Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Στο Αίγιο παρουσία του Αρχιεπισκόπου το προσεχές Σάββατο η ενθρόνιση του Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερωνύμου

καλαβρύτων
Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στο Αίγιο, θα τελεστεί με την καλούμενη θρησκευτική ευλάβεια και τάξη, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερωνύμου, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων, υπήρξε επί μακρόν στενός συνεργάτης του πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου, ενώ ήταν και ένας εκ των βασικών συντελεστών  στην εκ βάθρων ανακαίνιση της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου.
Το πρόγραμμα της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερωνύμου έχει ως ακολούθως:

Σάββατο 23η Νοεμβρίου
10.30π.μ.: Υποδοχή τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο στα όρια της Μητροπολιτικής Περιφερείας επί της εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος της Αιγείρας.
11π.μ.: Άφιξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου στην πλατεία Αγίας Λαύρας.
Υποδοχή αυτών από τον Τοποτηρητή Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο.
Προσφώνηση του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημητρίου Καλογερόπουλου.
Αντιφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.
11.45π.μ.: Έναρξη πομπής προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης.
12μ.μ.: Τελετή τής Ενθρονίσεως.

Κυριακή 24η Νοεμβρίου
7π.μ.: Πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του νέου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Φανερωμένης) Αιγίου.
11π.μ.: Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές του Χριστεπώνυμου Πληρώματος στο Μητροπολιτικό Μέγαρο (οδός Μελετοπούλων 43).
Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης




dogma.gr