09 Αυγούστου 2018

Τώρα που έρχονται εκλογές...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Παίρνοντας αφορμή από τα τελευταία γεγονότα κι έχοντας βιώσει πάρα πολλές θλιβερές καταστάσεις, θα ήθελα ως κάτοικος αυτού του τόπου να διαμαρτυρηθώ εκφράζοντας το παράπονό μου. Ζω εδώ και 50 χρόνια στη γνωστή λουτρόπολη των Καμμένων Βούρλων.
 Έχουν περάσει πολλοί δήμαρχοι γιατροί, μηχανικοί, δάσκαλοι, επιχειρηματίες, αστυνομικοί. Πριν τις εκλογές κυκλοφοούσαν πόρτα – πόρτα με ένα προχέδιο στην τσέπη τάζοντας άμεσα την υλοποίησή του. Μετά, κάτι στράβωνε, κάποιος διαφωνούσε και στο τέλος τίποτα. Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι, άλλοι νόμιμα κι άλλοι παράνομα, έκτιζαν άναρχα μέσα στα κτήματά τους. Δρόμοι πουθενά. Οι μεγαλοκτηματίες έφραζαν τα καταπατημένα από τους παππούδες τους βοσκοτόπια με συρματόπλεγμα εγκλωβίζοντας τους άλλους με στενά δρομάκια ή μονοπάτια.

Όλοι αναρωτιόμαστε αν πιάσει το βουνό φωτιά τι θα γίνει. Οι δύο κάθετοι δρόμοι που οδηγούν από τα χαλάσματα προς την πόλη είναι τόσο στενοί που δεν μπορούν να συναντηθούν δύο αντιθέτως κινούμενα αυτοκίνητα. Αν μπλοκάρουν αυτοί οι εγκλωβισμένοι στην περίπτωση πυρκαγιάς που θα πάνε; Ούτε με τα πόδια θα μπορούν να ξεφύγουν γιατί οι σίτες δεν αφήνουν ανοιχτά μονοπάτια.

Είδαμε τελευταία τι έγινε στην Ανατολική Αττική. Το πιο ουσιώδες μέτρο για την καταπολέμηση των συμφορών είναι τα οικοδομικά σχέδια, η διάνοιξη δρόμων και η έγκαιρη πρόσβαση στους αυτοκινητοδρόμους ή στη θάλασσα ή όπου υπάρχει δυνατότητα.

Πέρα λοιπόν από το να μαζεύουμε χρήματα ή τρόφιμα για τους πληγέντες ή να ψάλλουμε τρισάγια για του νεκρούς, ας βοηθήσουμε τους πολίτες να ζουν ξέγνοιαστοι και ασφαλείς.

Όλοι οι φορείς, Δήμος, Σύλλογοι, Εκκλησία ας μαζευτούν να συζητήσουν τα προβλήματα παρακάμπτοντας τα συμφέροντα των εργολάβων ή των μεγαλοκτηματιών και ας βοηθήσουν να προωθηθεί το πολυπόθητο σχέδιο που θα ανακουφίσει πολλούς κατοίκους.

Τώρα που έρχονται εκλογές και θ’ αρχίσουν οι προσεγγίσεις των υποψηφίων ας φροντίσουν να πάρουν ψήφους από έργα κι όχι από τάματα. Αλλιώς θα πρέπει όλοι εμείς οι αγανακτισμένοι να μην ψηφίσουμε κανένας και κανέναν εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

18 σχόλια:

Γιάννης Σκούφιας είπε...

Φίλε "ΑΝΩΝΥΜΕ" …
1. Το θέμα που άνοιξες πράγματι «καίει» … αλλά
2. Όσο καταθέτουμε απόψεις-προτάσεις ΑΝΩΝΥΜΑ τίποτα ΔΕΝ θα αλλάξει ...
3. Οι ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ πάνε μπροστά από ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ...

Γιώργος Τρίγκας είπε...

Καλημέρα σας.
Δηλαδή αν κατέθετε επωνύμως το παράπονό του θα έβγαινε το σχέδιο που εδώ και πενήντα χρόνια χρησιμοποιείται ως ψηφοθηρικό όπλο στην προεκλογική φαρέτρα; όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει επώνυμα παράπονα και συλλογές υπογραφών, πολίτες έχουν τρέξει στη δημαρχία και στους δικηγόρους και το σχέδιο αυτό συνεχίζει να αποτελεί άσκηση επί χάρτου. Ας είμαστε ειλικρινείς..... Δεν είναι η ανωνυμία ή η επωνυμία στα παράπονα που αναβάλλει το έργο αυτό. Υπάρχουν προφανώς άλλοι λόγοι.... Εγώ προσωπικά έχω ακούσει άπειρες αοριστολογίες και φθηνές δικαιολογίες απλό τους υπεύθυνους.

Ανώνυμος είπε...

για να ανοίξεις τους δρόμους πρέπει να σπάσεις αυγά..
ποιος θα σπάσει αυγά??
ο μίστερ πόρτα- πόρτα παραμονές εκλογών, που διετέλεσε αντιδήμαρχος καμένων βούρλων 2 φορές τα τελευταία 8 χρόνια?? και για να πείσει τον εαυτούλη του ισχυρίζεται ότι βρίσκει τοίχο παντού??
εδώ δεν ανοίγουν το δρόμο που που προβλέπεται και εφάπτεται στο λιμάνι..

Ανώνυμος είπε...

το προβλημα θα το λυσει με τις μπουλντοζες του ο Σπιθαμιαιος Τζιμ ολοι οι αλλοι ειναι για τα μπαζα στο ρεμα.

Ανώνυμος είπε...

Ο γιατρός για τα μπάζα..ουστ ρελ! Παντού είναι μπροστάρης ο κοντός να κάτσει σπίτι του

Ανώνυμος είπε...


ΠΛΑΝΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΗΣ


φιλε επωνυμε παραθεριστή απο το χωριο Ρεγκινι σου οφειλεται μια απαντηση οσον αφορα την αποψη σου περι επωνυμιας ενος κειμενου, που δογματικα θετεις ως Apriori προυποθεση καλης μετεξελιξης και ευμενους αποδοχής.

Πιστευω να αναγνωριζεις την θεμελιακη παραδοχή του δημοκρατικου δικαιωματος της κρυφης ψηφοφοριας ως εγκυρη ,αποτελεσματικη ,και κυριως αναγκαια για να αποδιδει χωρις φοβο ή καταναγκασμο,της λογικης "σε βλεπω 'η θα τα πουμε αργοτερα".

Κατα την ιδια λογικη ενα κειμενο που δεν εχει υπογραφή ή εχει ψευδωνυμο υπηρετει κατα τον ιδιο τροπο μια δημοκρατικη αναγκη...του ελεγχου της διοικησης μεσω της κριτικης και διδει την δυνατοτητα στους δημοτες να "επαναπρογραμματισθουν"επι τη βαση της νεας πληροφοριας που ισως ενυπαρχει,εννοειται δε οτι μιλαμε για αποψη οχι για κατι αλλο.

Ετσι διεκπεραιωνεται συνεχως και αδιαλειπτως μια αναγκη που αλλιως θα την περιμεναμε απο καποιον φιλο παραθεριστη του καλοκαιριου να δραση ως "απο μηχανης θεος" για ζητηματα υπαρκτα βεβαιως, υπο την καταλυτικη δραση της επωνυμιας του.

Το προβλημα δεν λυεται επειδη η αποψη καποιου εχει την υπογραφή του,αλλα αν η ουσια επι του κειμενου εκπεμπει εφικτοτητα και αποδοχή.Η δυνατοτητα δε της τεχνολογιας να μπορει ο καθενας μας στον οικειο χωρο του να διαβαζει και τον επωνυμο αλλα και τον "καλυμμενο" του δινει ποιο ευκρινή εικονα στα οποια δικα του συμπερασματα.

Επισης η εκδηλη αγανακτηση σε ενα κειμενο, δεν σημαινει απαραιτητα υποβοηθηση ,ισως και να εμποδιζει την οποια γνησιοτητα του θεματος και να οδηγει στην διαψευση και οχι στην επαληθευση.

Ο Δημος απο το 1964 εως τις συνενωσεις [Καποδιστριας,Καλλικρατης,κλεισθενης]ειχε μια εξειδικευση αυτην του τουρισμου[αμιγως θερετρο,επικεντρωση αποφασεων,Τουριστικη Αστυνομια,ΚΛΠ],τωρα ειναι διαφορετικα,οι αυτοδιοικητικοι ειναι πανσπερμια τασεων-αποκλισεων,και αυτο ως δομη,ειναι αντιπαραγωγικό. Υπομονή


ΚΡΙΤΩΝ



Γιάννης Σκούφιας είπε...

Φίλε ΚΡΙΤΩΝ,
διαφωνώ με ότι λες, αλλά θα υπερασπιστώ το δικαίωμά σου να το λες.
Και τώρα μερικές επισημάνσεις στα επιχειρήματά σου:
1. ΔΕΝ είμαι παραθεριστής. ΕΙΜΑΙ μόνιμος κάτοικος Ρεγγινίου …
2. Αν ο Δήμος για σένα είναι τα ΚΒ … για μένα είναι οι 14 Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες …
3. Δεν κατανοώ την έκφρασή σου «… οι αυτοδιοικητικοί ειναι πανσπερμια τασεων-αποκλισεων, και αυτο ως δομη, ειναι αντιπαραγωγικό» …
4. Ο διάλογος μπορεί να γίνεται «ανώνυμα» ή «με ψευδώνυμα» όταν το αντικείμενο είναι φιλολογικού χαρακτήρα. Όταν το αντικείμενο του διαλόγου αφορά θέσεις επί των καυτών θεμάτων που απασχολούν την ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ των 12.500 κατοίκων ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται ΕΠΩΝΥΜΑ. Αν είμαστε σε ένα δημόσιο χώρο ( πχ. καφενείο) και συζητούσαμε για θέματα του Δήμου, θα έκρυβες το πρόσωπό σου;
5. Η ψηφοφορία μπορεί να είναι μυστική … αλλά αυτόν που ψηφίζεις και τον γνωρίζεις και ξέρεις τι σου υποσχέθηκε …

Φίλε ΚΡΙΤΩΝ,
Επιμένω ότι μόνο όταν γράφουμε επώνυμα, γράφουμε με μεγαλύτερη υπευθυνότητα των όσων εκφράζουμε και εισπράττουμε μεγαλύτερο σεβασμό από τους συνομιλητές ή τους αναγνώστες μας.

Ανώνυμος είπε...

Μας παρεχει φιλοξενία ενα μπλογκ. Κυριο χαρακτηριστικό των μπλογκ η δυνατοτητα ανωνυμίας. Μπορείτε ανετα να φτιαξετε το δικο σας ιστολογιο κυριε και να γράφετε επωνυμα ότι θελετε.

Ανώνυμος είπε...

Σε συνεχεια του διαλογου μεταξυ μας κ. Σκουφια, εχω τις εξης αποψεις:

Υπαρχει ουσιωδη διαφορα μιας τοπικης περιοχης απο μιαν αλλη ,η οποια θα πρεπει να λαμβανεται υπ οψιν απο τους διοικούντες ,τουλαχιστον σε επιπεδο στρατηγικού σχεδιασμού πενταετιας και να προσαρμοζει ή να [ανα] το ετησιο τεχνικο προγραμμα του Δημου,λ.χ.ρεμα Ρεγκινιου σε συσχετιση με ρεμα Γαλαξια[τρανο ρεμα] ,διοτι το ενα εχει μονο το προβλημα της ελλειψης καθαριοτητος ενω το αλλο ειναι και σημειο μιας πρωτης τουριστικής προσεγγισης [φωτο κλπ].

Επιμενω οτι η δομη του δημου σε επιπεδο συνθεσης Δημ.Συμβουλιου ειναι αναντιστοιχη των Τουριστικων ζητηματων της Λουτροπολης,με κυρια αιτια τις συνενωσεις [ο Δημος Μωλου επρεπε να ειναι η τελικη προεκταση της Λαμιας με διοικητικα ορια το Καμπιγκ].

Κατα βαση η επωνυμια προυποθετει αυτοσυγκρατηση, παραλληλα σημαινει κουμπωμα-αναστολη-σεβασμο,κλπ,ολα αυτα που στην ανωνυμια δεν υπαρχουν,που η ελευθεριαζουσα αποψη ερχεται να συμπληρωσει την πρωτη.

Ολα τα ζητηματα ειναι πολιτικα ,φιλολογικα ειναι μονο τα ουδετερα δηλ τα ανωδυνα,αυτα για τα οποια δεν υπαρχει κινητρο ,δηλ το ατομικο κερδος,ας μην αυταπαταστε φιλε ιδεαλιστή ολα ειναι σε σκληρο νομισμα,ειδικα στον καπιταλιστικο[και εν πολλοις αλλοτριωμενο] κοσμο των Καμενων Βουρλων






















Γιάννης Σκούφιας είπε...

Αγαπητέ φίλε,
έτσι είναι αν έτσι νομίζεις. Περί ορέξεως ... κολοκυθόπιτα ...

Ανώνυμος είπε...

Σκουφια εμαθα κατεβαινεις με τον Μπελλο. αχαχαχαχαχα καλη αποτυχια

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπέλλος κατεβαίνει? Χαχα όπως κ ο Τσομος? Χαχα

Γιάννης Σκούφιας είπε...

Φίλε χαχαχα …
δεν ξέρω αν είσαι : παπάς ή λαϊκός , ψάλτης ή όχι , νεαρός ή ηλικιωμένος, γήϊνος ή εξωγηϊνος … αυτό που ξέρω, όμως, είναι ότι είσαι κρετίνος.
Τι εστί κρετίνος ;
ΚΡΕΤΙΝΟΣ είναι εκείνος που ενώ αδυνατεί, ή δεν θέλει να αντιληφθεί αυτό που του λένε, αρέσκεται να γελοιοποιεί ότι δεν καταλαβαίνει, είτε λόγω εθισμού, είτε λόγω παιδείας – χωρίς ίχνος επιχειρήματος, ή προβληματισμού … Κι από κρετίνους με νοημοσύνη ενός … πιθήκου έχει πλημμυρίσει το διαδίκτυο … Άσε που ο κρετίνος δεν μπορεί ούτε καν να διαβάσει … Να γιατί κάνει θραύση το tweeter … Κι όταν με χίλια ζόρια κατορθώσει να διαβάσει κάτι παραπάνω από 30 λέξεις, τότε συγκρατεί μόνο ότι του κάνει εντύπωση … Ποτέ το επιχείρημα και τη συλλογιστική … Γι’ αυτό και η αντίδραση του κρετίνου είναι πάντα η ίδια: ο αφορισμός !!!

Ανώνυμος είπε...

Γιαννη Σκουφια ετσι, καλα κανεις, μοιρασε πονο,στα Νεαταρντάλια πιθήκια με την ρινική καθίζιση και την μετωπιαία δυσμορφική προβολή,εγω παντως ως ετεροδημοτης και ιατρος το επαγγελμα,συνιστω και αμεση ψυχοθεραπευτικη αγωγή,εκτος του βασικου Τ4 για υποθυρεοειδισμο.

Ανώνυμος είπε...

Γράφει κάποιος Κρίτων πιο πάνω τη φράση : "Πιστευω να αναγνωριζεις την θεμελιακη παραδοχή του δημοκρατικου δικαιωματος της κρυφης ψηφοφοριας ως εγκυρη ,αποτελεσματικη ,και κυριως αναγκαια για να αποδιδει χωρις φοβο ή καταναγκασμο,της λογικης "σε βλεπω 'η θα τα πουμε αργοτερα". Βλέπεις και λες ότι σε αυτήν την πρόταση το συντακτικό, οι συνάψεις του εγκεφάλου και οτιδήποτε συνδέει το λόγο με τη λογική, πάνε περίπατο

Ανώνυμος είπε...

Η μόρφωση πηγή προόδου, η παραμόρφωση πηγή οπισθοδρόμησης φίλε αγράμματε μαθητή του Σωκράτη

Ανώνυμος είπε...

H υποκειμενικη αποψη ειναι συστατικο της ζωής ή αλλιως ρεαλιστική πραγματικοτητα[μισογεματο-μισοαδειο ποτηρι].

Προκυπτουν λοιπον εξ αυτου διαφορες ανθρωπινες συμπεριφορες που καθοδηγουν κυριως
το διαισθητικο συστημα 1[γρηγορη ανταποκριση]σε σχεση με το αργο [τεμπελικο] συστημα 2 που θελει χρονο να επεξεργασθει την πληροφορια[σκεψη αργη και γρηγορη, σελ 45 Ντανιελ Κανεμαν Νομπελιστας].

Δυστυχως ομως η απαντηση που δινεται κατα κορον στα μερη μας, σε μια " προκληση" πολιτικου περιεχομενου ,ιδιως για τοπικα ζητηματα, ειναι αναλογικη της μοχλευσης που προκαλει στην κινητικοτητα της αδρεναλινης,που και αυτη οριζεται απο την ηδη δομημενη Μεροληψια.

Βασει των ανωτερω, τα πολιτικα ζητηματα δεν αναλυωνται με επιθετικους προσδιορισμους και μονο,προσδοκωντας καποια ψυχολογικα ωφελη[αποστομωνω κα]

Αντιθετα αφηνοντας τα "τεχνικα"ζητηματα[αγραματος, συντακτικο, οξεια,δασεια κλπ] λιγο εκτος και επικεντρωνοντας την κριτικη στην ουσια της "προκλησης"θα μπορουσε ο "διαλογος" να οδηγησει
σε συμπερασματα.

Οσο για τον εκλεκτο φιλο 3,29μμ που αναφερεται στον Σωκρατη, του υπενθυμιζω τι ειπε
στην απολογια του -"Αν με πληξετε,οπως σας συμβουλευει ο Ανυτος,και με καταδικασετε
αλογιστα σε θανατο.τοτε θα μεινετε για ολη την υπολοιπη ζωη σας αποκοιμισμενοι,εκτος
αν ο θεος μεριμνήσει και σας στειλει μια αλλη αλογομυγα."[μετφ.Ανοιχτή κοινωνια
και οι εχθροι της σελ 311 Καρλ Ποπερ.]Κραταω το αλογομυγα.


ΚΡΙΤΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Ταταριδικρίτων αυλικός του dottore και ακατάσχετη αοριστολογία