Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Εύκολο "διπλό" πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό , η ΑΕΚ 3-1 τον Βόλο

Βόλος - ΑΕΚ 1-3: Εύκολο "διπλό" πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (highlights)Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη, που την διατηρεί σε απόσταση ασφαλείας από τον 4ο Παναθηναϊκό, πέτυχε η ΑΕΚ στον Βόλο, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1.
H ομάδα του Μάσιμο Καρέρα επικράτησε 3-1 του Βόλου και πάει με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής (26/1) με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Λόπες και Αλμπάνης ξεχώρισαν από τους νικητές, ενώ το ντεμπούτο του έκανε και ο Ντάμιαν Σιμάνσκι.
Το σκορ άνοιξε με κεφαλιά ο Οικονόμου στο 9΄μετά από κόρνερ του Λόπες, ενώ ο Αλμπάνης έδωσε στην Ένωση προβάδισμα δύο τερμάτων στο 25΄ μετά από αντεπίθεση και σοβαρό λάθος του Φεράρι.
Το 0-3 έκανε ο Κλωναρίδης στο 52΄ από νέα ασίστ του Λόπες, ενώ ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση του 90λεπτου, ο Γκουαροτσένα με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-3, στην πρώτη (!) τελική προσπάθεια της ομάδας του Βόλου.
BΟΛΟΣ (Αλμπέρτο Γκαγέγο): Γκαραβέλης, Διαμαντής, Κανταμουρό (28΄ Βαγγέλης Οικονόμου), Δημόπουλος, Ντεντάκης, Φεράρι (69΄ Γέντρισεκ), Τσοκάνης, Ζοάο (46΄ Τόρες), Μπαλογιάννης, Μουνίθ, Γκουαροτσένα
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Σβάρνας, Μάριος Οικονόμου, Βράνιες (80΄ Βασιλαντωνόπουλος), Λόπες, Μπακάκης, Σιμόες, Σιμάνσκι (79΄ Μπότος), Σαμπανάτζοβιτς, Αλμπάνης, Κλωναρίδης (61΄ Ντέλετιτς)
=============
Ο Παναιτωλικός με τον πρώην επιθετικό της Λάρισας, Αμπιόλα Ντάουντα να σκοράρει δις προηγήθηκε 2-0, αλλά η ΑΕΛ επέστρεψε στα τελευταία λεπτά και με δυο πέναλτι-γκολ του Ουάρντα πήρε το βαθμό (2-2)!
Ο Παναιτωλικός μπορεί να έφτασε μια ανάσα από την πρώτη του νίκη μακριά από το Αγρίνιο, ύστερα από το 0-1 στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα στις 14 Απριλίου αλλά δεν τα κατάφερε ούτε τώρα που ήταν μπροστά με 2-0 μέχρι και το 78ο λεπτό!
Ο Αλμπιόλα Ντάουντα επέστρεψε σε γνωστά λημέρια, πήρε από το χέρι τον Παναιτωλικό και λίγο έλειψε να τον οδηγήσει σε μια τεράστια νίκη επί της ΑΕΛ στο AEL FC ARENA.
Ο μέχρι πρότινος επιθετικός των «βυσσινί» σημείωσε δυο τέρματα. Ο Νιγηριανός επιθετικός τελείωσε με άψογο σουτ από δύσκολη θέση, τη φάση στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο ίδιος στο 63ο λεπτό με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-2 για τον Παναιτωλικό που είχε πάει το ματς στα μέτρα του.
Η ΑΕΛ μετά και το 0-2 του Παναιτωλικού προσπάθησε για το γκολ που θα την έβαζε και πάλι στο παιχνίδι. Αυτό ήρθε από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ουάρντα στο 79ο λεπτό της αναμέτρησης (1-2). Ο Αιγύπτιος όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και στο 86’ και πάλι με πέναλτι (το κέρδισε ο ίδιος) διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

ΛΑΡΙΣΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον- Καρανίκας, Μιχαήλ, Μόρας, Μούζεκ- Σετσέροβιτς (75’ Γκαζάλ Αλί), Κάτσε (46’ Σίλβα)- Μιλοσάβλιεβτις, Ουάρντα, Μπούστος – Παπάζογλου (63’ Νούνιτς)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνέτ – Τζανακάκης (78’ Ντουάρτε), Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν- Τσιγγάρας, Σιέστεντ- Άλβαρες (87’ Ντάλσιο), Ντίας, Ρόσα – Ντάουντα (80’ Μπαΐροβιτς)

===========
 Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώνεται με την άκρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση Παναθηναϊκού και Ατρομήτου στο ΟΑΚΑ (19:30). Οι «πράσινοι» θέλουν να επεκτείνουν το νικηφόρο σερί τους για να εδραιωθούν στην 4η θέση, ενώ οι Περιστεριώτες ψάχνουν βαθμούς για να μπουν στα playoffs.


Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της Super League 1:

Τετάρτη 22/1 
ΑΕΛ - Παναιτωλικός 2 - 2
Βόλος - ΑΕΚ 1 - 3
 ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0 - 1
19:30 Παναθηναϊκός - Ατρόμητος

Πέμπτη 23/1
17:15 Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος
19:00 Λαμία - ΠΑΟΚ
19:30 Άρης - Ξάνθη