Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 0-1: Φωνάζει για πέναλτι στο 87΄ο ΟΦΗ, ο Τζήλος δεν πήγε στο VAR

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 0-1: Φωνάζει για πέναλτι στο 87΄ο ΟΦΗ, ο Τζήλος δεν πήγε στο VAR
Σπουδαίας σημασίας νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο επικρατώντας με 1-0 του ΟΦΗ, χάρη σε εξαιρετικό γκολ του Μίσιτς στο 56’. Με αυτό το τέρμα νικήθηκε ο Σωτηρίου που είχε κάνει σπουδαίες επεμβάσεις, κάτι που συνέχισε και αργότερα στο παιχνίδι.
Ο Σωτηρίου ήταν ο πρωταγωνιστής για τον ΟΦΗ, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο,
καθώς έκανε καθοριστικές αποκρούσεις σε τρεις περιπτώσεις. Σε τετ-α-τετ με τον Λημνιό στο 22’, σε κεφαλιά του Ελ Καντουρί στο 26’ και σε πλασέ του Μπίσεσβαρ στο 36’. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας και τη μεγαλύτερη επιθετικότητα, ενώ ο ΟΦΗ είχε απειλήσει νωρίτερα με σουτ του Σεμέδο και του Ναμπί που απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς. Οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν να βγαίνουν σε αντεπιθέσεις, έχοντας κάποιες φορές πολύ καλή κυκλοφορία και δραστήριο τον Τσιλιανίδη, με το παιχνίδι να πηγαίνει δίκαια στα αποδυτήρια δίχως γκολ.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στην επανάληψη και μερικές φορές με υπέρμετρη αποφασιστικότητα, όπως στη φάση του 53’ με το πολύ δυνατό μαρκάρισμα του Μπίσεσβαρ στον Νέιρα. Στο 56’ ήρθε το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους με ένα φανταστικό σουτ του Μίσιτς εκτός περιοχής που νίκησε τον Σωτηρίου, στέλνοντας την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα. Είχε προηγηθεί ωραία συνεργασία του σκόρερ με Μπίσεσβαρ, Καντουρί και Λημνιό, σε μια επίθεση που είχε ξεκινήσει από τον γκολκίπερ χωρίς να μπορέσει να παρέμβει παίκτης των γηπεδούχων.
Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο, με τον Νέιρα να χάνει την ψυχραιμία του έπειτα από δύο υπέρ του φάουλ που δεν δόθηκαν και να απωθεί εκτός φάσης στην περιοχή τον Σβιντέρσκι, με τον Τζήλο να βλέπει τη φάση στο VAR και να δείχνει κίτρινη στον μέσο του ΟΦΗ.
Ο Σωτηρίου έκανε ακόμη μία μεγάλη απόκρουση με τον Ελ Καντουρί στο 77’, ενώ ο ΟΦΗ απείλησε με τον Μάνο για την ισοφάριση, λίγο πριν (87΄) υπάρξουν οι εντονότατες διαμαρτυρίες για το μαρκάρισμα εντός περιοχής του Εσίτι στον Μάνο. Με τον Τζήλο να μη δίνει τίποτα, αλλά και να μην πηγαίνει ούτε στο VAR.
Ο ΟΦΗ άργησε να μπει στο παιχνίδι και απείλησε μόνο προς το τέλος με την είσοδο του Μάνου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι στο 87’, σε μαρκάρισμα από πίσω του Εσίτι, αλλά ο Τζήλος δεν υπέδειξε παράβαση ενώ δεν ζητήθηκε καν η βοήθεια από το ριπλέι του VAR. Μία φάση που θα συζητηθεί πολύ, παρότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στη διάρκεια της αναμέτρησης και αγωνιστικά είχε την υπεροχή για τη νίκη.
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν, Κ. Γιαννούλης, Μαρινάκης, Κοροβέσης , Κουτρουμπής (83’ Στάικος), Νέιρα, Ναμπί (73’ Μάνος), Σεμέδο, Τσιλιανίδης (83’ Φερέιρα), Φιγκεϊρέδο
ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς , Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Δ. Γιαννούλης, Αουγκούστο, Μίσιτς, Λημνιός, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (87’ Εσίτι) , Σφιντέρσκι (73’ Μάνος)
 =====================

 Στο άλλο ματς της ημέρας ( 10ης αγωνιστικής)  ο Βόλος επικράτησε 3-2 του Παναιτωλικού μετά από εντυπωσιακή διακύμανση του σκορ.
Άρωμα… Premier League μύρισε στο άδειο Πανθεσσαλικό, καθώς ο Βόλος επικράτησε με 3-2 του Παναιτωλικό, φέρνοντας τούμπα την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί εις βάρος του στο πρώτο ημίχρονο.
Πολύ καλύτερος ο Παναιτωλικός στο πρώτο μέρος, με τους Θεσσαλούς να έχουν μπλοκάρει και εξαιρουμένου ενός τετ α τετ του Ζοάο στο 13’, δεν είχαν να επιδείξουν τίποτε άλλο.
Ο Σανιά με ένα ωραίο διαγώνιο σουτ στο 39’ άνοιξε το σκορ (0-1), όμως, το σκηνικό άλλαξε άρδην χάρη στον Μουνίθ που πήρε από το… χέρι τον Βόλο και τον οδήγησε στο πολυπόθητο τρίποντο. Στο 55’ ο άσος των Θεσσαλών με εκπληκτικό φάουλ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 66’ έπειτα από κόρνερ του Μουνίθ, ο Μάντζης με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Γιαννακόπουλο (2-1) σε ένα χρονικό σημείο δύσκολο για τους φιλοξενούμενους λόγω της αποβολής του Σιέστε (64’).
Ο Βόλος έμεινε στους πανηγυρισμούς και είδε τον Αριγίμπι στο 68’ να ισοφαρίζει σε 2-2 (η μπάλα κόντραρε στον Τσίκα), αλλά ξαναμίλησε η κλάση του Μουνίθ, ο οποίος με καλοχτυπημένο φάουλ υποχρέωσε τον Γιαννακόπουλο σε ασταθή απόκρουση, ο Ζοάο πήρε το «ριμπάουντ» και με κεφαλιά έβγαλε τον Γέντρισεκ «φάτσα» με την άδεια εστία, με τον φορ του Βόλου να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 78’ για το τελικό 3-2.
Χωρίς νίκη παρέμεινε ο Παναιτωλικός μετά από 10 αγωνιστικές στη Super League.
ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Μελίσσας – Ντεντάκης Δημόπουλος Βιγιάρες Φερράρι – Μπαλογιάννης (46’ Mάντζης) Τσοκάνης – Τόρες (71’ Μαξ) Μουνίθ Ζοάο – Γέντρισεκ.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Γιαννακόπουλος – Σανιά Γιοβάνοβιτς Μαρσιάλ Λουσέρο (46’ Μπάλμπι) – Σιέστε Ταχάρ – Αριγίμπι Μιμίτο (67’ Τσιγγάρας) Ντάλσιο (81’ Ρομάν)– Ντίας


Aναλυτικά οι αγώνες
Σάββατο (9/11)
Βόλος-Παναιτωλικός 3-2
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-1
Κυριακή (10/11)
15:00 Άρης-Αστέρας Τρίπολης (Novasports 1)
17:00 Ξάνθη-Πανιώνιος (ΕΡΤ Sports)
17:15 Ολυμπιακός-Ατρόμητος (Novasports 2)
19:30 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (Novasports 1)

Δευτέρα
19:30 Λάρισα-Λαμία (Novasports 1)