Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

«Χαστούκι» της Βραζιλίας από την Ελβετία

 Βραζιλία-Ελβετία 1-1: «Θύμα» έκπληξης και η Σελεσάο (vid)
Μετά την Γερμανία που νωρίτερα έχασε από την Ελβετία ήρθε η ώρα της Βραζιλίας να πέσει θύμα έκπληξης...


Θα μείνει στην ιστορία ως το Μουντιάλ των εκπλήξεων; Αυτό θα φανεί στην πορεία. Μέχρι τώρα όλα τα φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν πάθει χοντρές ζημιές. Η Βραζιλία δεν ήταν καθόλου ψυλλιασμένη απ’ όσα είχαν πάθει οι αντίπαλοι της με αποτέλεσμα να την… πατήσει και εκείνη. Η Βραζιλία έμεινε στο 1-1 με την Ελβετία και ξεκίνησε στραβά τις υποχρεώσεις στη Ρωσία.
Η Σελεσάο μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 20’ με ένα εκπληκτικό σουτ του Κουτίνιο με το δεξί έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0. Η Βραζιλία έχασε ευκαιρίες, αλλά από ένα σημείο και μετά άφησε στην Ελβετία την κατοχή και ασκούσε πίεση σε όλο το γήπεδο.
Οι Βραζιλιάνοι έψαχναν το δεύτερο γκολ με το οποίο θα κλείδωναν το παιχνίδι, αλλά το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το τέρμα του Κουτίνιο να χωρίζει τις δύο ομάδες. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ελβετία να σοκάρει τη Βραζιλία. Στο 50’ ο Ζούμπερ βρέθηκε στην πλάτη του Μιράντα και με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-1. Σε εκείνο το σημείο υπήρξαν διαμαρτυρίες από τη Βραζιλία για σπρώξιμο στον Μιράντα από τον σκόρερ.
Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι άρχισε να χαλάει με τα νεύρα να κυριεύουν τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και ειδικά τους Βραζιλιάνους. Στο 67’ η Βραζιλία έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όμως, το σουτ που επιχείρησε ο Κουτίνιο μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ. Η Σελεσάο ήταν στο προσκήνιο, πίεζε και έψαχνε το γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ. Έμεινε το 1-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και η Βραζιλία που θεωρείται φαβορί ξεκίνησε με… γκέλα.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Ντανίλο, Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο, Παουλίνιο (67’ Αουγκούστο), Καζεμίρο, Κοουτίνιο, Γουίλιαν, Ζεζούς (79’ Φιρμίνο), Νεϊμάρ
ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ (87’ Λανγκ), Σαρ, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Μπεχράμι (71’ Ζακάρια), Τσάκα, Σατσίρι, Τζεμαϊλί, Ζούμπερ, Σεφέροβιτς (80’ Εμπολό).