Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΕΣ ΙΚΕ ΝΑΡΚΟΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Το διεθνές οργανωμένο έγκλημα εμφανίζεται να έχει φωλιάσει στον πυρήνα της Ελλάδας επιδιώκοντας να τη μετατρέψει σε Κράτος Ναρκοδολαρίων και επίσημα. Η πρόθεση του αποκτά έντονο ενδιαφέρον ενόψει και της ψήφισης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη και της αντίδρασής της.

Το πάλαι ποτέ ΣΔΟΕ πρόσφατα στοχοποίησε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κυκλώματα που χρησιμοποιούν την λειτουργία μονοπρόσωπων εταιρειών ΙΚΕ, Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες, που συστήνονται εύκολα εντός της επικράτειας ή σε εξωτικούς προορισμούς και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα σε αλυσίδες καφετεριών,  εστιατορίων, αρτοποιείων, ψητοπωλείων με περίεργη δραστηριότητα. Οι υποψίες επικεντρώνονται κυρίως σε ξέπλυμα χρήματος από τη διακίνηση ναρκωτικών και άλλων με Έλληνες συνεργάτες. Τα αποτελέσματα των ελέγχων δεν έγιναν ακόμα γνωστά αλλά το ΣΔΟΕ μετά και τις αλλαγές της νέας Κυβέρνησης Μητσοτάκη αναμένεται να μας διαφωτίσει. 

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ΙΚΕ κεφαλαίων έως 3.000 ευρώ που εμφανίζουν ετήσιο τζίρο εκατομμυρίων ευρώ και τελικά καθαρά αποτελέσματα ζημιών προκαλώντας απορία. Φυσικά δεν είναι όλες οι ΙΚΕ βαποράκια ναρκοδολαρίων αλλά ο εξονυχιστικός έλεγχος των αρχών είναι ζωτικής σημασίας. Με τη νέα Κυβέρνηση, το ΕΒΕΑ και ο Πρόεδρός του κ.Μίχαλος, θα αναλάβουν σημαντικό ρόλο στη σύσταση εταιρειών μέσα σε μόλις τρεις ημέρες με απόλυτα διαφανή τρόπο φυσικά. Εκτός και αν δεν καταφέρνουν να απαντούν μέσα σε τρεις ημέρες στην αίτηση του ενδιαφερόντος οπότε η εταιρεία θα ιδρύεται αυτόματα χωρίς έλεγχο της αίτησης!

Φυσικά ένα κύκλωμα διακίνησης ουσιών δεν μένει απροστάτευτο. Υψηλή προστασία εξειδικευμένων δικηγορικών γραφείων, επικοινωνιακή καμπάνια μέσα από πληρωμένα δημοσιεύματα, απειλές εναντίον άλλων, αγαθοεργίες και πολιτικές διασυνδέσεις είναι απαραίτητες για τη δράση και μη αποκάλυψη ενός τέτοιου κυκλώματος. 

Ιδανική θεωρείται η εμπλοκή ενός κυκλώματας με τη φύλαξη της χώρας που ελέγχει τα διάτρητα θαλάσσια σύνορά μας, τα πλοία μεταφοράς ουσιών και τα λιμάνια φορτο-εκφορτώσεων και αποτελεί το μαργαριτάρι που όλοι οι διακινητές επιθυμούν να ελέγχουν. Μέσα από ένα πλέγμα δημοσίων σχέσεων κυκλώματα ενδέχεται να καθορίζουν ακόμη και τοποθετήσεις κρατικών αξιωματούχων ώστε να μην του ενοχλεί κανείς ιδιαίτερα. Φυσικά όποιοι δυσφορούν στη δράση τους απομακρύνονται νωρίς με συνοπτικές διαδικασίες χρησιμοποιώντας τα κυκλώματα τα εκατοντάδες εκατομμύρια κέρδη της διακίνησης ναρκωτικών.

Η σοκαριστική,  εν αγνοία τους προφανώς, επί Κυβέρνησης Τσίπρα, βράβευση επικεφαλής ΜΚΟ που συνελήφθη ως κατηγορούμενος ότι ειδικευόταν στο εμπόριο δύσμοιρων ψυχών έναντι αδράς αμοιβής συγκεντρώνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τον Αμερικάνο Πρέσβη κ.Πάιατ, τον πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και Υπουργό Άμυνας κ.Αποστολάκη και τον νυν Αρχηγό Λιμενικού κ.Ράπτη αποδεικνύει πόσο υψηλά μπορούν να διεισδύσουν διάφορε κυκλώματα και να εξασφαλίσουν τον έπαινό τους. Μία ιστορία που πραγματικά αξίζει τον ενδελέχη έλεγχο των Αρχών για τις διασυνδέσεις διαφόρων κυκλωμάτων σε ευαίσθητα Υπουργεία Εθνικής Ασφαλείας αλλά και παραγωγικά καθώς και ξένες πρεσβείες.

Η πρόσφατη επίσης σύλληψη επί ελληνικής Επικράτειας της μεγαλύτερης παγκόσμιας ποσότητας ναρκωτικών χαπιών αξίας 660 εκατομμυρίων ευρώ αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι πλέον κομβικό σημείο transit που το διεθνές οργανωμένο έγκλημα δραστηριοποιείται και πασχίζει να έχει ασυλία και πλήρες έλεγχο της οικονομίας αν όχι και της πολιτικής.

Στον τομέα της οικονομίας τα κέρδη από τα κυκλώματα ναρκωτικών είναι τεράστια και χρησιμοποιούνται για να δημιουργούν θύλακες οικονομικής ζωής που καταστούν τον τοπικό πληθυσμό εξαρτώμενο προσφέροντας μία εύκολη λύση εργασίας, κερδών αλλά και κοινωνικής αξίας. Αν το Κράτος και συγκεκριμένοι πολιτικοί αξιωματούχοι δεν είναι συνεργάσιμοι οι ανθρώπινες ασπίδες γίνονται απειλή ακόμη και για την πολιτική σταθερότητα ενός καταληφθέντος ναρκο-Κράτους.

Εξέχουσα θέση στα κυκλώματα που συνήθως καταλήγουν σε ένα κεντρικό έχουν οι μεταφορείς από ξηράς και θαλάσσης ιδιοκτήτες μέσων μεταφοράς. Πλοιοκτήτες εμφανίζονται ιδιοκτήτες άλλων εταιρειών, ευπατρίδες δωρητές εξοπλισμών στις ελεγκτικές κατά τα άλλα Αρχές και προαγωγοί ενός ιδιαίτερου πολιτισμού όπου μπορούν να συνυπάρξουν οι πλούσιοι διακινητές και η αγάπη για την πατρίδα.

Η μετατροπή του ξεπλύματος χρήματος σε πλημέλλημα την τελευταία εβδομάδα διακυβέρνησης του καθεστώτος Τσίπρα και η αντίδραση στη συγκεκριμένη κίνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σηματοδοτεί πολλά. Δεν μένει να περιμένουμε πού θα κάτσει η μπίλια της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα. Πολλά Κράτη και δη ευρωπαϊκά επέλεξαν στη μετα-ψυχροπολεμική εποχή ως εθνική στρατηγική το ξέπλυμα χρήματος του διεθνούς εμπορίου ναρκωτικών. Η μοίρα τους αβέβαιη πια.

Σε κάθε περίπτωση οι κίνδυνοι της Ελλάδας είναι εδώ και περιμένουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ηγέτη με τον ελληνικό λαό να τους ξεπεράσει, να διαβεί το Ρουβίκωνα. Αν θα το τολμήσει θα φανεί. Το μόνο σίγουρο, δυστυχώς, είναι ότι θα χάσει αρκετά μέλη από το πλήρωμά του σε αυτό τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Αν δειλιάσει ή ακόμη χειρότερα εάν συνεργαστεί ένας σεισμός πολιτικός περιμένει την Ελλάδα και οι σειρήνες θα ηχήσουν σύντομα με αμέτρητα θύματα επίσης. Έτσι είναι ο Πόλεμος, Κυριάκο, και με τις δύο πλευρές δεν μπορείς να είσαι ποτέ νικητής. Ευχόμαστε ως Έλληνες να είσαι εσύ ο νικητής. 

Ας ακούσουμε και τον Υπουργό Επενδύσεων κ.Γεωργιάδη σήμερα, τόν καταδιωχθέντα μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Στουρνάρα από το καθεστώς Τσίπρα στην υπόθεση Novartis, η οποία ακόμα εκκρεμεί, που μπήκε δυναμικά στο χώρο των Επενδύσεων, κρατικών και ιδιωτικών εταιρείων, και θα επανέλθουμε στο πιο καυτό θέμα με περισσότερα στοιχεία. Την Ελλάδα του Φωτός διακηρύττει ο νέος Πρωθυπουργός και όλοι περιμένουμε περισσότερο φως στο κύκλωμα που διαλύει την Ελλάδα και τη ζωή όλων, συνεργατών και μη.

Thedayaftergr