Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ:Taste of Europe 2018

Taste of Europe 2018 

Η Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης φορέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την ευγενή χορηγία των εταιριών ΤΕΡΝΑ και ΜΕΤΚΑ πραγματοποίησε στα πλαίσια της δράσης του Erasmus+, ανταλλαγής νέων, συγκέντρωση νέων από 9 διαφορετικές χώρες για το πρόγραμμα με τίτλο "Taste of Europe" από 16/09 – 23/09 2018.
Το εν λόγω πρόγραμμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφήνοντας
ευχαριστημένους όλους τους συμμετέχοντες καθώς και την τοπική κοινωνία η οποία είχε την ευκαιρία να εμπλακεί ενεργά σε κάποιες από τις δράσεις.
Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες προετοίμασαν και εκπόνησαν 2 βραδιές ευρωπαϊκής κουλτούρας και πολιτισμού, οι οποίες διεξήχθησαν στην κεντρική πλατεία του Ξυλοκάστρου με μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, κατά τις οποίες παρουσίασαν παραδοσιακά προϊόντα των χωρών τους, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους συμμετέχοντες και να συνομιλήσουν μαζί τους για διάφορα ζητήματα καθώς και να γευτούν ποικιλία προϊόντων.
Την 3η μέρα του προγράμματος, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τα Τρίκαλα Κορινθίας. Κατά την επίσκεψή τους, είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν σχετικά με την ιστορία της περιοχής, τα παραδοσιακά προϊόντα καθώς και τοπικές παραδόσεις και μύθους. Περπάτησαν τα μονοπάτια της φύσης και κατέληξαν στο μοναστήριον του Αγίου Βλασίου το οποίο είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν.
Την προ τελευταία μέρα του προγράμματος, βρέθηκαν στην λαϊκή αγορά την οποία χαρακτήρισαν ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της εβδομάδας. Κατά της διάρκεια της παρουσίας τους στην αγορά, συνομίλησαν με τον κόσμο, πληροφορήθηκαν σχετικά με τις τοπικές συνήθειες και έβγαλαν πολλές φωτογραφίες οι οποίες θα ταξιδέψουν στις χώρες τους.
Άλλες σημαντικές δράσεις μέσα στην εβδομάδα, υπήρξαν το παιχνίδι θησαυρού που τους οδήγησε στο ανοικτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης, η παρουσία ειδικών σχετικά με ζητήματα διατροφής, η κα. Κατερίνα Κατσούλα, η κα. Ιωάννα Δρυ και η κα. Γεωργία Ματσούκα, καθώς και η ελληνική βραδιά στην οποία δοκίμασαν παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα όπως ούζο, πετιμέζι, μαστίχα Χίου καθώς και πολλούς μεζέδες.