Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

«Βόμβα» από το Μεξικό που ταπείνωσε την Γερμανία

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/mexico-500.png
Το Μεξικό δεν κόμπλαρε απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία και την νίκησε με 1-0 για το Μουντιάλ της Ρωσίας.
Το Μεξικό κατάφερε να νικήσει τη Γερμανία χάρη στο τέρμα του Λοσάνο και παράλληλα να δείξει πως μέσα σε μια τετραετία τα τρωτά σημεία της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας είναι πολλά περισσότερα από όσα φανταζόμασταν.


Με σωστή τακτική και ταχύτητα το Μεξικό όχι μόνο κοίταξε στα μάτια τα «πάντσερ» αλλά μπόρεσε με την τεχνική κατάρτιση των παικτών του να δημιουργήσει περισσότερους κινδύνους από αυτούς που πιθανότατα υπολόγιζε ο Γιόακιμ Λεβ.
Οι Γερμανοί ήταν απογοητευτικοί στο πρώτο ημίχρονο και το πλήρωσαν. Σε κόντρα επίθεση το Μεξικό άνοιξε το σκορ με τον Λοσάνο στο 35' σε μια φάση που φάνηκαν ξεκάθαρα οι αδυναμίες της «νασιονάλμανσαφτ» στην αμυντική λειτουργία της.
Από τα φιλικά είχαν εντοπιστεί τα προβλήματα και το Μεξικό δεν τα άφησε ανεκμετάλλευτα. Η Γερμανία παγιδεύτηκε και σε ένα ολόκληρο 45λεπτο είχε να επιδείξει μόλις ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Κροος το οποίο με τη βοήθεια του Οτσόα, κατέληξε στο δοκάρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο, «μίλησε» το ένστικτο της επιβίωσης και η Γερμανία ήταν καλύτερη και πιο επιθετική. Δεν μπόρεσε όμως να σκοράρει. Οι περισσότερες στιγμές της είτε δε βρήκαν στόχο (είχε διπλή ευκαιρία στο 89' με Μπραντ και Γκόμεζ) είτε τις σταμάτησε ο εκπληκτικός Οτσόα.
Θυμίζουμε ότι η Γερμανία είχε να μην νικήσει σε πρεμιέρα Μουντιάλ μετά από 7 σερί θετικά αποτελέσματα, γεγονός που καταδεικνύει και τη δυναμική του Μεξικό στο τουρνουά της Ρωσίας.
Οι Μεξικάνοι έδειχναν πολύ επικίνδυνοι στην αντεπίθεση από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και έτσι σε μία από αυτές στο 35’ κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Τσιτσαρίτο βρήκε ωραία τον Λοθάνο μέσα στην περιοχή που «χόρεψε» τον προσωπικό του αντίπαλο και πλάσαρε σωστά τον Νόιερ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Πλάτενχαρντ (81’ Μάριο Γκόμεζ), Κρόος, Κεντίρα (60’ Ρόις), Οζίλ, Ντράξλερ, Μίλερ, Βέρνερ (86’ Μπραντ)
Μεξικό: Οτσόα, Χιούγκο Αγιάλα, Σαλσίδο, Λαγιούν, Κάρλος Βέλα (58’ Άλβαρες), Τσιτσαρίτο Ερνάντες, Χέκτορ Μορένο, Χέκτορ Ερέρα, Γκουαρδάδο (74’ Μάρκες), Χίρβινγκ Λοθάνο, Χεσούς Γκαγιάρδο