31 Δεκεμβρίου 2019

ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σε ότι αφορά την αναπροσαρμογή των τελών στο Δήμο.

Οι πολιτικές που υπηρετούνται μέσα από την λογική της ανταποδοτικότητας των τελών και του ισοσκελισμού, ουσιαστικά φορολογούν τους πολίτες απευθείας και προετοιμάζουν το έδαφος για να περάσουν σε ιδιώτες όλες τις υπηρεσίες του δήμου.

Ο νόμος που ετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και τον τροποποίησε η ΝΔ κατέστησε την οικονομική επιτροπή τον μοναδικό παίκτη στους Δήμους, με τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους να ψελλίζουν και να κοιτάζουν «άβουλοι κι ωραίοι».

Το ποιος θα είναι ο διαχειριστής δεν νομίζω ότι θα έχει κανένα αποτέλεσμα για τους δημότες, πέραν του κοινωνικού αυτοματισμού και της ανθρωποφαγίας, στρέφοντας την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.

Θα πρέπει να σας θυμίσω ότι τα πολλά χρέη είναι λίγων, θυμίζοντας και τα παρακρατημένα και από τους τρεις δήμους που συνιστούν το δήμο Καμένα Βούρλα που τα ξέχασαν.

Γιάννης Φραγκούλης
Καμένα βούρλα

15 σχόλια:

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Φίλε Γιάννη
δεν ζούμε σε ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ή ΣΤΑΛΙΝΙΣΤΙΚΟ καθεστώς όπου υπάρχει μόνο ένας παίκτης. Ζούμε σε καθεστώς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Μπορεί η ΝΔ να έδωσε αυξημένες αρμοδιότητες στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ … αλλά τα αποτελέσματα δεν κρίνονται μόνο από τις αποφάσεις της. Κρίνονται και από τη δική μας στάση αν ενεργούμε ως ΠΟΛΙΤΕΣ αφήνοντας ο καθένας μας στην άκρη τις πολιτικές του πεποιθήσεις.
Όσο για τον αν «τα πολλά χρέη είναι λίγων» πρέπει και να μπορείς να το αποδείξεις. Δεν αρκεί να το λες. Αν έχεις στοιχεία, γνωρίζεις ονόματα … ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ !
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Σκούφια
Γνωρίζεις ως οικονομολόγος, ότι η οικονομία εξυπηρετεί κάθε φορά μία συγκεκριμένη κοινωνική τάξη. Δεν έχω αυταπάτες ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται στον καπιταλισμό και το ίδιο θα σου πρότεινα και εσένα.
Γνωρίζεις επίσης ότι οι προσφυγές στα δικαστήρια είναι ατέρμονες και δεν οδηγούν πουθενά. Καταλαβαίνουμε καλά ότι όταν υπάρχει πλαίσιο, υποχρεωτικά η κίνηση είναι εντός του πλαισίου αυτού. Και από τα γραφόμενα του καθενός φαίνεται η αποδοχή του σε αυτό.
Για να είσαι εκτός πλαισίου θα πρέπει να είσαι αποφασισμένος για άλλη πολιτική, δηλαδή το συμφέρον του κόσμου, και σαν παράδειγμα σου προτείνω την πολιτική του Δήμου Πάτρας. Όσο για το ποιοι είναι οι μεγάλοι οφειλέτες του Δήμου, μπορείς να ελέγξεις τα στοιχεία των δυο τελευταίων χρόνων στον Δήμο μας.
Αν το δικαίωμα στη λιγότερη φορολογία των δημοτών, και της υπεράσπισης του δημόσιου χώρου, είναι Σταλινισμός, εγώ είμαι με αυτόν. Αυτό δε, το τσουβάλιασμα που κάνεις φασισμού και κομμουνισμού είναι το λιγότερο ανιστόρητο και στην πραγματικότητα μία μαύρη προπαγάνδα.
Φιλικά
Γιάννης Φραγκούλης

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Φίλε Γιάννη Φραγκούλη,
το blog δεν προσφέρεται για οικονομικές και πολιτικές αναλύσεις και αντιπαραθέσεις. Αλλά θα κάνω μια εξαίρεση.
1. Αναφέρθηκα σε ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ και ΣΤΑΛΙΝΙΣΤΙΚΑ καθεστώτα σε απάντηση στη φράση σου «η οικονομική επιτροπή είναι ο μοναδικός παίκτης στους Δήμους». Έχω διαφορετική άποψη. Στα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ο ΠΟΛΙΤΗΣ μπορεί να προσφύγει στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για … δικαιοσύνη [σε αντίθεση με τα ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ Ή ΣΤΑΛΙΝΙΣΤΙΚΑ]. Το αν θα δικαιωθεί η όχι, είναι ένα άλλο ζήτημα.
2. Εγώ, όσο και να προσπάθησα δεν μπόρεσα να μάθω τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ του Δήμου. Αν τους ξέρεις γιατί δεν ξεσκεπάζεις ;
3. Το πλαίσιο μέσα στο οποίο οφείλουν να κινούνται οι ΑΙΡΕΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ δεν το καθορίζουν οι ίδιες αλλά η Κεντρική Κυβέρνηση. Οι Αιρετές Διοικήσεις οφείλουν να διαχειρίζονται τους πόρους μέσα σε αυτό το πλαίσιο προς όφελος των δημοτών.
4. Όσον αφορά το παράδειγμα προς μίμηση του Δήμου Πάτρας [κομμουνιστής δήμαρχος] μπορώ να σου αντιπαραθέσω πολλούς άλλους Δημάρχους [μη κομμουνιστές] που έχουν πετύχει στο έργο τους. Έχω απορρίψει, όμως, εδώ και χρόνια, τα ψευδεπίγραφο δίπολο «καπιταλιστής ή κομμουνιστής» Είμαι θιασώτης της ρήσης «Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, μου είναι αδιάφορο. Ποντίκια πιάνει;»
5. Δεν τσουβάλιασα τον ΦΑΣΙΣΜΟ και ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ, όπως εσύ υπονοείς. Έχω όμως άποψη και μάλιστα ιστορικά τεκμηριωμένη.

Και για επίλογο φίλε Γιάννη …
Ο τόπος έχει ανάγκη από ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι από ΟΠΑΔΟΥΣ. Το διακριτό σημείο ανάμεσα τους είναι το στοιχείο του ορθού λόγου και της κρίσης.
Ο τόπος έχει ανάγκη από ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ [ΟΧΙ ΝΕΙΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ] που αγαπούν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και αντιδρούν σε δογματικούς «ψάλτες» αντιδημοκρατικών καθεστώτων.
Και ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ είσαι όταν δεν σταματάς να αναρωτιέσαι και να ψάχνεις για την αλήθεια δείχνοντας σεβασμό σε όσους έχουν άλλη οπτική από σένα και όταν διψάς για δικαιοσύνη. Όχι για εξουσία.
Αν συνειδητοποιήσουμε αυτές τις βασικές αρχές, οι διαφορετικές απόψεις αλλά και οι διαφορετικές ιδεολογικοπολιτικές τοποθετήσεις του καθενός μας θα είναι στοιχεία που θα προάγουν έναν γόνιμο δημοκρατικό διάλογο και τελικά θα υποχρεώσουν το μανιχαϊστικό πολιτικό μας σύστημα [Κεντρικό και Τοπικό] να προσαρμοστεί …

ΨΗΦΟΡΟΡΟΣ είπε...

H ουσία είμαι μία . Εγιναν υπερβολικές αυξησεις τελών ναι η Οχι ;
-Eιναι παρανομες η παρατυπες Ναι η ΟΧΙ ;
-Eιναι ηθικά και πολιτικά κατακριτέες Ναι η ΟΧΙ ;
-Οι αυξήσεις αυτές καλύπτουν ενα σπαταλο και με κακή διαχειριση Δήμο ; NAI η ΟΧΙ ;
-O Δήμος κάνει έργα βιτρίνας π.χ LED , Λιμάνια , Αναπλάσεις ,Υδατοδρόμια , Υπερβολικά δάνεια και
Υπερχρέωσεις ,με ελάχιστο οικονομικό όφελος υπερ του Δημου και οχι των αναδόχων ; NAI / OXI ;
- Οι λειτουργίες του ΔΗΜΟΥ και οι προσλήψεις δεν εχουν σχέση με τις πραγματικές αναγκες του ΔΗΜΟΥ και η παραγωγή αποτελέσματος και οφέλους , αλλά ψηφοθηρικές ; NAI /OXI ;

H ζημία είναι για όλους τους Δημότες ,απο όλες τις παρατάξεις και "ομάδες" ,
Οι αυξήσεις κρύβουν μήπως την χρεωκοπία προ των πυλών , και ισως Δημοτικό μνημόνιο .....
ΝΑΙ/ ΟΧΙ

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΟΦΟΡΕ
Η απάντηση στα ερωτήματά σου έχει να κάνει από ποια οπτική γωνία βλέπει κάποιος τα πράγματα.
Αν τα βλέπει με το μάτι του ΟΠΑΔΟΥ θα απαντήσει ΟΧΙ … και θα συνεχίσει με «το σκάσε, έχασες τις εκλογές, βούλωσέ το»
Αν τα βλέπει με το μάτι του ΠΟΛΙΤΗ θα απαντήσει ΝΑΙ … και θα σε ερωτήσει: Τι προτείνεις για να σταματήσουμε τον κατήφορο;

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Διορθωτικό

ΨΗΦΟΦΟΡΕ
Η απάντηση στα ερωτήματά σου έχει να κάνει από ποια οπτική γωνία βλέπει κάποιος τα πράγματα.
Αν τα βλέπει με το μάτι του ΟΠΑΔΟΥ θα απαντήσει ΟΧΙ … και θα συνεχίσει με «το σκάσε, έχασες τις εκλογές, βούλωσέ το»
Αν τα βλέπει με το μάτι του ΠΟΛΙΤΗ θα απαντήσει ΝΑΙ … και θα σε ερωτήσει: Τι προτείνεις για να σταματήσουμε τον κατήφορο;

Κριτων είπε...

Έχουμε περάσει σε επίπεδο φιλοσοφικής ανάλυσης για τα θέματα τοπικής πολιτικής,συμπεριφορική οικονομική και ιδεολογική προτιμηση,ως
αναπόδραστη ανάγκη να
ενισχύσουμε την παρουσία μας στα κοινά.
Έτσι ανάλογα ο Ανελευθερος αποτασσεται
των φόρων,αλλά συντάσσεται με το κράτος πατερουλη που ζητεί φόρους για να τραφεί.
Ο κατά θέλει
δήλωση φιλελεύθερος θετει ζήτημα φόρων ως λογικά απαραίτητους αλλά όχι ως αποτέλεσμα νεοφιλελεύθερης οικονομίας?Ένας άλλος
άρτι αφιχθεις στην παρέα των διανοητών,φαίνεται ως Αγνωστικιστής,αλλά ξεδιπλώνει το παζλ των
κακοδαιμονιων στο Δήμο
κύρια,χωρίς να δίνει και συνταγή διόρθωσης.
Υπάρχω τέλος και εγώ
που δηλώνω ακροατης της
Αυστριακής οικονομικής
Σχολής,βάσει της οποίας
η παρεμβατικοτητα στην αγορά εφ όσον δεν περιορίζεται στο απολύτως απαραίτητο εποπτικό μέρος ,τότε φέρνει στρέβλωση,και λιγότερη απόδοση σε όλα τα οικονομικά μεγέθη.
Ερωτώ λοιπόν τους συνδαιτυμονας στο Blog
ένα ορίσουν ενα τοπικό παράδειγμα
Νεοφιλελευθερισμού στην
πόλη,για να διαπιστώσουμε και την διαφορά με τους άλλους
"Πραματευτάδες*
κανονικούς φιλελεύθερους.




Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΚΡΙΤΩΝΑ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΖΟΥΝ? Α ΤΑ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΝΤΑ ΑΜΑ ΤΑ ΠΕΤΥΧΩ!

Ανώνυμος είπε...

Ρε γερο ροκα κριτωνα τι τους κανεις ετσι.

ΨΗΦΟΡΟΡΟΣ είπε...

H προταση ειναι δημιουργία έμμεσης δημιουργιας και ατυπης ομάδας ,σαν "σκαιώδη κυβέρνηση" με θεματικές ενότητες ( ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ , ΥΓΕΙΑ , ΥΠΟΔΟΜΕΣ , ΝΕΡΟ-ΥΔΡΕΥΣΗ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, λειτουργικοτητα ΔΗΜΟΥ και Υπαλληλων , λειτουργια ΟΡΧΟΥ κ.λ.π)
Οχι υποχρεωτικά ώς αντιπαλο δέος ,
-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ,αλλά εντοπισμός προβλημάτων και προτάσεων πρός την Δημοτική αρχή
και επέκταση αν δεν εισακούγεται το θεμα σε η οποιαδηποτε άλλη μορφή εξουσιας ( Περιφέρεια , Κεντρική διοικηση , Κομματική εξουσια η και αλλη ελεγκτική αρχή ).
-ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ.Επίσης δημιουργία φορέα δημοσίοτητας
(εφημερίδες , eΤΥΠΟΣ και δημοσία αλλη συζήτηση ) ,
για θέματα που σκόπιμα δεν παρουσιάζονται σε σωστή διάσταση .
- ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ λαικές συγκεντρώσεις η διαμαρτυρίες .
- ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΠΙΝΑΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ και όλων των εμπλεκομένων

Ανώνυμος είπε...

Eμπαινε Γιουτσο?

Γιαννης Σκούφιας είπε...

ΨΗΦΟΦΟΡΕ
είναι μια αξιόλογη πρόταση αλλά για να υλοποιηθεί χρειάζονται πολίτες που έχουν ονοματεπώνυμο ώστε να σχηματιστεί αυτή η "σκαιώδη κυβέρνηση". Και ξανά θέτω το πάγιο ερώτημά μου: Γιατί όλοι εσείς που ασχολείστε με τα δημοτικά δρώμενα δεν γράφετε με το όνομά σας ;

Ανώνυμος είπε...

Ρε πάτε καλα,στα Καμένα
ζουμε όχι στη Βαγδάτη.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι, στη πολιτική ο καθένας φοράει όποια φανέλα γουστάρει, χωρίς να ρωτάει κανέναν μπαίνει στο «γήπεδο» και λέει ότι του κατέβει. Λέει ότι είναι αριστερός, κεντροαριστερός, κεντρώος, κεντροδεξιός, δεξιός, κοκ. Και επειδή το λέει, έτσι είναι; Κι εγώ λέω ότι είμαι αστροναύτης. Είμαι πράγματι επειδή το ισχυρίζομαι δημόσια; ΟΧΙ βέβαια. Όλα είναι ταμπέλες. Οι άνθρωποι κάνουν παιχνίδι με τις ταμπέλες. Κρύβονται πίσω από την ταμπέλα διότι …
Δεν έχουν να παρουσιάσουν προσωπικές ικανότητες, προσωπικές επιτυχίες, προσωπικό ήθος, και το διαβατήριο τους είναι η ταμπέλα.
Με τις ταμπέλες, όμως, κύριοι, δεν κερδίζεις το ματς.
Με το παρόν σχόλιο θέλω να πω [και συμφωνώ με τον κ. Σκούφια] ότι ο τόπος μας έχει ανάγκη από πολίτες με ορθό λόγο και κρίση και όχι από «άσπρες ή μαύρες γάτες» που η καθεμιά κάνει παιχνίδι για το ιδεολογικό χρώμα που υπηρετεί.

Ανώνυμος είπε...

επιτελους αυτη η ανωνυμη γατα που πιανει τα ποντικια ας παει στο διαολο.