΥΠΝΟΥΣ"
ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ.
ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Ασε αντιδημαρχε μωλου σε καταλαβαμε. Πρεπει να γινεις αστερατος και δεν το χεις, αλλα σου πα δεν ταιριαζεις στην ανατροπη. Εισαι οπιστοδρομικος τσανακοφυφτης και υπεροπτης.
Εαν δεν μπορεις να αντεπεξελθεις στις υποχρεωσεις σου δεν σου φταιει κανενας. επερχομενες εκλογες δεν σε αντεχουν , θελουν ανθρωπους με οραμα και ορεξη για προσφορα
αυτο πρεπει να το δει και ο επικεφαλης και να διατάξ' τα δεοντα. Εμεις παραμενουμε
στρατιωτες στο πλευρο του. Αν και εχει να προσφερει πολλα στην πολιτικη.