Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Μητσοτάκης: Ξημερώνει μια νέα Ελλάδα

 Μητσοτάκης: Ξημερώνει μια νέα Ελλάδα

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ψηφοφορία
στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας


«Σήμερα είναι μια σπουδαία, μια όμορφη, μια ηλιόλουστη μέρα για την Ελληνική Δημοκρατία, για τη Βουλή, για το πολίτευμά μας. Η εθνική αντιπροσωπεία εξέλεξε, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μια σπουδαία νομικό, μια σπουδαία δικαστή, μια προσωπικότητα, η οποία ενώνει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.


Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η διαδικασία είχα πει ότι θα επιδιώξω να προτείνω ένα πρόσωπο το οποίο θα συμβολίζει την ενότητα του ελληνικού Έθνους. Χαίρομαι που το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας επιβεβαίωσε ότι στα μεγάλα μπορούμε τελικά να συμφωνήσουμε. Η νέα Ελλάδα η οποία ξημερώνει, μπαίνει σε μια νέα εποχή με πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Σήμερα, άνοιξε ένα παράθυρο στο μέλλον και καθώς η χώρα μας εισέρχεται πιο αισιόδοξη στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα αποκτά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα πρόσωπο που συμβολίζει ακριβώς αυτή τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Θέλω, και πάλι να ευχηθώ στην κυρία Σακελλαροπούλου καλή επιτυχία στα καθήκοντά της και με οδηγό το Σύνταγμα είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε αποτελεσματικά προς όφελος πάντα της πατρίδας μας».


Tα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Όπως μετέδωσε το Open, ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την εκλογή της ως νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η κα Σακελλαροπούλου εξελέγη με 261 ψήφος από την Βουλή.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την εκλεγείσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και της εξέφρασε τα ειλικρινή του συγχαρητήρια καθώς και τις θερμές ευχές του για κάθε επιτυχία κατά την άσκηση των καθηκόντων της», αναφέρει η ανακοίνωση της Προεδρίας.
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα ορκιστεί στη Βουλή στις 13 Μαρτίου, μια ημέρα μετά τη λήξη της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η σχετική τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την νεοεκλεγείσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, την οποία συνεχάρη για την εκλογή της.
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η εκλογή της έγινε με την πρώτη ψηφοφορία με τόσο ευρεία πλειοψηφία.

Συγχαρητήριο μήνυμα στο Twitter προς την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου απέστειλε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Μέσω Twitter, η πρόεδρος της Κομισιόν συνεχάρη την κυρία Σακελλαροπούλου για την εκλογή της στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπογράμμισε, δε, ότι η Ελλάδα προχωρά σε μια νέα εποχή ισότητας.
Το tweet της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
«Συγχαρητήρια στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου – την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας που εξελέγη με πολύ μεγάλη πλειοψηφία σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων. Η Ελλάδα προχωρά σε μια νέα εποχή ισότητας», έγραψε στο Twitter με hashtag #europeisawoman.

Η Μαρία Δαμανάκη της οποίας το όνομα ακούστηκε επαρκώς ως υποψήφιας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, με ανάρτηση της στο Facebook συγχαίρει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την εκλογή της στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας και εξαίρει τον συμβολισμό της επιλογής της.
«Εύχομαι και έχω την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντά της και επιπλέον πώς θα αποδείξει έμπρακτα ότι οι γυναίκες αξίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας και έχουν όλες τις ικανότητες να προσφέρουν αξιόλογο έργο προς το συμφέρον της κοινωνίας και της πατρίδας μας», έγραψε.